fbpx

De vergeten tropische zomerjurk

Genova jurk - La Maison Victor (aangepast)

Of ik die jurk die ik droeg al geblogd had? Of hadden ze iets gemist? Die vraag kreeg ik meermaals toen ik achteloos een filmpje postte op Instagram. Nope, gewoon helemaal vergeten dus.

Stofliefde

Ik zag de stof bij Madeline De Stoffenmadam en was meteen verliefd. Zo schoon en helemaal mijn kleuren. Dat groen in combinatie met het zacht roze en de tropische print maakte de stof helemaal mijn ding. Niet goed wetende wat ik ermee ging aanvangen, nam ik hem toch mee naar huis. Helemaal tegen mijn principes, want tegenwoordig koop ik enkel nog stof voor een specifiek doel.

Genova

Eva maakte met deze stof een prachtige kimono, maar ik bleef twijfelen. Ik wilde liefst een jurk, maar aangezien de stof een redelijke zware crêpe is, was ik ook wat bang voor warmte en zweten. Het moest dus een losse jurk zijn. En zo kwam ik uit bij de jurk die ik vorig jaar maakte en een hele zomer lang graag gedragen heb: de Genova jurk uit La Maison Victor.

De vorige Genova jurk maakte ik helemaal volgens het boekje, maar nu wilde ik wat anders. Ik knipte het rokdeel en het bovendeel in één stuk en liet de tunnel weg. In de plaats daarvan stikte ik aan de binnenkant een elastiek zoals ik bij de Lux jurk al deed.

Waar blijft de lente?

De jurk maakte ik al op naaiweekend in maart. Maar vlak daarna ging ik op skireis en nadien droeg ik ze niet meer, wegens afwezigheid van blote-benen-weer. Nu deze week de temperaturen eindelijk wat de hoogte in gingen, kon ik ze weer dragen. Al was ik helemaal vergeten dat ik er hier nog niets over geschreven had.

Maar bij deze heb ik dat nu hopelijk helemaal goed gemaakt.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

7 Reacties

 1. Delphine
  28 mei 2019

  prachtige jurk! Ik hoop dat het nog veel blote benen weer is

  Beantwoorden
 2. Marian
  28 mei 2019

  Hele mooie Genova, de kleuren staan je prachtig.

  Beantwoorden
 3. Girl in Uniform Lieve
  28 mei 2019

  Wat een leuk idee om de jurk zo aan te passen. Had ik daar maar eerder aan gedacht.

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  28 mei 2019

  Ik ben dol op jurken en vind het superknap dat je deze gewoon zelf gemaakt hebt zeg! Ik draag alleen jersey jurken van natuurlijke stoffen.

  Beantwoorden
 5. Majella
  28 mei 2019

  ?
  Prachtig zeg.
  Dat is ook mijn favoriet patroon. Op en top zomers.

  Beantwoorden
 6. Saskia
  28 mei 2019

  Mooi!!
  En zo leuk, die nieuwe achtergrond voor je foto’s! Misschien had ik mijn zoon ook beter het voetbalwereldje ingestuurd 😉

  Beantwoorden
 7. An
  28 mei 2019

  Helemaal goedgemaakt! Een schoontje ♡

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.