fbpx

Creëer een snuffel- en knuffeltocht voor vaderdag

snuffel- en knuffeltocht - sos kinderdorpen - vaderdag

Nog een paar weken en dan is het aan de papa’s om even in de spotlights te staan. Tijd om al die papa’s te bedanken voor het creëren van dat warme nest dat we ’thuis’ noemen.

Familiemomenten ftw

Het leven draait om fijne familiemomenten, om dingen samen doen. En dat hoeft niet altijd groots en duur te zijn. Vaak zijn de beste familiemomenten net de heel gewone dingen: samen ontbijten, samen lang knuffelen in bed, samen voetballen in de tuin,… Samen vormt altijd de rode draad.

SOS Kinderdorpen weet dat het om ‘samen’ draait in het leven: een warm nest, een veilige omgeving en vééél liefde. In september schreef ik al over de kus- en knuffelbriefjes, om in de brooddoos van je kinderen te stoppen. Dit keer worden de knuffelbriefjes ingeschakeld voor papa.

SOS Vaderdag

SOS Kinderdorpen werkte speciaal voor vaderdag een snuffel- en knuffeltocht doorheen het huis uit om samen te spelen met papa. Op die manier kun je kinderen laten weten waarom ze trots zijn op hun papa, wat ze geweldig aan hem vinden en wat hij als de allerbeste kan.

Hoe werkt het?

Het is heel simpel. Je downloadt de knuffelbriefjes via de site van SOS Kinderdorpen. Je vult de briefjes in samen met je kinderen en verstopt ze doorheen het huis. Dan is het aan papa om ze allemaal te vinden en kunnen de kinderen hem helpen door ‘warm’ en ‘koud’ te roepen.

Wie creatief is, kan op de briefjes zelfs wat aanwijzingen naar de volgende verstopplaats weggeven.

Een symbolisch cadeau

Na de zoektocht kan je papa nog een origineel en symbolisch vaderdagcadeau geven. Zo kan je kostbare steun bieden aan een kind in nood. Je kan in de webshop een “ik zie je graag” geven aan papa. Of een kind de onvoorwaardelijke liefde van een papa geven, of…
Je schenkt dus niet alleen iets aan je papa maar ook aan een kind dat niet het geluk heeft om bij zijn ouders op te groeien.

Want alle kinderen verdienen een papa uit de duizend! Een papa zoals die van ons.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.