fbpx

Naai najaar kick off met Lux

Lux jurk voor dames van BelEtoile in Megan Blue Fabrics

We zitten al in het tweede deel van de maand september en dat betekent dat de herfst volgende week ook officieel in het land is.  Hoog tijd om te beginnen naaien aan wat warmere stuks.  

Lux jurk

Ik houd van comfortabele kledij.  Losse modellen die nergens knellen en me een grote bewegingsvrijheid geven, komen altijd uit de kast.  Iets waar ik nu dus ook altijd rekening mee houd als het gaat om een patroonkeuze.  Ik zag de Lux jurk van Bel’Etoile verschijnen en wist meteen dat die aan al mijn voorwaarden voldeed.

Asian Birds

Bij Megan Blue Fabrics zag ik het ideale stofje voor mijn eerste najaarsjurk. Een leuke print met bloesems en vogels die verkrijgbaar is in verschillende kleuren.  De versie in petrol had direct mijn voorkeur.  Dat past goed bij mijn herfstvel en de rest van mijn kledij. Ik koos dit keer niet voor de tricotversie maar voor de sweaterstof.  De sweater is echt streelzacht vanbinnen.  Een waar plezier om dat op je vel te dragen.

Voor mijn Lux jurk koos ik uiteindelijk voor de V-hals.  Het patroon voorziet een korte mouw of een lange mouw, maar ik maakte er een driekwartsmouw van.  Korte mouwen vind ik toch te koud in het najaar, maar een lange mouw kan dan weer te warm zijn.  Die driekwartsmouw is dus de ideale tussenoplossing. Verder verkorte ik de zoom van de jurk met 4 cm zodat de jurk wat meer boven de knie valt.  

Op een warme dag draag ik deze met sneakers en blote benen.  Wanneer het echt frisser wordt zal ik deze dragen met nylonkousen en laarsjes.

Zo geef ik met deze Lux jurk de aftrap van mijn nieuw naaiseizoen.  Het allermooiste seizoen van allemaal: de herfst.

Stof en patroon

Sweaterstof – Asian Birds Petrol van Megan Blue Fabrics

Lux jurk voor dames – Bel Etoile

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. Delphine
  17 september 2018

  een hele mooie, jij bent klaar voor de herfst! al ga ik liever nog wat voor nazomer 😉

  Beantwoorden
 2. Carla
  17 september 2018

  Mooie versie van de Lux!Ik heb het patroon hier ook liggen maar moet nog beslissen welke versie ik ga maken en dan nog er op uit voor stof te kopen 😉

  Beantwoorden
 3. The Needle Of Choice
  30 september 2018

  Ik ben fan, van Lux, en van jouw Lux!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: