fbpx

Zomerse genova in tricot

Genova in zomerse tricot - megan blue fabrics

Mijn sewing mojo had zich goed verstopt.  Dat laatste tijd kroop ik wat minder achter mijn naaimachine dan ik van mezelf gewoon ben.  Waarschijnlijk zitten de festiviteiten van de maand mei er voor iets tussen.  De zomer staat echter voor de deur en met het warme weer van de afgelopen dagen kon ik wel een vrolijke zomerjurk gebruiken.

Een zomerse tricot

De stof lag hier al een paar weken te wachten op een geschikt patroon. Ik koos deze vrolijke en zomerse print op een groene achtergrond. De print is trouwens ook verkrijgbaar in andere kleuren. Omdat de print ‘zomer’ schreeuwt was mijn oorspronkelijk plan om er een soort ‘King Louie’ jurkje mee te maken.  Maar ergens was ik toch niet overtuigd, want de energie om er effectief aan te beginnen bleef weg.
Hoewel zo’n ‘King Louie’ jurkje een model is dat me wel flatteert, bleef het buikgevoel achterwege.  Ik bleef twijfelen.  Zo’n jurk zou te aanpassend zijn en bij zweterig weer is dat iets waar ik me niet zo comfortabel in voel.  En dus bleef ik onbewust en passief op zoek naar een beter alternatief voor de stof.Zomerse Genova in Tricot - Megan blue fabrics / La Maison Victor

Het patroon

Dat alternatief kwam op mijn pad tijdens Not Antother Sewing Weekend in de vorm van Sylvia.  Zij droeg haar prachtige Genovajurk in een mooie double gauze.  Ik wilde die Genova ook al wel maken in één van de lichte stofjes uit mijn voorraad, maar aan een versie in tricot had ik nog niet gedacht.  Na de babbel met Sylvia besloot ik het er toch op te wagen.   

Genova is en een eenvoudige, losse jurk met een tunnel aan de taille.  Ideaal voor zweterig weer én ze heeft een lichte A-lijn, iets wat altijd flatteert.

Mijn confectiemaat werd overgetekend en geknipt en enkele uren later had ik al een afgewerkt stuk.  Als koordje gebruikte ik trouwens gewoon een dicht gestikt stuk tricot biaislint uit mijn voorraad.  Zo van die heerlijk zachte.

Genova is simpel, zomers en luchtig.

Stof en patroon

↑↓Parrot Tricot Green van Megan Blue Fabrics – bij De Stoffenstraat 

↑↓Genova jurk – La Maison Victor – editie 3: mei – juni 2018 ↑↓ Valt op maat – aanpassingen: zonder beleg

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

8 Reacties

 1. Delphine
  10 juni 2018

  Echt een hele mooie!

  Beantwoorden
 2. Anne
  10 juni 2018

  Heel mooi! Het stofje past er helemaal bij. Leuk om een tricot versie te zien. Ik wilde beginnen met een viscose versie, maar nu twijfel ik of tricot niet eerst moet!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 juni 2018

   Ze zitten snel in elkaar dus het maakt niet uit waar je mee begint ?

   Beantwoorden
 3. An
  10 juni 2018

  Oh, da’s een leuke, An! Staat je mooi: het model én de kleur!

  Beantwoorden
 4. vanmiek
  11 juni 2018

  Lijkt wel wat op de Candy jurk zo, maar dan voor volwassenen. I like it!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 juni 2018

   Ja, en zelfs nog eenvoudiger dan de Candy

   Beantwoorden
 5. Tof! Ik ben wel fan van dit patroontje.

  Beantwoorden
 6. happybutton
  11 juni 2018

  wat een leuk jurkje! En die stof: helemaal verliefd!!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: