fbpx

Wilde bloemen pyjama

Een stof was zelden zo op mijn lijf geschreven als nu. Precies alsof ik de toekomst kon voorspellen. Toeval bestaat niet, zeggen ze dan.

Wilde bloemen

Ergens in april mocht ik een stofje kiezen uit de nieuwe collectie van Megan Blue Fabrics. Ik koos voor een stofje met wilde bloemen en kruiden op. Een beetje later kwam 60 days to discover op mijn pad en kreeg ik een fascinatie voor al die mooie bloemen die ik onderweg tegenkwam.
Ik besloot al die onbekende planten te determineren en leerde zo erg veel bij. Beter kon een stof op dat moment niet bij me passen.

De roze stof heeft een mooie koraaltint. Een tint die me meteen aantrok in het stofje. Meestal is roze de laatste kleur waar ik naar grijp, tenzij er koraal in zit. Je hebt het stofje trouwens ook in munt, kobalt, navy en groen.

Pyjama

Ik wilde heel graag een pyjama voor mezelf maken. Dat maakte ik in heel mijn naaicarrière nog nooit voor mezelf. Nochtans zijn pyjama’s veel dankbaarder om te maken dan eender welk ander kledingstuk.

De zoektocht naar een patroon kon beginnen. Als short gebruikte ik het patroon Prue van La Maison Victor. Hoewel het patroon voor niet rekbare stoffen is, volgde ik haar voorbeeld en maakte hem gewoon in tricot. Dat lukt dus perfect. Het kantje liet ik weg. Misschien waag ik me daar eens aan bij een volgende pyjama.

Als top maakte ik gebruik van de Trop Top Femme. Ik werd verliefd toen ik Sylvia’s jurk zag, die gebaseerd was op dit patroon. Het patroon lag hier ondertussen al meer dan een jaar geprint. Trop Top Femme is een prachtig en veelzijdig patroon met 1001 mogelijkheden. Zonde dat ik het zo lang links liet liggen.

En zo komt er de dag dat je voor het eerst in je tuin staat, in je pyjama met zelfgeplukte bloemen in de hand en met een zoon die ondertussen buiten komt en zegt: “Hé mama, dat is net alsof je een pyjama aanhebt.”
Missie geslaagd.

wilde bloemen pyjama - wild flowers - megan blue fabrics
Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. Happy button
  21 mei 2019

  Prachtig! Het plaatje klopt helemaal!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 mei 2019

   Dank je wel x

   Beantwoorden
 2. Nicole Orriëns
  21 mei 2019

  Hij is mooi geworden zeg! Volgens mij kun je dat bijna ook wel gewoon dragen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.