fbpx

60 days to discover – deel 1

Morgen zijn we twee weken ver in de 60 days to discover challenge van A Backyard Hiker. Aangezien ik sowieso elke dag redelijk wat stap, besloot ik er nog wat extra uitdaging aan te koppelen. Ik nam me voor om telkens mijn camera mee te nemen én om de planten die ik tegen kwam van een naam te voorzien.

Mijn extra uitdaging

Neem de camera mee

We gaan hier elke dag te voet naar school, wat dagelijks neerkomt op 6 km stappen voor mij. Niet onaardig. De voordelen van wandelen en buitenzijn die Peggy beschrijft, ken ik daarom ook al lang. Dus besloot ik om het voor mezelf nog wat moeilijker te maken. Mijn plan was om elke dag de camera mee te nemen, waardoor ik verplicht werd om beter rond te kijken en bewust aanwezig te zijn in het moment.

Determineer de planten

Bovendien vond ik het ook tijd om eindelijk eens gebruik te maken van de plantengids die ik vorig jaar kocht. Ik wilde al lang te weten komen welke planten ik onderweg tegenkwam, maar in de praktijk deed ik er weinig mee. Ik nam me voor om elke plant die ik niet kende te fotograferen en hem nadien op te zoeken in mijn gids.

Je kan mijn uitgebreide 60-days-to-discover-avonturen volgen op de stories van Instagram. Daar bleek ook dat ik van de plantendeterminatie niet veel kaas gegeten heb. Ik dacht al enkele keren de naam te weten, waarbij een aandachtige volger met wat meer plantenkennis me moest verbeteren. Het is ongelofelijk hoeveel ik al heb bijgeleerd. En ook hoe slecht ik kan onthouden. Ik herken vaak een bloemetje in de berm, waarvan ik ondertussen alweer de naam vergeten ben. Mijn geheugen lijkt wel een zeef.

Deel 1

Ik deel dan ook graag op de blog een korte – kuch – fotosamenvatting van mijn eerste twee weken 60 days to discover. Voor de uitgebreide verslaggeving verwijs ik je graag door naar Instagram.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. Lies
  14 mei 2019

  Ik zag op IG niet alles passeren, maar dit is een prachtige verzameling!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 mei 2019

   ? Merciekes!

   Beantwoorden
 2. Peggy
  14 mei 2019

  Super dat wij ondertussen ook iets bijleren over de lokale flora 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 mei 2019

   Win – win ?

   Beantwoorden
 3. Anja
  14 mei 2019

  Heel mooie foto’s, heel toffe extra uitdaging die je jezelf gaf, ik geniet vanuit een stadsomgeving keihard mee!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 mei 2019

   Oh, zo fijn om te lezen. Dank je!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.