fbpx

Kabouter Pinnemuts – wolf hack

Wolf pyjama hack onesie - pinnemuts puntkap

Een pyjama met puntkap zoals broer in het okergele sterrenstofje. De zoon vraagt, mama draait naait.

Kabouter Wolf hack

Anderhalf jaar geleden hackte ik het Wolfpatroon van Zonen 09 tot een onesie met puntkap in de prachtige Zonen 09 jacquard. Inspiratie haalde ik toen bij hun onesie van Albababy. Ik won er niet alleen de Zonen 09 wedstrijd mee maar ook het hart van de oudste zoon. Ik maakte hem toen al wat te groot en tot op de dag van vandaag is dat hier het favoriete kledingstuk.

De jongste zoon wilde dan ook heel graag zijn versie. Aangezien winter en herfst achter de rug zijn ging ik voor een zomerse variant: tricot met korte mouwen en korte broek.

Ik plaatste een rits in plaats van de drukknoopsluiting die het patroon voorziet. Ik knipte het beleg gewoon van het voorpand en tekende een centimeter naad aan. De rits is verder niet afgewerkt, zoals ook bij de Albababy onesie. Het stoort hen niet, dus houd ik het zo.

De kap tekende ik zelf. Om mooi af te werken met boordstof dubbelde ik hem wel. Zo ziet ook langs de binnenkant alles er mooi uit.

Een vrij simpele hack met een super schattig resultaat. Maar dat laatste vertel ik de zonen maar beter niet. 😉

Stof en patroon

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Delphine
  18 april 2019

  leuk gevonden!

  Beantwoorden
 2. Leentje mrtgt
  18 april 2019

  Blijft mooi, zo’n kabouter pinneputs wolf. Misschien waag ik mij daar binnenkort ook wel eens aan!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.