fbpx

Een namiddag in Zonhoven

Zonhoven De Teut

We trokken een namiddagje naar Limburg en waren verbaasd over de schoonheid die Zonhoven te bieden heeft.

Mijn ouders deden met hun caravan van minivakantie in eigen land. Ik besloot mezelf uit te nodigen om eens langs te komen met de kinderen. Aangezien de man opnieuw moest werken, de kinderen hun skiverhalen kwijt wilden én het zonnetje scheen, leek het me ideaal entertainment.

Uiteraard vonden de kinderen dat een minder goed idee. Een bezoekje aan oma en opa zagen ze wel zitten, maar ze zijn niet van gisteren. Ze zagen de wandelbui al van ver hangen. Maar zolang de afstand onder de 5 km bleef , besloten ze, dat ze het wel gingen overleven. Wie dacht dat mijn kinderen nooit zeurden en graag wandelden weet bij deze dus ook dat dat niet waar is.

De Teut

De camping waar mijn ouders verbleven (Holsteenbron) bevindt zich pal in een wandel- en fietsparadijs. We kozen een wandeling in natuurgebied ‘De Teut’ uit van net geen 5 km en vergaten te vermelden dat we ook nog naar het startpunt van de wandeling moesten stappen. Maar door de diversheid van het landschap (water, bos, heide, zand, heuvels) bleef dat zeuren tot een minimum beperkt. Misschien dat het beloofde en welverdiende ijsje achteraf er ook voor iets tussenzat.

De Teut blijkt ook een leuke uitdaging voor mountainbikers te zijn met verschillende hobbelige paadjes waar ik me nooit met een fiets op zou wagen. Al is het wel fijn om naar te kijken. We besloten langs de Holsteen terug naar de camping te keren.

De Holsteen

De Holsteen is een prehistorische zandsteen met grillige gaten. Het is landschappelijk erfgoed sinds de jaren 60. De stenen spreken tot de verbeelding want hun geschiedenis gaat terug tot miljoenen jaren geleden, toen de zee nog tot in Limburg kwam.

En zo klokten we af met een wandeling van 8 kilometer en één natte schoen. Dat ijsje was meer dan dik verdiend.

En jawel, de aandachtige kijker had het ongetwijfeld al gezien: Nononsonsmoms heeft een nieuw logo. Hopelijk vinden jullie het even geweldig als ik. Meer ‘mij’ kan het alvast niet worden.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

12 Reacties

 1. lielebeesje
  24 april 2019

  Ik ben afkomstig uit Houthalen en heb dus ontelbare keren op de Teut en Tenhaagdoornheide gewandeld. Zelfs onze trouwfoto’s zijn er gemaakt. Je berichtje doet me beseffen dat ik daar al veel te lang niet meer geweest ben.
  Tof, dat nieuwe logo!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 april 2019

   Oh, dat lijkt me inderdaad ook een prachtige locatie voor huwelijksfoto’s.

   Beantwoorden
 2. Leentje mrtgt
  24 april 2019

  Als je mag afgaan op hoe proper de kledij van de jongens nog is, hebben ze zich goed geamuseerd. En top logo trouwens, past helemaal bij jou!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 april 2019

   Haha, dat is een goede maatstaf.
   Thanks. Ik vind het ook helemaal bij mezelf passen 🙂

   Beantwoorden
 3. joke
  24 april 2019

  wauw, prachtig daar! jouw foto’s, die kleuren, … zo mooi! mag ik je eens op pad sturen met mijn kinderen om die te vereeuwigen? :))) keitof logo ook!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 april 2019

   Dank je wel voor de lieve woorden xx

   Beantwoorden
 4. Carla
  24 april 2019

  Wat een mooi verslagje van een stukje Limburg waar ik al jaren niet meer geweest ben!Altijd fijn om anderen om zo aangenaam te zien genieten van ons stukje Limburg 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 april 2019

   Aha, jij hebt duidelijk Limburgs roots. Het is er zo mooi. En helemaal niet zo ver voor ons.

   Beantwoorden
 5. Tamara
  24 april 2019

  Ongeveer elke twee weken kom ik vlakbij voor een afspraak en al vaak gedacht dat ik er eens moet gaan wandelen met Giel (die doet dat gelukkig wel nog graag), maar nog nooit van gekomen… ik moet er echt eens werk van maken.

  Prachtige foto’s!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 april 2019

   Oh ja, volgende keer verplicht een ommetje doen ?

   Beantwoorden
 6. Ivy
  26 april 2019

  Heel Limburg is prachtig om te gaan wandelen ?
  Volgende keer moet je zeker eens naar de Sahara in Lommel gaan, daar liggen mijn roots, en kom ik nog altijd graag…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   26 april 2019

   Jaa! Dat deden we al hoor. Is ook geweldig. Dateert nog van voor ik blogde. Te weinig weekends op een jaar voor al dat moois ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: