fbpx

De herfst in met een hyggelige onesie

Wolf Zonen 09 - fish jacquard

Zondag kreeg je nog mijn zomerse onesie voorgeschoteld op deze blog.  Vandaag laat ik een herfstversie op je los.  Neem alvast een dekentje, een tas koffie/thee en kijk mee…

Hygge, het woord dat volgens de Denen onmogelijk te vertalen valt, al komt ‘gezelligheid’ wel verdacht veel in de buurt. Er is niets zo knus en gezellig dan een herfstige avond met kletterende regen buiten om dan binnen bij het haardvuur wat te lezen.  Liefst in dikke, zachte pantoffels met veel dekens en kussens.  De lekker knusse outfit mag natuurlijk niet ontbreken.

Hygge fans

Wolf Zonen 09 in fish jacquardMijn zonen hebben mijn dekentjes- en gezelligheidsliefde geërfd.  Ze durven zelfs op een hete zomerdag vragen of de haard aan mag. De vraag voor een lekkere knusse onesie met puntkap kwam dan ook van de zoon zelf.  Dat is redelijk uniek, want tot nu toe heb ik nog niet veel op vraag van hem mogen naaien.  Zijn vereisten: rits, puntkap en lange mouwen.  Zijn inspiratie kwam van een oude onesie met puntkap van AlbaBaby die hij aan zijn jongere broer had moeten afgeven. Dat groeien heeft zo zijn nadelen.

Knipvrees

De jacquard van Zonen 09 die ik een maand eerder had gekocht vond ik ideaal voor dit project. De jacquard is volledig van Belgische makelij en superzacht. Daar hangt logischerwijze dus ook een duurder prijskaartje aan. Iets wat een mens toch twee keer doet nadenken voor hij daar zijn schaar in zet.  Een onesie waar je in de herfst en winter in kan wonen, vond ik het knippen waard. De wedstrijd die Sharon van Zonen 09 uitschreef, deed me uiteindelijk ook echt knippen.

Ik vond het WOLF patroon een goede basis om te vertrekken voor de onesie.  Ik tekende er een kap bij en brak mijn hoofd wat over hoe ik de rits aan de kaprand moest afwerken. Om een mooie afwerking te krijgen van de boordstof aan de rits besloot ik de kap te voeren. Ik gebruikte als voering van de kap, gewoon de verkeerde kant van de stof, net zoals bij de schouderstukken.  Doordat ik de kap moest voeren, was het een klein beetje spannend, maar met wat puzzelen kreeg ik het net uit mijn 120 cm.  

Verder hield ik de onesie heel basic.   

Hyggelige herfstdagen gegarandeerd

Stof en patroon

↑↓Fish jacquard – Zonen 09 bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Wolf – Zonen 09 ↑↓ maat 134 small ↑↓ aanpassingen: zelf getekende kap en ritssluiting.

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

29 Reacties

 1. Jo Chapeau
  14 september 2017

  Wat een onesie zeg ! Dikke vette wauw !

  Beantwoorden
  1. Marjolein@flaflinko
   14 september 2017

   Ik wil die ook! Voor mezelf… Ha! Helaas kost dat dan nét iets té veel 🙂 Ik ben zo verliefd op die stof en zo aan het nadenken over welke bestemming de centjes waard zou zijn. Moeilijk is het, want ja, knipvrees is bij een dergelijk prijskaartje reëel!

   Beantwoorden
   1. An_nononsonsmoms
    15 september 2017

    Idd, daar denk je wel 2 keer over na hé

    Beantwoorden
 2. An Van Dessel
  14 september 2017

  Oooh!! Hoe geweldig is dit! Ik krijg meteen zin om mijn dekentje boven te halen.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 september 2017

   Ik ook!

   Beantwoorden
 3. inge reekmans
  14 september 2017

  Gewoonweg prachtig!

  Beantwoorden
 4. Inspinration
  14 september 2017

  Heerlijk, mijn kids wonen het liefst in zulke pakken.

  Beantwoorden
 5. Babbe
  14 september 2017

  Oh wat mooiii! En schitterende foto’s ook!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 september 2017

   Dank je wel!

   Beantwoorden
 6. zebrazonderstrepen
  14 september 2017

  laat die winter maar komen. Mooie foto’s!

  Beantwoorden
 7. gwen
  14 september 2017

  suuuupppeeermooi!!

  Beantwoorden
 8. Nele R
  14 september 2017

  Waaaaww!! Wat is dit een toffe onesie! Zo mooi! En wat een leuke foto’s!

  Beantwoorden
 9. Delphine
  14 september 2017

  Wauw echt om in te wonen!

  Beantwoorden
 10. Lieve Mariën (Pieke Wieke)
  14 september 2017

  Wauw An wat een zalige onesie is dat! Kan ik er eentje in mijn maat bestellen 😉
  Knappe foto’s en knappe zoon ook.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 september 2017

   Ik zou er zelf ook wel eentje in mijn maat willen 🙂

   Beantwoorden
 11. Carolien
  14 september 2017

  Deze is geweldig!!! Wauw! Ik kijk ook al uit naar die gezellige zetel-met-dekentje-avonden! 🙂

  Beantwoorden
 12. Davina
  14 september 2017

  Supermooi en ziet er echt mega comfy uit!

  Beantwoorden
 13. Sharon
  14 september 2017

  Hij is zo fantastisch An, you make me so happy! Echt! Heerlijk gerief maakte je daar!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 september 2017

   🙂

   Beantwoorden
 14. Mieke
  14 september 2017

  Super mooie en lekker gezellige onesie!

  Beantwoorden
 15. Tamara
  14 september 2017

  Die ziet er inderdaad heerlijk warm en comfy uit!!

  Hier zou dat nauwelijks gedragen worden, die van mij lijkt het nooit koud te hebben en loopt binnenshuis echt vaak naakt of in boxer rond 😀

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 september 2017

   Haha, dat is wel gemakkelijk

   Beantwoorden
 16. Naomi sluijs
  14 september 2017

  Zo mooi! Heel leuke foto’s ook..

  Beantwoorden
 17. Sofie @ WenSJe
  15 september 2017

  Wow, prachtig!!! Zo’n mooie onesie! Knap gemaakt. En geweldige foto’s!! Dat licht! Hij kan er ook wat van, je model. 🙂

  Beantwoorden
 18. Saskia
  16 september 2017

  Vroeger zou ik gedacht hebben, voor zo’n homewear ga je toch niet je mooiste stofjes gebruiken … maar ik heb al een eind mijn mening herzien, als je er zelf veel genot wil aan hebben, dan steek je kids in zo’n heel mooi huispak en kan je uren en uren zelf genieten 🙂
  Ik ben onder de indruk, zelf zou ik het niet gezien hebben hoe mooi dit zou worden!

  Beantwoorden
 19. Paspelpoes Joke
  16 september 2017

  OMG! Wat een pracht van een onesie. Doet me zin krijgen om er ook snel nog enkele te maken.
  Mijn brein draait overuren bij het zien van al dat moois.

  Beantwoorden
 20. Joke (The Needle Of Choice)
  18 september 2017

  Zalig mooi! Hier zijn er niet zo’n hyggelige types in huis, ik vind dat wel wat jammer… Misschien als ik een knusse onesie voor ze maak?? Topper! En terechte winnaar!

  Beantwoorden
 21. Ilja
  27 juli 2020

  Wauw hij is gaaf! Die aanpassing met de hoody! Puntmuts en boordstof met rits is precies wat ik zoek in een patroon en niet kan vinden. Was het erg lastig om aan te passen? Ik ben nog nooit een rits ingezet haha. Kun je me vertellen hoe je het hebt gedaan en waar ik rekening mee moet houden? Groetjes Ilja

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   1 augustus 2020

   Hoi Ilja,
   Zo uit mijn hoofd: de rits staat gewoon aan de middenvoor. Ik knipte het vp daar door met 1 cm naadwaarde. Er zit geen beleg achter of zo.
   Voor de kap tekende ik het patroon van de albakid hoodie die in hun kast lag.
   Hopelijk ben je hier wat mee. Gewoon wat experimenteren. Altijd een beetje spannend ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.