fbpx

Julia – kimono

Julia Kimono Fibremood

Mijn judogi heb ik al lang niet meer, maar deze kimono lijkt er – op de kleur na – verdacht veel op.

Mijn judo verleden

Als kind/tiener deed ik judo en nog steeds ben ik verliefd op deze sport. Niet dat ik de sport beoefende op hoog niveau of zo. Zelfs competitie deed ik nooit. Maar toch verloor ik mijn hart aan het judo. Het was een ideale uitlaatklep voor een verlegen meisje zoals ik. Op de mat kon ik me helemaal uitleven want er was niets zo leuk als jongens vloeren. Instant boost voor dat zelfvertrouwen. Tsjaka!!

Een Julia Kimono

En nu maakte ik een kimono dus, als kledingstuk. Wie had dat nog gedacht. Maar kijk, ik zag haar schone versie passeren bij de FibreMood linkparty en was meteen verkocht. Vooral de veelvuldige sierstiksels aan de mouwen, hals en zomen konden me bekoren. Daardoor lijkt hij wel heel erg op mijn oude judogi.

Ik reserveerde de groene twill van See You At Six voor dit project. De stof voelt zacht, warm en soepel aan. Iets wat me wel handig leek voor een vestje.

Groen

Tegenwoordig heb ik ook last van een fameuze groen-crush. Wanneer je me ziet, is de kans groot dat ik mijn groene Vilette aan heb of mijn groene cardigan. Ik grijp dan ook automatisch naar mooie stofjes in net die ene groene tint die overal bij past.

Deze kimono past alvast perfect op mijn nieuwe Thea, het eerste vrouwenpatroon van Zonen 09 dat er binnenkort aankomt. Bij deze krijg je dus al een kleine sneak peek. Om wat meer te zien, zal je nog even geduld moeten oefenen. 😉

Stof en patroon

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Delphine
  8 maart 2019

  echt mooi! Dit is de eerste versie die mij kan overtuigen dat het een nuttig kledingstuk is, de andere waren mooi maar zo’n eye catchers dat ik het nooit zou dragen. Deze is een mooie aanvulling op een kleerkast waar kleur al goed aanwezig is.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 maart 2019

   Ja, ik snap wat je bedoelt. Zelf heb ik mijn vestjes het liefst uni zodat ze bij zo veel mogelijk outfits passen. Helemaal capsule enal ?

   Beantwoorden
 2. Tamara
  24 maart 2019

  Oh, prachtig zeg!! Ik snap helemaal dat die kleur groen veel in je kast voorkomt! Ze is niet alleen heel mooi, het staat jou ook geweldig goed!

  En zo leuk dat je goesting kreeg om de Julia te maken nadat je de mijne zag 🙂 Die wordt hier trouwens ook heel veel gedragen! Maar nu ik de jouwe zie wil ik ook wel een effen versie! Allesbehalve saai!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   24 maart 2019

   Zo lief. Dank je ❤️

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.