fbpx

Vilette met vertraging

In oktober ging ik samen met mijn mama een weekendje naar Edingburgh en stond ik dus met beide benen in het wolwalhalla, klaar om een wollen stof te kiezen voor mijn nieuwe jas.  Ondertussen draag ik die jas al 3 maanden met plezier en werd het eens tijd om hem hier op de blog te zwieren.  

Schots shoppen

Hoewel je zou denken dat twee dames, die hun vleugels uitslaan in een onbekende stad, zich te goed doen aan de drukke winkelstraat, was dat bij ons absoluut niet het geval.

Vilette - la maison victor - wol
Alleen aan de wol kon ik niet weerstaan.  Van mijn mama kreeg ik een nieuwe, streelzachte lamswollen sjaal. Mijn oude sjaal heb ik 2 jaar lang – buiten tijdens de zomermaanden – gedragen en mocht wel eens op pensioen. Wie mij sinds oktober al eens tegenkwam zag mijn nieuw exemplaar ongetwijfeld al rond mijn nek hangen, want ik draag hem elke dag.

De enige andere winkel waar ik absoluut nog naartoe wilde, was de lokale stoffenwinkelMijn vorige winterjas heeft zijn dienst gedaan en ik wilde graag wol kopen voor een Vilette.
Het was de eerste buitenlandse stoffenwinkel die ik bezocht en ik moet zeggen dat het aanbod toch wel erg verschilt van wat we hier gewoon zijn. Geen mooie sweaterstoffen of tricots maar wel een heel groot aanbod aan wol om ‘U’ tegen te zeggen.Vilette - la maison victor

Kiezen uit zo een immens aanbod is nog niet zo simpel.  Groen moest het sowieso al worden, maar zelfs dat maakte het er nog niet echt eenvoudiger op.  Er waren heel veel tinten groen.  Na lang twijfelen en combineren met mijn nieuwe sjaal, koos ik voor een donker, ietwat kouder groen.  Bij het afrekenen kreeg ik een innaailabel met de naam van de stof cadeau. Mijn jas ziet er zo net wat professioneler uit.

De rest

Thuis ging ik nog op zoek naar een bijpassende voering, die ik vond bij Madeline De Stoffenmadam. De pauwenkatoen was voor mij een perfect match met de Engelse wol.  Pauwenveren zijn nu eenmaal een klein beetje té, dus stak ik er nog wat extra bling tussen in de vorm van een gouden paspel.  Als je voor té gaat, kan je het maar beter tegoei doen.

Omdat ik maar bleef twijfelen over de maat en pasvorm van de Vilette trok ik begin november even naar Mevrouw Vilette in person.  Handig om in de buurt te wonen van een vrouw met ongelofelijk veel Vilette-expertise.  Er werd gepast en besloten om een maat 38-40 te maken.  De mouwen werden verlengd met 5 cm, maar dat mocht voor mij toch nog een paar centimeters meer geweest zijn.  Iets om mee rekening te houden, want ik sta niet bepaald bekend voor mijn lange armen.Vilette - La maison victor - Edinburgh fabrics
Als echte paspelzakkenfan, verving ik de zakken die het patroon voorziet door paspelzakken.

Ik koos ervoor om geen tussenvoering te gebruiken, wat er voor zorgt dat het eigenlijk eerder een lente/herfstjas is.  Jammer genoeg is de winter in België amper te bespeuren en kan ik er ook gemakkelijk de winter mee door.  Op iets koudere dagen draag ik er nog een extra cardigan onder of mijn knuffeltrui.  Eén jas dus, voor een heel jaar maximaal genot.

Stof en patroon

↑↓Donkergroene wol – bij Edinburgh Fabrics
↑↓Katoen met pauwenveren – bij Madeline De Stoffenmadam (uitverkocht) maar ik zag hem nog bij LanaLotta

↑↓ Vilette – La Maison Victor (editie jan/feb 2017)

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

7 Reacties

 1. Eva
  28 januari 2018

  Whahahaha, ‘Mevrouw Vilette’! ??? Ik heb het me deze week nog afgevraagd zie, wat er van jouw versie geworden was, en kijk. Volgend weekend komt de Vilette-workshop eraan bij Madeline, ik zal u weten te zeggen of ik écht expertise genoeg heb om dat tot een goed einde te brengen ?.
  Hij is prachtig trouwens, een heel mooi groen en tof in combinatie met de pauwenveren binnenkant. En wat de mouwen betreft: ik verlengde mijn buitenmouw met 14 en de voering met 6cm: dat zijn betere verhoudingen voor de zoom die dan iets verder naar binnen plooit én ik kan de mouw zelfs een stukje omplooien zodat de voering wat zichtbaar is. Voor een volgende keer!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   28 januari 2018

   Volgens mij is die Vilette het stuk waar ik het meest over heb nagedacht vooraleer ik er aan begon. Ik ben er ook heel content mee. Merci voor uw gedacht, Eva 😉 xxx

   Beantwoorden
 2. Tamara
  29 januari 2018

  een prachtige kleur heb je gekozen!! De jas is heel erg mooi!!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   29 januari 2018

   Dank je! Ik draag hem ook echt héél graag ;:-)

   Beantwoorden
 3. Caro Nijs // Carreaukes
  29 januari 2018

  Ooh wat een prachtige stof.
  Op foto ziet de kwaliteit er prachtig uit.

  Beantwoorden
 4. Paspelpoes Joke
  2 februari 2018

  Wauw! Wat een prachtstuk! Zo’n schoon kleur ook. Daar ga je nog lang en veel plezier aan beleven.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 februari 2018

   Thnx

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.