fbpx

Nutchel cabins – dichtbij weg van de wereld

Nutchel cosy cabin

Een houten cabin in het bos op een berg. Waar je zelf je hout haalt en je kachel warm stookt. Waar je een ketel met water op diezelfde stoof zet om dat je graag de afwas met warm water doet. Waar de wifi afwezig is.
Nee ik heb het niet over een plaats ver weg van hier. Je vindt het gewoon in ons eigen land.

Back to basic

Je kan je ongetwijfeld de euforie voorstellen toen ik het bestaan van zoiets in eigen land ontdekte. Ik dacht altijd dat ik daarvoor naar de bergen moest. Nutchel Cabins deed mijn hartje sneller slaan. Een ideale oplossing voor de wintermaanden waarin we het toch wat te fris vinden om de tent boven te halen.

nutchel cabin
nutchel cabin

Het kampeergevoel met toch wat meer luxe. Zo heb je wel een douche met warm water een een doortrektoilet in je eigen cabin. Maar verder word je verplicht om wat trager te leven. Wij logeerden in ‘The classic voor 5’, maar je hebt ook andere leuke Cosy Cabins met zelfs een terras tussen de bomen en een hot tub.

Water warm maken op de kachel en je cabin verlichten met olielampen. Het houdt het kampeergevoel helemaal in stand. Wie graag de spelregels van het gezelschapspelletje kan lezen vergeet dus best zijn hoofdlamp of zaklamp niet.

nutchel cabin

Licht inpakken

De cabins liggen op een berg aan recreatiedomein De Warre. Vlakbij de Maasvallei. Een berg waar je auto niet op mag uiteraard. Bij aankomst word je met golfkarretjes naar je cabin gebracht. Maar wanneer je huiswaarts keert, dien je alles zelf naar je auto te brengen de berg af.
Het was dus het doel om zo licht mogelijk in te pakken. En dat is gelukt, want we konden alles met ons vieren in één keer naar de auto brengen. Iedereen had zijn eigen rugzak met kledij en dat vond ik ideaal. Valiezen met wieltjes zijn niet zo handig in het bos.

Verloren hart

Ik heb er toch wel wat mijn hart verloren. Gelukkig sleurde ik al mijn fotomateriaal mee en nam ik op twee en een halve dag bijna 1000 foto’s.
Vandaar dat ik besloot om het verslag van ons weekendje Maasvallei toch maar in twee delen te doen. Overmorgen kan je in deel 2 lezen over welke activiteiten en wandelingen we allemaal deden.

nutchel cabin

Vandaag moet je het doen met deze foto’s van onze cabin. Wil je meer weten over de leuke uitstappen die we deden? Dan kan je hier het verslag lezen.

PIN IT!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

7 Reacties

 1. Sandra Jacobs
  12 maart 2019

  Lijkt me zo zalig. En die rust. Wat ik me wel nog afvroeg, moet je je eten ook zelf meebrengen.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 maart 2019

   Ja, dat wel. Wanneer je een weekend boekt krijg je wel een ontbijt erbij en je kan altijd nog extra ontbijt bijboeken. De andere maaltijden dien je zelf te voorzien.

   Beantwoorden
 2. nobutterfly
  12 maart 2019

  Soms droom ik daar wel eens van, maar ik vrees dat ik in mijn eentje daar niet echt voor geschikt ben.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 maart 2019

   Meer dan een kachel aansteken moet je niet kunnen hoor. ?

   Beantwoorden
 3. Evi
  12 maart 2019

  Dat lijkt me daar zo zalig te zijn! Ik zag je foto’s al op Instagram en sindsdien ben ik er van aan het dromen om daar ook eens te gaan logeren 🙂

  Beantwoorden
 4. Oon
  14 maart 2019

  Prachtige foto’s! Ik zag de cabins al eerder passeren en hou ze in mijn achterhoofd voor een speciale gelegenheid.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 maart 2019

   Geen beter manier om een speciale gelegenheid te vieren 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: