fbpx

Ola Pola jurk

De nieuwe Fibre Mood is er! En wat voor één. Een editie vol met parels naar mijn smaak. Ik besloot om de Pola jurk te maken.

De stofzoektocht

De Pola jurk heeft alles wat ik graag zie in een lente-/zomerjurk: maxi-lengte, mooie halslijn, met zakken, luchtig en zwierderig. Ik zag het al helemaal voor me. In mijn zoektocht naar een geschikte, betaalbare stof, kwam ik bij een viscose van Stoff & Stil terecht. Ik bestelde er nog nooit, maar besloot het er toch op te wagen.

pola jurk

De stof bleek toch wat transparanter dan gedacht en ook redelijk gevoelig. Tornen en spelden zorgden voor beschadiging aan de stof en her en der zie je dan ook witte strepen tevoorschijn komen doordat er per ongeluk aan een draadje in het weefsel getrokken werd. De achterkant van de stof is namelijk niet gekleurd en gewoon wit. Uiteindelijk zie je het enkel wanneer je er met je neus vlak op zit, maar ik vond het toch een domper.

De transparantie los ik gewoon op door een onderjurkje te dragen. Dat doe ik trouwens vaak. Ik vind dat veel handiger en goedkoper dan elke jurk afzonderlijk te gaan voeren.

pola jurk - fibre mood editie 3

Pola jurk

Je kan de Pola jurk in een lange of korte versie maken. Bij de korte versie wordt de onderste rimpelrand gewoon weggelaten. Aangezien ik van lang houd, koos ik uiteraard voor die versie. Doordat het een lange jurk is, met lange mouwen en heel zwierderig kruipen daar wel enkele meters stof in. Iets wat me al eens durft tegen te houden om een patroon effectief te naaien. Maar dit keer twijfelde ik geen seconde.

De Pola jurk is ook geen snel project. Er zitten wat details in die wat afwerkingstijd en precisie vragen. Vaak is het ook wat onhandig door de brede lappen stof, maar echt moeilijk is het niet. De handleiding loodste me er vlot doorheen.

De jurk zit los om het lichaam heen in een soort empire stijl. Je kan ze net boven de taille met behulp van linten wat meer laten aansluiten. Die linten kan je helemaal zelf maken, zoals het patroon aangeeft, maar ik koos voor een kant en klaar lintje uit de Veritas.

Deze nieuwe editie van Fibre Mood is alvast een topper. Lang geleden dat ik nog zoveel patronen wilde naaien uit één boekje: Lauren, Violet, Susan en Julia staan hoog op mijn maaklijstje.
Je kan mijn Pola en de andere creaties uit deze nieuwe editie van Fibre Mood ontdekken via de linkparty.

Stof en patroon

Ik ben heel blij met mijn Pola jurk, maar dat zie je ongetwijfeld al op de foto’s. Samen met deze hemdsjurk zorgt ze ervoor dat ik volledig klaar zal zijn wanneer de eerste lentekriebels aankomen. Maar eerst winteren we nog wel even verder.

PIN IT!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

17 Reacties

 1. Jongens toch!
  13 februari 2019

  Inderdaad spijtig als de stof niet wil meewerken. Maar het maakt het eind resultaat niet minder mooi! Laat het zonnetje maar komen!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   13 februari 2019

   Het was toch efkes vloeken, maar het eindresultaat doet dat gelukkig wel vergeten

   Beantwoorden
 2. Marleen
  13 februari 2019

  KEISCHOON!!!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   13 februari 2019

   ☺️ Dank je wel

   Beantwoorden
 3. Delphine
  14 februari 2019

  Jij bent precies wel klaar voor dit weekend met het lente zonnetje

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 februari 2019

   Ja, het schijnt. Maar iets te fancy om langs het voetbalveld te staan, denk ik. ?

   Beantwoorden
 4. Ans
  14 februari 2019

  Wauw! Super mooi! Ik zou zo een stof nooit durven voor mezelf maar nu ik deze zie wil ik het precies wel eens proberen ! 🙂

  Beantwoorden
 5. Stoffenshop
  15 februari 2019

  Mooie jurk!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 februari 2019

   Dank je wel x

   Beantwoorden
 6. Davina
  16 februari 2019

  Waaaaauw, zo’n mooie, kleurrijke jurk seg! Je staat er super mee!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 februari 2019

   Dank je wel x

   Beantwoorden
 7. Tamara
  17 februari 2019

  Wauw, wat sta jij hier goed mee!! Heel mooi! Jammer van de kleine beschadigingen in het stof, altijd frustrerend als dat al bij het naaien gebeurd he…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 februari 2019

   Idd. ? Gelukkig maakt het eindresultaat veel goed

   Beantwoorden
 8. eva
  17 februari 2019

  Mooi hoor! Al ben ik niet zo’n fan van die onderste ruffle-rand, des te meer van de stof! Hij is toch zwart hè, want op de foto’s is het precies donkergroen?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 februari 2019

   Ja, hoor. Zwart is de hoofdkleur.
   Ik vind die rufflerand net ??. Ik heb al zo’n gekocht kleed met een niet zo handige bovenkant in mijn kast en wilde dat al lang namaken.

   Beantwoorden
 9. Mieke
  16 juni 2019

  Prachtig! Het staat je heel goed! Ik zou me er ook willen aan wagen, maar vraag me af welke maat, aangezien ik al eens een ander kleed maakte van fibre mood en dat echt heel ruim viel… Welke maat maakte jij?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 juni 2019

   Ik volgde bij deze gewoon de maattabel. Het is een los model, dat je mooi taille geeft door de linten te knopen.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: