fbpx

Ice Ice baby – We gaan naar IJsland!

roadtrip in en rond ijsland

Oh, ik kan haast niet wachten want we kijken er allemaal zoooo naar uit. Ijsland stond al lang op ons verlanglijstje en eindelijk is het zo ver.

Roadtrip in én rond IJsland

Meteen stond vast dat we niet enkel in het populaire zuiden wilden blijven maar graag een roadtrip deden rond het hele eiland. We zochten wat informatie op via het internet en werden al snel van onze sokken geblazen door de hoeveelheid aan beschikbare informatie.
We zagen uitgewerkte roadtrips van reisbureaus die de ringroad (de ‘grote’ weg die rond het eiland loopt) doen, maar het binnenland links lieten liggen. En we zagen heuse 4×4 off-road trips met river crossings door het binnenland.
Het eerste dilemma diende zich aan, wat kiezen we nu, want we willen graag beide doen.


Alles natuurlijk

Wij willen alles en dus besloten we onze eigen roadtrip helemaal zelf samen te stellen. We zullen het grootste deel van het eiland langs de buitenkant verkennen én een stuk van het binnenland, waar de wegen door rivieren lopen in plaats van erover.
Het samenstellen van onze roadtrip is een werkje waar ik nu al eventjes mee bezig ben, maar langzaamaan komt alles samen en krijgt onze reis vorm. Lang leve Google Maps trouwens, waarmee ik die hele roadtrip geweldig goed in kaart kan brengen. Ik heb mijn pollekes al een paar keer gekust voor het bestaan van dit tool. Hoe deden ze dat vroeger toch?

Onze roadtrip krijgt vorm en dat betekent dat de IJslandkoorts toch wel serieus begint te stijgen ten huize Nononsonsmoms. Niet echt handig wanneer je nog tot augustus moet wachten vooraleer je mag vertrekken.
Maar mannekes, we hebben er echt ZO VEEEEL ZIN INNN!!

Gingen jullie al naar IJsland in de zomer? Mocht je nog tips hebben voor een ‘Off The Beaten Path’ ervaring, dan hoor ik ze graag. De echte highlights zitten er sowieso al in.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. Katrien
  14 februari 2019

  Oh, als ik zoiets lees dan kriebelt het weer. Wij maakten in 2015 een reis doorheen Ijsland met onze kinderen. Toen 12 en 10 jaar oud. Wij hebben ooit in een zotte bui tegen onze kinderen gezegd: het jaar dat je 12 en 18 wordt, mag je onze reisbestemming kiezen. Dan kom je dus voor verrassingen te staan. Onze eerste echte, grote reis werd zo dus Ijsland. Je vindt inderdaad gigantisch veel informatie en je zal overweldigd worden door de natuur. Dyrholaey: naar de vuurtoren wandelen en genieten van de talloze papegaaiduikers, in deze buurt kan je ook een wandeling maken naar het graf van een viking, boven op een berg. Skogafoss: trappen omhoog, niet stoppen waar alle toeristen terugdraaien, maar over het houten hekje klimmen en beginnen wandelen: alleen op de wereld en prachtig groene natuur. De omgeving van de Kraflavulkaan, onder de warme douche gaan staan die je onderweg tegenkomt, hier in deze buurt gaan wandelen, in open lucht een warm bad nemen in Jarbodin (Myvatn) goedkoper en minder druk dan de Blue Lagoon, lekker eten in het restaurant van Hotel Gigur aan het Myvatnmeer en beslist een tafeltje vragen met zicht op het meer, het gletsjermeer van Jokulsaron maar eerst langsgaan aan het Fjallsarlonmeer. Kleiner, zeer indrukwekkend en je bent er zo goed als alleen. Als je onderweg naar Akureyri een wegwijzer ziet naar een automuseum: zeker doen: het is een museum (lees gigantische garage met enorm veel oude auto’s) annex autokerkhof. Je kan er onder een parasol (het was voor ons de eerste echt zonnige dag in een week) genieten van à la minute huisgemaakte hartjeswafels en de pot koffie wordt gewoon op tafel gezet. In Akureyri hebben de kinderen (en wij ook) gesmuld in de Hamborgarafabrikka. Het eten in Ijsland vonden we dik in orde, maar zo’n traktatie werd gesmaakt. In het binnenland hebben we gekampeerd en gewandeld , Kjolurroute. Wandeling was een beetje riskant op sommige plaatsen. Maar goed dat de grootouders niet wisten wat en hoe 🙂 Zeker zwembroek en handdoek meenemen want als je onderweg een warmwaterbron tegenkomt: zalig! Als je van wandelen houdt dan is de Rotherwandelgids een goede tip. Omdat het niet altijd wandelen moet zijn voor de kinderen hebben we er ook voor gezorgd dat er een gletsjerwandeling + walvisssafari op het programma stond. We hebben zo’n 14 dagen rondgetoerd, ’s middags altijd picknicken op de meest idyllische plekjes, zijn 1000 keer uitgeregend, genoten van de zonnestralen nadien en ontelbare keren oh, ah , wauw, kijk daar! Het werd een reis waar we nu nog warm van worden. Geniet met volle teugen van de voorbereiding en laat je niet afschrikken door zijwegen: ze brengen je op de meest wonderlijke plekjes, ver van de drukte.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 februari 2019

   Oh zalig. Een aantal van die dingen staan al op ons programm: kjolur, walvissafari, gletsjer en fjallsarlonmeer. Myvatn blijven we sowieso 3 dagen omdat er zo veel te zien is. Aan Blue Lagoon twijfelen we dus omdat we Myvatn al zullen doen.
   Merci voor de tips. Ik krijg al zin op nog wat verder te plannen. ?

   Beantwoorden
 2. Moederschip
  14 februari 2019

  Jaloers! Dat wil ik ook echt eens zien, maar de kindjes zijn nog te klein.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 februari 2019

   We hebben hier ook bewust gewacht tot 8 jaar. Maar sommige dingen zijn het wachten waard ?

   Beantwoorden
 3. fieke
  17 februari 2019

  Zalig! Ijsland staat ook op ons lijstje, maar we zullen best nog even wachten tot J. ouder is (ze wordt drie dit jaar). Ik ben benieuwd naar je ervaringen; hopelijk komt er een reisverslag!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   20 februari 2019

   Ja, dat komt er zeker! 😉

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: