fbpx

All seasons hemdsjurk

Net zoals velen werd ik verliefd op de Flower Field print uit de laatste See You At Six collectie. De zachtheid van hun gabardine twill deed me dromen van een jurk voor mezelf.

Maxi

De nacht van de lancering ging ik mee stof knippen bij Madeline De Stoffenmadam en brainstormde ik wat met mijn collega knipvrijwilligers. Want samen weet je meer dan alleen. Ik wilde graag een maxi-jurk maken omdat ik dat erg graag draag. Ik zag haar jurk wel zitten in de stof maar Eva haar verhaal over de patroonaanpassingen die nodig waren, deden me toch afzien van dat plan. Ik besloot 3,5 m mee naar huis te nemen en verder rond te kijken naar een geschikt patroon.

Reeta hemdsjurk

Tot ik ineens weer dacht aan haar prachtige Reeta jurk. Helemaal mijn stijl en niet moeilijk om aan te passen tot een maxijurk. Het patroon werd besteld en de plannen werden gesmeed.

Het patroon is voorzien op kuitlengte en dus tekende ik onderaan 15 cm bij. Voor mijn 168 cm kwam dat helemaal goed uit. Verder deed ik geen enkele aanpassing. Ik baseerde me op de borstomtrek in de matentabel om mijn maat te bepalen en dat bleek te kloppen. Hoewel de taille- en heupomtrek uit die maat vielen, zit hij perfect.

Als taillekoordje gebruikte ik de koperen veter uit diezelfde See You At Six collectie. Omdat ik niet echt een gepast lintje in huis had om de koordtunnel te maken, besloot ik de zelfkant daarvoor te gebruiken. Ideaal want nu heb ik de wasvoorschriften steeds bij de hand. Mocht ik er nu nog rekening mee houden, was het helemaal ok. 😉

Het was de eerste keer dat ik met een patroon van Named werkte en dat beviel me prima.

All seasons

De stof van de jurk leent zich tot alle seizoenen. Ik kan hem nu al dragen, maar ik zie me er ook zeker mee rondlopen in de lente, zomer en herfst. Met ander schoeisel uiteraard. En dat vind ik helemaal top. Bovendien is de jurk ook met heel veel te combineren: een all round, all seasons jurk. Ideaal voor iemand met een minimalistische garderobe.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

14 Reacties

 1. Delphine
  10 januari 2019

  Een hele mooie jurk! Ik kocht het stofje ook voor mezelf en voor mijn mama dus ik ben volop ideetjes aan het verzamelen.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   10 januari 2019

   Nu had ik directe wel een idee. Maar dat patroon vinden is niet altijd evident

   Beantwoorden
   1. Delphine
    14 januari 2019

    ik heb op zich wel een idee maar het patroon is er nog niet 😉 (de thea van zonen09)

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
     14 januari 2019

     Daar ligt mijn ander stofje ook op te wachten ?

     Beantwoorden
 2. Eva
  10 januari 2019

  Perfect. Ik kom die jurk een keer lenen denk ik ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   10 januari 2019

   ?

   Beantwoorden
 3. Leentje mrtgt
  10 januari 2019

  Staat je geweldig, An! Ik heb ook nog een lapje liggen, maar ik weer ook nog niet helemaal wat ik ermee ga maken.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   10 januari 2019

   Zo moeilijk hé. Kiezen is verliezen ?

   Beantwoorden
 4. liezewiezewoes
  10 januari 2019

  prachtige jurk!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   10 januari 2019

   ? Dank je wel

   Beantwoorden
 5. lielebeesje
  11 januari 2019

  Waw, echt prachtig! Geweldige stof, perfect patroon en helemaal jou!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 januari 2019

   Zo lief. Dank je wel x

   Beantwoorden
 6. An Van Dessel
  11 januari 2019

  Heel erg mooi! Ik kocht de twill ook met een maxijurk in gedachten.

  Beantwoorden
 7. Tamara
  13 januari 2019

  Prachtige jurk!! En natuurlijk een heerlijk mooie stof, maar dat hoeven we niemand meer te vertellen denk ik 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: