fbpx

Nononsonsmomsmins uitdaging: EINDE – én nieuw begin

nononsonsmomsmins - minsgame 2019 - einde

Gisteren was het officieel zover, het einde van het 30 dagen minsgame! Maar net zoals zoveel andere deelnemers kregen we er maar niet genoeg van en voegden we nog een extra dagje toe, dag 31.

Het overzicht van de laatste week

Vorig jaar speelde ik de minsgame tegen de kinderen. Ze namen het samen tegen mij op om zoveel mogelijk overbodige items weg te doen. We haalden samen het einde van de maand en wonnen dus allebei. Uiteraard liet ik ook items zoals hun kledij, schoenen en sokken meetellen voor hun rekening. In editie 2019 zou het voor hen onmogelijk zijn om nog eens 465 spullen te vinden die weg mogen en dus zocht ik de uitdaging bij jullie.

Maar om dit jaar in schoonheid te kunnen eindigen, riep ik wel nog even de zonen hun hulp in. Ze kregen de opdracht om samen 31 spulletjes te verzamelen die weg mochten. Zo keken ze na een jaar nog eens kritisch naar hun spullen en sluiten we de extra minsgame-dag af als een team.
Hier staat nu een trotse mama.

De minsgame verkoopgroep

‘Waar gaan al die spullen naartoe?’ hoor ik je denken. Een groot deel belandde hier in de vuilbak, een deel brachten we naar de kringwinkel en een klein deeltje wordt verkocht. Om dat verkopen wat vlotter te laten verlopen, richtten we een aparte Facebookgroep op: de minsgame verkoopgroep. Alle deelnemers van de minsgame kunnen er hun items plaatsen om te verkopen. Van stof, tot kledij, tot boeken… Neem gerust eens een kijkje.

The end

Het was een onzeker begin. Ik wist niet of ik deze editie ging halen, maar hé, niet geschoten is altijd mis. Dus ging ik ervoor met de idee dat elk spul dat hier het huis verliet een overwinning was op de huidige situatie.
Maar ik haalde het. Het was moeilijker dan vorig jaar, maar éénmaal begonnen ging het verbazend vlot. Het was voor mij een ideale motivatie om kasten, dozen en mappen die al jààààren genegeerd werden toch eens aan te pakken.
Zo maakte ik eindelijk eens de tijd om al mijn ringmappen met stagelessen van -kuch- 16 jaar geleden uit hun plastiekjes te halen, te sorteren en weg te gooien. Met ondertussen de podcast van The Minimalists in mijn oren werd het nog een leuk werkje ook.

En nu?

De nononsonsmomsmins was een enorm succes voor iedereen die mee deed. Sommige deelnemers beweren zelfs dat ze kunnen doorgaan tot 2022.

Januari 2018 speelde ik mijn eerste minsgame, deze maand speelde ik de tweede keer mee en eigenlijk roept dat op een vervolg. Toch?
Ik ruik een jaarlijkse traditie. Ruik jij het ook? Misschien ga ik van de volgende edities niet altijd het einde halen, maar een jaarlijkse kritische blik op vergeten kasten en plaatsen in huis kan nooit kwaad.

Wie dit jaar mee deed, zal voor editie 2020 automatisch een nieuwe uitnodiging ontvangen. Uiteraard ben je dan nog steeds vrij om te beslissen of je opnieuw mee doet of niet. Heb je deze editie gemist en wil je volgend jaar wel graag meedoen? Laat je gegevens dan hieronder achter!

* indicates required

Gelieve aan te duiden hoe je in contact wil bijven met Nononsonsmoms:

Je kan jezelf uitschrijven op elk moment door op de link te klikken in de voetnoot van de e-mails.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Leentje mrtgt
  31 januari 2019

  Blij dat ik heb meegedaan, en dat ik van alle overtollige spullen afscheid heb genomen. Ik moet eerlijk toegeven: er zijn twee dozen waar ik echt geen zin meer in had om uit te sorteren, en die staan dus gewoon op zolder. Die zijn dan voor volgend jaar ;-), en tegen dan hebben we misschien ook al meer duidelijkheid over al dat babygerief, dat ook maar gewoon op zolder staat. (Buiten die twee genegeerde dozen, dat babygerief, en een paar dozen met foto’s en knutselwerkjes, is de zolder dankzij het minsgame helemaal leeg :D).

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 januari 2019

   Feestje!!!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.