fbpx

Try Vegan – buitenshuis eten in Noordoever

noordoever Leuven - vegan vegetarisch lunchen

Wie me volgt op Instagram zag het al.  Ik doe deze maand weer heel enthousiast mee met Try Vegan.  In februari deed ik voor het eerst mee en dat beviel me erg goed.  Er was dus geen enkele reden te bedenken om deze maand niet meer mee te doen.  Deze week ging ik voor het eerst buitenshuis vegan eten in Noordoever.

Try Vegan – februari 2018

In februari schreef ik al wat over mijn ervaringen met Try Vegan en ook dit keer was ik weer enthousiast.  Hoewel ik zelfs nog niet officieel een vegetariër ben en ik veganisme eerder extreem vond, heeft de vorige editie van Try Vegan heel wat mythes en vooroordelen voor me opgeklaard.  Ik ontdekte een hele vegan community waar het er warm en gezellig aan toe gaat.  Er werden YouTube filmpjes over het onderwerp verslonden en ik las heel wat artikels over starten met vegan eten.  Mijn doel in februari was enkele gerechten in de loop van de week vegan te maken.  Wat ik toen niet deed was buitenshuis op zoek gaan naar vegan gerechten.  Hoog tijd om daar wat verandering in te brengen.

Ik besprak mijn plannen met mijn maatje en prompt vertelde ze me over een lekkere lunchplek in Leuven waar je naast vegetarisch ook vegan kon eten.  Donderdag, op wereld(-eet-geen-)dierendag was het dan zover en trokken we samen richting Noordoever.

Noordoever Leuven

Noordoever is een gezellige plek waar je kan werken of je kan laten inspireren maar dus ook lunchen of taart eten en latte’s drinken. Het eten wordt er geserveerd in buffetvorm.  Je hebt een koud en een warm buffet, met heel veel aandacht voor de vergeten groenten en pure voeding.  Bij elk gerecht staat de ingrediëntenlijst, de mogelijke allergenen en of het vegan is of niet.  Ik denk dat 90% van het buffet volledig vegan was en de andere 10% vegetarisch.
Je schept je bord dus vol met al het lekkers dat je wil (kiezen is verliezen) en je zet het nadien gewoon aan de kassa op de weegschaal.  Je betaalt je bord volgens gewicht.

Ik heb heel veel geproefd en ik vond het stuk voor stuk lekker.  De tajine van pompoen en peterseliewortel was voor mij de absolute topper uit het buffet: echte comfortfood.

Nadien kozen we voor een nagerecht, uit het dessertenbuffet waar ook weer het merendeel vegan was.  Ik twijfelde lang aan een vegan ijsje, maar smolt uiteindelijk voor de chocolade taart en een heerlijke cappuccino.  Je kan uiteraard een klassieke cappuccino of latte drinken aan de bar, maar ik wilde er eentje met plantaardige melk wat geen enkel probleem was.  Ik kreeg zelfs een opsomming van de beschikbare plantaardige melken waaruit ik kon kiezen.

Comeback plek

Noordoever is wat mij betreft een topper die ik zeker wat vaker wil bezoeken. Het is het perfecte voorbeeld dat een vegetarische of veganistische keuken smaakvol en veelzijdig is. Bovendien is het heel laagdrempelig en hangt er een heel toffe sfeer.  Ondanks de hoge plafonds en de grote open ruimte is het er heel gezellig en kan je heel gemakkelijk gesprekken aangaan door de goede akoestiek. Ideaal voor twee tetterende vriendinnen die weer veel te veel te vertellen hebben.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Tine
  9 oktober 2018

  Nog een tip: The Loving Hut in Leuven, héél lekker en allemaal vegan. In de Tiensestraat is het restaurant waar je wat uitgebreider kan eten, en er is een tweede Loving Hut aan het rector de somerplein met vegan fastfood. Vooral het restaurant vind ik heel lekker!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   9 oktober 2018

   Die staat hier nog op de planning!!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.