fbpx

Een Star Wars verjaardagsfeestje – 8 jaar

Star Wars - verjaardagsfeestje - birthday party

Mijn jongste telg werd 8 jaar en is, sinds ons eerste bezoek aan Disneyland Parijs, helemaal weg van Star Wars.  Het werd het thema van zijn kamer en nu dus ook het thema van zijn verjaardag.

De uitnodiging

Ik vond op Pinterest een geweldig toffe Star Wars uitnodiging met een gratis template in Photoshop.  Handig, want de nieuwe Photoshop die ik nu gebruik is toch wel wat anders dan de Photoshop Elements die ik gewoon was om te gebruiken.  De zoon mocht met zijn lightsaber voor de muur gaan staan en er werd een basisfoto genomen.  Die foto werd dan wat bewerkt en voor de planeet geplakt.  Onderaan zette ik filmpostergewijs alle belangrijke feestgegevens en zo liet ik ze afdrukken via een online fotoprintservice.

“De taart”

De jongste zoon is geen fan van taart maar wel van cupcakes met ’toef’ zoals hij het zo mooi kan zeggen.  Het plan was dan ook om Lightsaber cupcakes te maken.  Zwarte wikkels, met chocolade cake en een rode lightsaber voor de Dark Side.  Vanillecake met chocoladestukjes en groene ligthsaber voor de ‘goei’. (Valt het op dat ik er zelf niet al te veel van ken? 😉 ) De lightsabers maakte ik van suikerfondant ‘modelling paste’ en werkte ik af met een glansje. Ik bestel al mijn taartversiermateriaal steeds hier trouwens.Star Wars - verjaardagsfeestje - birthday party

Verder maakte ik nog een klassieke appelcake en wat minder klassieke dingen zoals, pumpkin spice chocoladetaart en banaan-chocolade muffins.
Het buffet werd wat opgesmukt met Star Wars prullen die hier in huis aanwezig zijn: Legobouwsels, souvenirs van Disneyland en wat decoratie van op zijn kamer zoals de geborduurde BB-8.

Andere decoratie

Ik bestelde nog Star Wars servetten en drukte zijn naam af in deze letterbanner en kleefde zo zijn persoonlijke vlaggenlijn op de muur.  Het inkleuren deden ze zelf.

Pizza

De jarige is zelf verzot op pizza en dus contacteerden we de plaatselijke Italiaan en organiseerden we een pizzabuffet.  Iets wat ons heel wat afwas van bestek bespaarde én bij iedereen goed in de smaak viel. Een topper!

Nog nooit was een feestje zo relaxed.  Komende zondag zal het net wat minder relax zijn, want dan maakt hij met een tiental vriendjes het zwembad onveilig.  May the force be with me…

pin - star wars verjaardagsfeestje

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.