fbpx

Werk- en speelruimte 2.0: pre-puber-proof

Speel- en werkruimte - gameroom

De inrichting van een huis groeit mee met haar bewoners.  Alleen was de tijd in de werk- en speelruimte hier wat blijven stilstaan.  Hoog tijd om die werk- en speelruimte in huis pre-puber-proof te maken.

Hoe het was

Wie dat hier wat volgt, weet dat ik vorig jaar mijn naaispullen reeds naar boven verhuisde.  Tot dan stond ook mijn naaigerief in de werk- en speelruimte.  Ik gaf mezelf een echte naaikamer cadeau, maar verder bleef het beneden wel ongewijzigd;  Trofast-kasten met bakken speelgoed en een bureau dat veel te veel plaats in nam en eigenlijk toch wel wat te donker voor de ruimte was.

Hoe het vroeger was

Met hun 9 en bijna 8 jaar beginnen de kinderen toch echt wel hun autospeelmat en heel wat speelgoed te ontgroeien.  Ze gingen nog eens door alle speelgoedbakken om te beslissen wat er weg mocht en wat moest blijven.  En er mocht veel weg.  Heerlijk om te zien dat ze ook de voordelen van het minimaliseren beseffen, want zo kan er plaats gemaakt worden voor iets waar ze meer meerwaarde zullen uithalen. De speelgoedbakken met de twijfelgevallen verhuisden naar boven.  De lego en de toppers bleven beneden.

The making of

De werk- en speelruimte is verbonden met de leefruimte maar heeft weinig natuurlijk licht door het smalle raam en de noordelijke oriëntatie.  Ik wilde dus graag licht en warmte binnen brengen.  Ik koos dan ook voor lichte en warme tinten met hier en daar een houttoets. Een tapijt kwam er ook, toch wel een drempel voor mezelf, want ik ben er niet zo’n fan van.  Dat stofzuigen vind ik telkens zo’n gedoe.  Maar zonder tapijt zou de ruimte echt niet het gezellige, warme plekje worden dat het moest zijn.speelruimte, werkruimte inrichten, gameroom

De tafellamp is stuk. Zijn vervanger is gelukkig onderweg.

Er werd een paar keer heen en weer gereden naar Ikea en ik keek eens lief naar mijn papa voor een auto met grote laadruimte, een extra paar handen om alles te dragen, zijn assortiment gereedschap en wat hulp bij het monteren van de meubels.  Al zette ik het bureau en het ladekastje wel zelf helemaal in elkaar.  Powervrouw enal. 😉

De inrichting

Het merendeel van de inrichting komt dus van Ikea: de zetel (DELAKTIG), het tv-meubel (BESTÅ), de bureau (MICKE), het ladekastje (ALEX), de hanglamp (INDUSTRIELL) en het tapijt (ÅDUM).  Het plantenrekje stak al lang mijn ogen uit en kocht ik bij HOST.  De plant die er in staat komt trouwens ook van HOST maar die had ik al even.  Het roze streepje in het blad past perfect bij het tapijt.

De stoel is een erfstuk van de familie en stond hier wat doelloos in de woonkamer.  Nu krijgt hij het plaatsje dat hij verdient. Even heb ik ook getwijfeld om de ruimte opnieuw te behangen, maar voorlopig vind ik het goed zo.

Het enige wat nog ontbreekt is een sfeerlampje aan het bureau.  De oude belandde op de grond en overleefde het niet.  Ik vond een leuke vervanger bij Emob, maar die is nog onderweg.

En wie er over twijfelt, de vernieuwde werk- en speelruimte is een ware hit bij de kinderen.  Ze hebben nu hun eigen zetel waar ze vaak inhangen om op de iPad te spelen. En ze kunnen er mooi naast elkaar zitten voor een spelletje op de Wii.  Op het tapijt staat er meer wel dan geen lego.

Ik dacht ik fotografeer de ruimte gewoon op een zondagochtend wanneer ze in gebruik is. Eervoller dan dit wordt het niet.

Werk- en speelruimte voor grote kinderen. Wat als ze hun autospeelmat ontgroeid zijn?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Valerie
  20 september 2018

  Mooi !!!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   20 september 2018

   Dank je!

   Beantwoorden
 2. Eilish
  20 september 2018

  Ziet er zowel functioneel als warm gezellig uit. ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   20 september 2018

   Ze wordt gebruikt! Het beste bewijs ☺️

   Beantwoorden
 3. Joke (The Needle Of Choice)
  30 september 2018

  Tof! Ik ben ook volop mijn huis aan het onder handen nemen, en inderdaad, de jongens volgen mijn voorbeeld! De echtgenoot wil de computer graag beneden houden, dus dat blijft een beetje een doorn in mijn oog, maar we maken er het beste van 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.