fbpx

Theo tijger

Theo met tijgers - Zonen 09 en Madeline De Stoffemadam

Ik denk als ik één favoriet naaisel moet opnoemen, dat hemdjes toch wel mijn absolute nummer 1 zijn.  Eigenlijk vind ik het dan ook best wel jammer dat mijn kinderen ze niet zo vaak dragen.  Ik vermoed dat de knopen er vaak te veel aan zijn.  Waarom geduldig een hemd knopen als je ook snel een trui over je hoofd kan trekken?

Stoere tijgers

Hoe groter ze worden, hoe moeilijker het wordt om een geschikte stof te vinden voor een hemdje.  Voor mijn man vind ik het zelfs nog moeilijker.  Wanneer ik dan een toch een geschikt stofje zie, ben ik meestal verloren.
De tijgers kwamen ook op die manier in mijn vizier.  Nadat ik klaar was met het geven van de naaicursus liet ik bij Madeline De Stoffenmadam mijn oog glijden over alle nieuwe herfststofjes.  Ze hielden meteen halt bij de rol tijgers.  Een stoere print, op een licht blauwgrijze kleur, dat werd hem.

Een hemdje natuurlijk

Het voordeel van een hemdje maken, vind ik, is dat ik al niet meer moet nadenken over welk patroon ik ga gebruiken.  Nee, Theo is een zekerheid.  Het moeilijkste is om te beslissen welke opties ik ga toevoegen en welke niet.  Uiteindelijk besloot ik om het bij dit hemd simpel te houden.  Geen zakjes, geen hoekjes, geen paspel, maar wel met lange mouwen. Om de mouwsplit af te werken gebruikte ik de averechtse kant van de stof.  Het wildste dat ik deed.
Hoewel de oudste zoon nog perfect in maat 134 S past, wilde ik het risico toch niet nemen.  Ik schakelde over op de eerste tienermaat van het patroon: 140 small.  Hij valt nog wat ruim, dus wanneer het een beetje meezit kan hij er volgend najaar nog steeds in.

Snel en simpel

Het overnemen en uitknippen van het patroon duurde langer dan het naaien zelf.  Ook al omdat ik besloot om de print te laten doorlopen over de knopenbies.  Hoewel het op zich niet noodzakelijk was, door de drukke print.  Geen kat die er wat van zal merken maar ik heb er toch maar mooi mijn plezier van gehad.

Doordat de stof breed genoeg was, besloot ik om het beleg aan te knippen, waardoor ik uiteindelijk nog wat minder naaiwerk had.

De perfecte knoopjes erbij vond ik bij Veritas.  Al was het even zoeken want de kleur van de stof is moeilijk te definiëren. Het is eerder een soort blauw grijs.  Op de foto ziet het er wat blauwer en donkerder uit dan in werkelijkheid.

Theo van Zonen 09 met tijgers van Madeline De Stoffenmamdam

Laat Oktober, onze feestmaand, maar komen.

Stof en patroon

katoen met tijgerprint bij Madeline De Stoffenmadam

Theo (voor tieners) – bij Zonen 09

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

10 Reacties

 1. Valérie
  23 september 2018

  Super mooi hemdje en knap model !

  Beantwoorden
 2. Delphine
  23 september 2018

  Alweer een prachtig exemplaar

  Beantwoorden
 3. An
  23 september 2018

  Oh, zo mooi! En ik heb die stof nog niet zien liggen ? Zin in Theo’s nu!

  Beantwoorden
 4. Rineke
  24 september 2018

  Heel mooi, An! Ook fan van het stofje, staat je zoon prachtig, en die knoopjes passen er super mooi bij ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 september 2018

   Dank je wel x

   Beantwoorden
 5. LaFilleHella
  24 september 2018

  Dat blijft toch iets hebben hè zo’n hemdje! Super mooie stof en wat een perfectie <3

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 september 2018

   Ik vind dat ook. Een hemdje blijft toch altijd mooi ?

   Beantwoorden
 6. Tamara
  2 oktober 2018

  Oh, hemdjes!!! Ik maak dat ook zo graag, maar net zoals bij jou wordt dat jammer genoeg niet zo vaak gedragen… en dan is het een beetje zonde van materiaal en tijd om een hele collectie bij elkaar te naaien en hou ik het ook beperkt.

  Een zalig mooi stofje en zo mooi gemaakt! Dat doorlopen dat valt misschien enkel een geoefend oog op, maar als het lukt is dat toch echt genieten he! Prachtig!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 oktober 2018

   Oh ja, puur genieten. Die dingen geven zoveel voldoening

   Beantwoorden
 7. Mooi! Hier dragen ze ook liefst een trui (en ik naai dat ook wel graag), maar zo’n hemdje, da’s toch meteen meer af, he. Knap werk, alweer!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.