fbpx

Try Vegan – De top 5 favoriete vegan gerechten van de kinderen

Nu we al ver over de helft zitten van de 40 dagen bloggen uitdaging, wil dat ook zeggen dat ik hier al enige tijd bezig ben met ‘Try Vegan‘: een samenwerkingsproject van Eva vzw en Be Vegan.

Op 14 februari verklaarde ik de liefde aan onze planeet door mee te doen met Try Vegan.  Ik dook in de wereld van veganisme en ging op zoek naar recepten waarvan ik hoopte dat ze ook bij de kinderen in de smaak vielen.

Ik liet de kinderen foto’s zien van al de vegan gerechten die ik de afgelopen tijd maakte en zij gaven elk gerecht punten. Zo kwamen we tot een top 5

De eerste plaats – gepofte, gevulde aardappel

gevulde gepofte aardappel - vegan - favoriet van de kinderen

De unanieme leider.  Al moet ik er wel bij vermelden dat er bij hen maar een koffielepel avocadopuree en cashewpuree oplag.  Maar ik hoop dat ze zo langzaamaan toch wat de smaak te pakken krijgen

Het recept haalde ik van dit filmpje.

De tweede plaats – hamburger

vegan hamburger

Eigenlijk stond deze op onze vegetarische menukaart dankzij Eva.  Maar je kan daar heel gemakkelijk een vegan versie van maken. Het vlees werd sowieso vervangen door een eiwit/soja burger.  Tussen een broodje is hij nauwelijks van zijn dierlijke variant te onderscheiden. Voor de vegan versie laten we de kaas weg en nemen we ketchup als saus. Pimpen met groenten doet ieder naar eigen smaak.

De derde plaats – risotto met alles van de prei

Risotto met alles van de prei - Honger Mme Zsa Zsa

De topfavoriet uit het boek Honger! van Mme ZsaZsa.  Ook een vaste waarde uit ons vegetarisch weekmenu.  De parmezaanse kaas verving ik door de vegan versie.

De vierde plaats – spaghetti bolognese

vegan spaghetti bolognese - De groene meisjes

Spaghetti bolognese in de versie van De Groene Meisjes.

De vijfde plaats – Comforting Coconut Red Lentil Daal

coconut red lentil daal

De schoonheidsprijs in deze fotoreeks zal hij niet halen, maar hoewel linzen hier nog niet erg vaak op het menu stonden, viel dit blijkbaar bij de kinderen heel erg in de smaak. Ik haalde het recept van de blog van Pick Up Limes.  Ze is één van mijn favorieten op dit moment.

 

Voilà, 5 vegan gerechten goedgekeurd door mijn kinderen, een beter kwaliteitslabel bestaat er niet.  😉

____________________________________________

Dit is blogbericht 33/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. Anna Helena
  23 maart 2018

  Heb je al eens een buddha bowl geprobeerd? Dat scoort hier het best van vegan gerechten.

  Beantwoorden
 2. Nele
  24 maart 2018

  aha, fijn, daar kan ik altijd weer inspiratie uit halen !
  bij onze kids scoort ook de goulash van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit het donderdag veggiedag kookboek héél goed.
  ik paste de hoeveelheden wat aan en zonder de rode wijn. echt een toptip, ook in de familie en als kraamkost erg geapprecieerd en dus boek uitgeleend enzo, dus denk dat velen het wel lusten …

  Beantwoorden
 3. Silvie
  27 maart 2019

  Top Tips! Ik test vanavond de gepofte aardappel uit. Klinkt heerlijk!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.