fbpx

Weekendje weg in Edinburgh: mijn tips op de kaart gezet

citytrip Edinburgh mijn tips op een kaart gezet

Vorig weekend was het zo ver.  Samen met mijn mama trok ik richting Schotland om 48 uur lang te genieten van al het moois dat Edinburgh te bieden heeft.  De paraplu’s, regencapes, jassen en sjaals werden in dat veel te kleine handbagagekoffertje gepropt en bleken achteraf geheel overbodig.  Lucky us.

Ik verzamelde via een oproep op deze blog en op Instagram een hele hoop tips en ik spitte de blog van Patricia uit. Ze is kwam  meermaals in Edinburgh en schreef er al heel wat over al dan niet overgoten met een sausje van wol.
Uiteraard is 48 uur helemaal niet zo lang en konden we bijlange niet alles doen. Alles wat ik interessant vond, zette ik weer uit op een kaartje, dat je helemaal onderaan deze blog kan vinden.

Verder denk ik dat beelden meer zeggen dan woorden en dus zal ik wat met beelden spreken.

Bezienswaardigheden

Edinburgh Castle
Uitzicht van Princess Street op Edinburgh Castle
Zicht op de stad
Edinburgh Castle
St Anthony’s Chapel

De ruïne van deze kapel kom je tegen op weg naar Arthur’s Seat.  Toch als je van de A-kant vertrekt (zie kaartje onderaan) wat aan te raden valt.  Deze weg is veel mooier en veel rustiger dan de andere kant.  (We wandelden dus van A naar B)St Anthony's Chapel Edinburgh

Arthur’s Seat
De heuvel ‘Arthur’s Seat’ bekeken vanaf Edinburgh Castle
De rustige kant van Arthur’s Seat

Op de top

 

Royal Mile
Met zicht op Edinburgh Castle
Royal Mile in de ochtendzon

Royal Mile Edinburgh

Old Town
Vanaf de drukke Princes Street heb je een prachtig zicht op het park en de oude stad.

Eten, drinken en slapen

Ik boekte een kamer in Cairn Hotel.  Een gewoon goed hotel met comfortabele bedden en een mooie badkamer.  Enkel de deuren mochten van iets dikkere kwaliteit zijn.  Lawaai van de gang kwam vlotjes onze kamer binnen.

Vrijdagavond aten we bij Smoke Stack, op wandelafstand van ons hotel.  Een aanrader van Patricia en wij treden dat volledig bij.  Lekkere Gin Mojito, nacho’s en beef burgers.

Zaterdagavond aten we bij Jamie’s Italian.  Ik reserveerde dat diezelfde ochtend gewoon online. Heel gezellig en zo zo vers allemaal!

Southpour kwamen we toevallig tegen toen we van Arthur’s Seat kwamen.  Heel gezellig adresje voor brunch of lunch. 

Shoppen

Het zal je verbazen, maar dat deden we dus amper.  Zowel mijn mama als ik zijn niet zo fan van drukte.  We bezochten even Princes Street: dé winkelstraat met mastodonten van winkelketens.  Allemaal net iets te druk en te overweldigend voor ons.  Al is Jenners zeker de moeite waard om eens binnen te gaan.  Het shoppingcenter heeft een prachtige gevel en ook de binnenkant is de moeite.  We dronken er een koffie met een mooi zicht op de oude stad.

Verder zocht ik uiteraard nog op waar de stoffenwinkel van Edinburgh zich bevond.  Je kan er prachtige wollen stof kopen.  De echte Schotse wol ‘Harris Tweed’ en de iets goedkopere Britse variant. Ik kocht uiteindelijk een mooi Brits wolleke dat ik hopelijk eens omgetoverd krijg tot een winterjas voor mezelf.
Voor leuke katoentjes en tricots moet je in deze stoffenwinkel niet zijn, maar verder hebben ze er wel hopen lycra’s, velvets, zijdes en tartans uiteraard.

Vlak aan Edinburgh Castle vind je een tartanweverij in een winkel. De moeite om eens af te dalen tot in de kelder.
Ik koos in de winkel  uit de honderden sjaals in alle onmogelijke kleuren een 100% lamswollen exemplaar in herfstige tinten als souvenir.

Op Grassmarket en in Victoria’s Street vind je leuke handwerkwinkeltjes, boekenwinkels en veel eetgelegenheden.  

Vervoer

We vlogen met Ryanair vanuit Charleroi op Edinburgh.  Om de 7 minuten is er een tram van de luchthaven naar het centrum van de stad.  Je doet er een 40-tal minuten over.

Omdat de weergoden aan onze kant stonden deden we verder in de stad al onze verplaatsingen te voet.  Alle afstanden zijn goed te overbruggen op die manier.  Zeker als het zonnetje schijnt.

Conclusie

Het weekend was veel te kort.  Edinburgh is een stad waar heel veel te beleven is.  Al gaan de Schotten wel niet met de vriendelijkheidsprijs lopen.  De meeste Schotten die we tegen kwamen waren eerder aan de norse kant, met uitzondering van de bediening in Smoke Stack en Jamie’ s Italian.
Het is een prachtige stad met een ideale mix van cultuur en natuur.  Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Ik verzamelde al de adressen van hierboven en een heleboel andere op de kaart en je vindt er de meest aangewezen wandelweg om Arthur’s Seat mee te bezoeken.

Cheers!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

  1. site
    23 februari 2020

    Lijkt me een leuke stad voor een weekendje weg

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
      10 maart 2020

      Topstad!

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.