fbpx

Gojo @ Antwerpen

Gojo Antwerpen

Zaterdagavond deed ik iets heel erg leuks. Ik deel het graag met jullie: ik ging met Echtgenoot en vrienden eten bij Gojo in Antwerpen, een Ethiopisch restaurant.

Wat een hele belevenis: het eten was lekker, de ervaring plezant en het was zo gezellig.

Vrienden van ons hebben een tijdje in Zuid-Afrika gewoond. Ze vertelden dat één van hun favoriete take – away maaltijden daar Ethiopisch was. Ze voegden er aan toe dat ze in België ook al lekker Ethiopisch gegeten hadden.

De foodie in mij reageerde heel enthousiast: dàt wilde ik ook wel eens proberen.

Zo gezegd, zo gedaan

Zo belandden we zaterdagavond in Gojo Ethiopian Resto – bar, op de Minderbroedersrui in Antwerpen.

Gojo Antwerpen - restaurant gevel

Eerst probeerden we nog een tafeltje te reserveren bij Toukoul in Brussel, maar die plek zat al vol. Geen paniek, want in Gojo hadden ze wel nog een plaatsje voor ons vrij.

We reden met de auto naar Antwerpen. Dat is toch geen aanrader. Noch ’t Stad inrijden, noch ’t Stad uitrijden is een evidentie. Ik prijs mezelf stiekem toch gelukkig dat ik op de Parking woon.

Gojo heeft geen eigen website, maar ze hebben wel een pagina op Facebook. Wil je graag wat meer achtergrondinformatie over Gojo, dan kan je ook even dit artikel lezen dat enige tijd geleden in Weekend Knack verscheen.

Uit eten bij Gojo

Beelden zeggen soms meer dan woorden, zo ook bij eten. Kijk even mee:

Eten bij Gojo

 

Het eten zag er niet alleen yummie uit, maar het was ook erg lekker. Stoofpotjes en groenten met zachte smaken en soms toch pittig.

De gerechten deden me denken aan de Indische of Nepalese keuken. Spinazie, kaas en linzen. Ik, persoonlijk, vind de Ethiopische keuken echter toegankelijker omdat er niet zoveel komijn aan te pas komt. Ik ben fan van gekruide gerechten, maar veel komijn is voor mij al snel té veel.

Het interieur van Gojo is sober. De bediening was correct. Af en toe wat aan de trage kant, maar er zat best veel volk te tafelen. Sommige dingen van de kaart ontbraken en dat is jammer. Ook de koffiemachine om een americano te maken (uiteraard net de koffie die Echtgenoot wilde) was stuk. Er zijn zeker (veel) ergere dingen dan dat, maar het kwam allemaal wat stuntelig over.

Foodshare bij uitstek

De reden waarom ik nu echt graag wilde schrijven over ons bezoek aan Gojo, is de manier waarop je Ethiopisch eet: met je handen.

Zoals je hierboven kon zien, krijg je een grote schotel op tafel waar de gerechten op geserveerd worden. Je deelt de schotel met je overbuur.

Heerlijk vind ik dat. Ik ben fan van het concept van foodsharing. Het is niet alleen hip, maar ook zo gezellig en de hele avond praat zo makkelijk weg als je tegelijkertijd kan genieten van lekker eten en een goed glas wijn.

Hoe werkt het concreet? Bij de gerechten, krijg je een soort pannenkoekjes, “injera” om precies te zijn. Het is eigenlijk een soort plat brood, gemaakt van teff-meel. Neutraal van smaak, zeker niet zoet, ook niet zout. Het is de bedoeling dat je de injera gebruikt om het eten in je mond te stoppen. Omdat de pannenkoekjes neutraal zijn, doen ze zeker geen afbreuk aan de smaak van het eten.

Eten met je handen en pannenkoekjes

Je moet alleen even opletten: hoe meer injera, hoe minder plaats voor al dat lekkere eten. Dan komt de lepel die je krijgt toch van pas om al dat lekkers zo op te smullen. Al ben ik er zeker van dat je die lepel er in Ethiopië niet standaard bij krijgt.

Het besluit

Eten bij Gojo vond ik zelf een geweldige ervaring. Ik ben zo enthousiast dat ik volgende keer mijn zonen wil meenemen.

Ik weet niet zeker of die volgende keer ook bij Gojo zal zijn, want zoals jullie weten probeer ik graag nieuwe restaurants uit.

Of de zonen alles zullen eten,  daar ben ik evenmin zeker van. Ik ga ze toch proberen overtuigen met het argument dat ze met hun handen mogen eten of ik ga dat in elk geval toch proberen.

Wat denken jullie, goed plan of niet?

 

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

5 Reacties

 1. Joni
  30 januari 2018

  Mmmmm het water loopt me in de mond! Maar moest ik een Ethiopiër zijn zou ik ook weigeren om een amerikano uit een machine te serveren ;). Vraag volgende keer achter een echte koffieceremonie, je zal enkele uren langer bezig zijn maar je krijgt 3 heerlijke rondjes koffie, waarvan de laatste – de baraka – de slapste is, een soort amerikano dus, perfect! Die tijd kan je dan goedmaken door naar de leuvense ethiopiër te gaan: Lalibela in de Brusselsestraat 🙂

  Beantwoorden
  1. Eveline_nononsonsmoms
   30 januari 2018

   Bedankt voor de tip, Joni! 😀 Bij Gojo kan je het koffieritueel blijkbaar alleen op zondag meemaken, helaas. Nu ja, ik drink geen koffie, maar de anderen vonden dat inderdaad spijtig. 🙂

   Beantwoorden
 2. katja
  30 januari 2018

  Ik ben dol op (vegetarisch) Ethiopisch eten, en je zonen gaan het met de handen eten geweldig vinden! Probeer vooral ook eens KoKoB in Brussel, echte aanrader!

  Beantwoorden
  1. Eveline_nononsonsmoms
   30 januari 2018

   Bedankt voor de tip, Katja! Ik houd het zeker in gedachte.

   Beantwoorden
 3. Tine
  30 januari 2018

  In Leuven zit ook een hele lekkere Ethiopiër. House of Lalibela. Doet me eraan denken dat we ook nog eens moeten gaan.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: