fbpx

Over een warme, zachte vriendschap en Chloë jas

Chloë jas La Maison Victor

Er zijn zo van die mensen die je op het hoogste schavotje zou willen zetten. Mensen die je een gelukkig gevoel geven. Mensen die oprecht zijn. Waar je niet moet denken wat de onderliggende boodschap zou kunnen zijn tijdens een gesprek. Of je je niet moet afvragen of dat ene zinnetje nu een steek onder water was of niet.   Mensen die samen met je kunnen juichen als het geluk aan je kant staat en samen met je huilen als het wat moeilijker gaat. Die je een sjot onder je kont kunnen geven door op een constructieve manier feedback te geven, zonder dat je het gevoel hebt dat ze stiekem van je fouten genieten. Zou dat een typisch vrouwending zijn? Bij mannen lijkt dat minder het geval te zijn.

In ieder geval Zij verdient een hoofdletter. We waren elkaar wat uit het oog verloren maar een toevallige ontmoeting op een dorpskermis en een gemeenschappelijke hobby bracht daar terug verandering in. We gingen samen stoffen shoppen en deden samen een booklaunch/webshop event. We hebben de laatste tijd onze schade ingehaald en vooral genoten. Ik denk dat we het beste in elkaar naar boven halen.

Zij begon eindelijk met een blog, haar stiekeme droom. Ik gaf haar enkel een sjot onder haar kont. Ik hoop dat het niet te veel pijn deed.

Chloëjas La Maison Victor LMVZoals je hier kon zien, zijn medebloggers ook de ideale partners om elkaars ‘werk’ te fotograferen. Zodus vroeg ik of ik haar muur mocht lenen voor een foto voor we de Hexagoon en de Würst gingen onveilig maken. Als de mannen pas in den donker thuiskomen van het werk en weekends gevuld worden met regen moeten er oplossingen bedacht worden. Het aangename aan het nog aangenamere koppelen heet zoiets.

DSC_0366_edited-1Mijn Chloë wint geen prijs van originaliteit. Nee. Ere wie ere toekomt. Het zaadje werd geplant door Eva. Ze bleef dat stofje maar onder mijn neus leggen – lichtjes overdrijven mag af en toe – en ik bleef er maar over strelen. Zo zacht. Tijdens de testdag van de Louisa Jurk hing er bovendien nog eens een concept van een Chloëjas op de paspop in dat stofke. Katelijne van Mon Depot bleek de dader. Maar ik riep:

Nee. Geen jas, echt geen jas. Daar kan ik nu geen tijd meer voor vrijmaken. Ik zal er wel eentje kopen.

DSC_0371_edited-1Totdat ik op een donderdagavond rond achten achter mijn computer kroop om nog wat te werken en ik een e-mail pop-up van Katelijne zag verschijnen. Black Friday ging in: alles ging 24 uur lang aan -50%.

Klik, klik, klik, klik en het was gebeurd (Thank God for Paypal). Ik kocht dikke fleece als tussenvoering, een stretchstofje als voering en het streelzachte Banshee stofje. 6 meter voor 30 euro. Daar kan een mens echt geen winterjas voor gaan kopen.DSC_0373_edited-1Het werd een schaamteloze kopie van de Chloë op de paspop bij Mon Depot. En achteraf, bij het opzoeken van wat Chloë informatie in de blogosfeer, bleek mijn voering nog verdacht veel op die van Eva’s prinsessenjas te lijken.

Dat laatste is puur toeval, maar het bevestigt uiteindelijk alleen maar wat ik al wist. Eva en Katelijne zijn dames met smaak.DSC_0376_edited-1 Ik verlengde de mouwen, voerde hem volledig en stak er dikke fleece tussen als tussenvoering. Warm is hij wel. Alleen weiger ik om hem te sluiten. Wie mooi wil zijn, kan gerust een beetje tocht verdragen.Chloë jas La Maison Victor

Ondertussen zette ik er toch een paar onzichtbare drukknopen op, fietsen met een open jas in deze tijd van het jaar is toch wel een beproeving. Elke vrouw heeft haar grenzen.

Chloë jas La Maison Victor LMV

Stof en patroon:

↓↑Banshee uit de ByEvaMaria collectie – bij Mon Depot

↓↑Dikke fleece van Lily Balou (uitverkocht) -bij Mon Depot

↓↑Stretch Stone -bij Mon Depot

↓↑Chloë jas – apart verkrijgbaar of in La Maison Victor herfst 2014

↓↑aanpassingen – Ik verlengde de mouwen van 3/4 naar lang.  Ik gebruikte dikke fleece als tussenvoering.  Doordat dit een ruim model is, hoefde ik geen grotere maat te nemen.  Ik voerde de jas verder zoals beschreven staat in de betreffende La Maison Victor.


Wat andere bloggers schreven:

De prinsessenjas – byEvaMaria

Warm en fluffy – byEvaMaria

Mijn complete outfit – Dietemiet

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

26 Reacties

 1. gerhildemaakt
  17 december 2015

  Zo leuk dat jullie elkaar teruggevonden hebben. Mooie jas en leuke fotoshoot! De muur past mooi bij je outfit. 🙂

  Beantwoorden
 2. Nicky Heyvaert
  17 december 2015

  Zo’n zalige jas! Ook helemaal mijn ding ;).

  Beantwoorden
 3. Regina
  17 december 2015

  🙂 super foto’s
  lang leve de goeie vriendinnen! ik hoop oprecht dat iedereen er heeft, because god knows we need them voor ne sjot onder ons gat 🙂
  “Klik, klik, klik, klik en het was gebeurd ” -> superherkenbaar, kunt ge u voorstellen hoe hard ik me moet inhouden nu met die verbouwingen

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 december 2015

   Oh, Regina… Dat moet inderdaad hard jeuken soms.

   Beantwoorden
 4. Prachtig!! Deze past je wel beter dan die van de paspop qua maat 😉 De stof en het patroon, perfecte match! De fluffy stof is super, ik heb er gelukkig ook een stukje van kunnen bemachtigen (everybody loves black Friday, zoals je zegt…. it’s only a couple of clicks away), nu nog tijd vinden. Geniet er volop van… van de jas, de vriendschappen, het naaien… X

  Beantwoorden
 5. Jessie
  17 december 2015

  Amaai, An. Jouw nieuw machien heeft al goed haar best gedaan… ? supermooi gedaan… Kan je weer afvinken van je sew- lijstje…

  Beantwoorden
 6. delphine
  17 december 2015

  Je staat echt met die jas!

  Beantwoorden
 7. vaesencarla
  17 december 2015

  Toffe combinatie heb je gekozen!Ik draag mijne Chloe jas ook super graag,beetje spijt dat ik er geen warme voering tussen stak maar heb hem toch al vaak gedragen 😉 http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/2015/11/chloe-jas.html kan je hem eens bekijken als je tijd vindt.

  Beantwoorden
 8. Saskia
  17 december 2015

  Wat leuk om een soulmate terug te vinden! Eens geklikt, klikt het toch telkens opnieuw hé !
  Ik scoorde ook op Black Friday, maar was ook weer net te verstandig om te wachten tot ik goed wakker was in plaats van ’s avonds laat nog te bestellen en zag jouw schoon voeringstof aan mij voorbij gaan. Content dat ik was met mijn pakje. Naaien met mooie stoffen voor een schoon prijsje maakt het dubbel leuk, toch?

  Beantwoorden
 9. eva maria
  17 december 2015

  Aaaah, fijn dat je overstag ging. Wat het veelvuldig aaien van een stof toch niet kan doen he 😉
  Merci voor de complimenten ook! x

  Beantwoorden
 10. MamC
  17 december 2015

  Het genoegen is geheel wederzijds An! Als ik alle mooie momenten uit het voorbije jaar zou oplijsten, zouden onze uitjes en babbels zeker bovenaan komen te staan An! In 2016 (veel) meer van datte 🙂 !!! (foto 2 vind ik een toppertje)

  Beantwoorden
 11. barbara
  17 december 2015

  Zooooooooo mooi!! Ik denk dat ik die jas toch ook eens moet maken 🙂 en mooie post ook over vriendschap 🙂

  Beantwoorden
 12. jochapeau
  17 december 2015

  Echt waar ! Prijs u gelukkig dat je geen jas kocht en deze maakte ! Zo schoon !!!! (maar je had nu toch geen 6 meter nodig voor dit exemplaar ?)

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 december 2015

   xxx Ik kocht 2 meter buitenstof, 2 meter voering en 2 meter tussenvoering. Anderhalve durfde ik nu toch niet riskeren voor een lange jas met lange mouwen

   Beantwoorden
 13. cindy @ ateliergeorgette
  17 december 2015

  super!

  Beantwoorden
 14. Sylvia
  18 december 2015

  Zalige jas, heel aaibaar! Je hebt me benieuwd gemaakt naar deze stof, maar wrsch is ze al uitverkocht na black friday…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   18 december 2015

   Gisteren was ze er alleszins nog

   Beantwoorden
 15. Joke (The Needle Of Choice)
  18 december 2015

  Dat klinkt inderdaad als een zalige vriendschap, en dat is inderdaad een zalige jas!

  Beantwoorden
 16. miekeitsmie
  20 december 2015

  Heel mooi, jouw jas… Bij het aaien van enkele mooie winterstoffen in de stoffenwinkel moest ik vorige week ook nog aan dit patroon denken. Ik mag niet teveel kijken, een jas kan er eigenlijk niet meer bij in mijn tijdsschema. Maar nu zijn het bijna solden, toch? 🙂

  Beantwoorden
 17. Made by ilskepilske
  21 december 2015

  Wauw zo chique sich! Hele mooie jas, ga je veel geniet van hebben denk ik!

  Beantwoorden
 18. Mieke Augustyns
  21 december 2015

  Superchique!

  Beantwoorden
 19. YeRaSi
  26 december 2015

  Mooi hoe je schrijft over vriendschap! En ook een heel erg mooie jas!

  Beantwoorden
 20. liesbeth
  2 oktober 2018

  Hoi hoi,

  Super jas!! Ik heb hier ook een stofje liggen die wacht op dit patroon maar ik vroeg me af hoe je de mouwen hebt verlegd? Ik ken het principe van een gewone mouw verlengen, maar niet van een raglanmouw….

  Beantwoorden
  1. liesbeth
   2 oktober 2018

   verlengd dus 😉

   Beantwoorden
  2. An_nononsonsmoms
   2 oktober 2018

   Doorknippen ter hoogte van de elleboog en lengte tussenvoegen. Eigenlijk hetzelfde als bij een gewone mouw.

   Beantwoorden
   1. liesbeth
    2 oktober 2018

    Ooh bedankt voor je snelle reactie, kan ik er gelijk vanavond aan beginnen 😀 Heel gemakkelijk dus 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: