Over een warme, zachte vriendschap en Chloë jas

Er zijn zo van die mensen die je op het hoogste schavotje zou willen zetten. Mensen die je een gelukkig gevoel geven. Mensen die oprecht zijn. Waar je niet moet denken wat de onderliggende boodschap zou kunnen zijn tijdens een gesprek. Of je je niet moet afvragen of dat ene zinnetje nu een steek onder water was of niet.   Mensen die samen met je kunnen juichen als het geluk aan je kant staat en samen met je huilen als het wat moeilijker gaat. Die je een sjot onder je kont kunnen geven door op een constructieve manier feedback te geven, zonder dat je het gevoel hebt dat ze stiekem van je fouten genieten. Zou dat een typisch vrouwending zijn? Bij mannen lijkt dat minder het geval te zijn.

In ieder geval Zij verdient een hoofdletter. We waren elkaar wat uit het oog verloren maar een toevallige ontmoeting op een dorpskermis en een gemeenschappelijke hobby bracht daar terug verandering in. We gingen samen stoffen shoppen en deden samen een booklaunch/webshop event. We hebben de laatste tijd onze schade ingehaald en vooral genoten. Ik denk dat we het beste in elkaar naar boven halen.

Zij begon eindelijk met een blog, haar stiekeme droom. Ik gaf haar enkel een sjot onder haar kont. Ik hoop dat het niet te veel pijn deed.

Chloëjas La Maison Victor LMVZoals je hier kon zien, zijn medebloggers ook de ideale partners om elkaars ‘werk’ te fotograferen. Zodus vroeg ik of ik haar muur mocht lenen voor een foto voor we de Hexagoon en de Würst gingen onveilig maken. Als de mannen pas in den donker thuiskomen van het werk en weekends gevuld worden met regen moeten er oplossingen bedacht worden. Het aangename aan het nog aangenamere koppelen heet zoiets.

DSC_0366_edited-1Mijn Chloë wint geen prijs van originaliteit. Nee. Ere wie ere toekomt. Het zaadje werd geplant door Eva. Ze bleef dat stofje maar onder mijn neus leggen – lichtjes overdrijven mag af en toe – en ik bleef er maar over strelen. Zo zacht. Tijdens de testdag van de Louisa Jurk hing er bovendien nog eens een concept van een Chloëjas op de paspop in dat stofke. Katelijne van Mon Depot bleek de dader. Maar ik riep:

Nee. Geen jas, echt geen jas. Daar kan ik nu geen tijd meer voor vrijmaken. Ik zal er wel eentje kopen.

DSC_0371_edited-1Totdat ik op een donderdagavond rond achten achter mijn computer kroop om nog wat te werken en ik een e-mail pop-up van Katelijne zag verschijnen. Black Friday ging in: alles ging 24 uur lang aan -50%.

Klik, klik, klik, klik en het was gebeurd (Thank God for Paypal). Ik kocht dikke fleece als tussenvoering, een stretchstofje als voering en het streelzachte Banshee stofje. 6 meter voor 30 euro. Daar kan een mens echt geen winterjas voor gaan kopen.DSC_0373_edited-1Het werd een schaamteloze kopie van de Chloë op de paspop bij Mon Depot. En achteraf, bij het opzoeken van wat Chloë informatie in de blogosfeer, bleek mijn voering nog verdacht veel op die van Eva’s prinsessenjas te lijken.

Dat laatste is puur toeval, maar het bevestigt uiteindelijk alleen maar wat ik al wist. Eva en Katelijne zijn dames met smaak.DSC_0376_edited-1 Ik verlengde de mouwen, voerde hem volledig en stak er dikke fleece tussen als tussenvoering. Warm is hij wel. Alleen weiger ik om hem te sluiten. Wie mooi wil zijn, kan gerust een beetje tocht verdragen.Chloë jas La Maison Victor

Ondertussen zette ik er toch een paar onzichtbare drukknopen op, fietsen met een open jas in deze tijd van het jaar is toch wel een beproeving. Elke vrouw heeft haar grenzen.

Chloë jas La Maison Victor LMV

Stof en patroon:

↓↑Banshee uit de ByEvaMaria collectie – bij Mon Depot

↓↑Dikke fleece van Lily Balou (uitverkocht) -bij Mon Depot

↓↑Stretch Stone -bij Mon Depot

↓↑Chloë jas – apart verkrijgbaar of in La Maison Victor herfst 2014

↓↑aanpassingen – Ik verlengde de mouwen van 3/4 naar lang.  Ik gebruikte dikke fleece als tussenvoering.  Doordat dit een ruim model is, hoefde ik geen grotere maat te nemen.  Ik voerde de jas verder zoals beschreven staat in de betreffende La Maison Victor.


Wat andere bloggers schreven:

De prinsessenjas – byEvaMaria

Warm en fluffy – byEvaMaria

Mijn complete outfit – Dietemiet

22 thoughts on “Over een warme, zachte vriendschap en Chloë jas

 1. 🙂 super foto’s
  lang leve de goeie vriendinnen! ik hoop oprecht dat iedereen er heeft, because god knows we need them voor ne sjot onder ons gat 🙂
  “Klik, klik, klik, klik en het was gebeurd ” -> superherkenbaar, kunt ge u voorstellen hoe hard ik me moet inhouden nu met die verbouwingen

 2. Prachtig!! Deze past je wel beter dan die van de paspop qua maat 😉 De stof en het patroon, perfecte match! De fluffy stof is super, ik heb er gelukkig ook een stukje van kunnen bemachtigen (everybody loves black Friday, zoals je zegt…. it’s only a couple of clicks away), nu nog tijd vinden. Geniet er volop van… van de jas, de vriendschappen, het naaien… X

 3. Wat leuk om een soulmate terug te vinden! Eens geklikt, klikt het toch telkens opnieuw hé !
  Ik scoorde ook op Black Friday, maar was ook weer net te verstandig om te wachten tot ik goed wakker was in plaats van ‘s avonds laat nog te bestellen en zag jouw schoon voeringstof aan mij voorbij gaan. Content dat ik was met mijn pakje. Naaien met mooie stoffen voor een schoon prijsje maakt het dubbel leuk, toch?

 4. Het genoegen is geheel wederzijds An! Als ik alle mooie momenten uit het voorbije jaar zou oplijsten, zouden onze uitjes en babbels zeker bovenaan komen te staan An! In 2016 (veel) meer van datte 🙂 !!! (foto 2 vind ik een toppertje)

 5. Heel mooi, jouw jas… Bij het aaien van enkele mooie winterstoffen in de stoffenwinkel moest ik vorige week ook nog aan dit patroon denken. Ik mag niet teveel kijken, een jas kan er eigenlijk niet meer bij in mijn tijdsschema. Maar nu zijn het bijna solden, toch? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *