fbpx

Nononsonsmoms go camping – aflevering 2

Niet na lang nadat An en haar Koters Klein Zwitserland onveilig maakten, trokken wij Camping du Bocq in Purnode.

Toegegeven: er was een tijd dat ik gruwde van het woord ‘camping’, rilde bij het idee om op de grond te slapen en huiverde bij het zien van de trekkerstent van Echtgenoot.

Toen ik klein was, sliep ik enkele keren in een stacaravan: bij de Bomma aan zee en op vakantie in Denemarken. Ik sliep eens in de caravan van mijn tante en waagde me zelfs eens aan een overnachting in een mobilhome. Bedje, gezellig warm, toiletje dabei. Allemaal prima.

Echtgenoot is echter wat avontuurlijker aangelegd. Hij kampeerde wel vaker en voor de liefde, kampeerde ik dus al enkele keren in een échte tent, in een échte slaapzak en at ik zelfs eten dat klaargemaakt werd op zo’n gasvuurdinkie.

2 jaar geleden wilde Echtgenoot ook graag samen met de Kabouters gaan kamperen. De gelegenheid bij uitstek: een weekend samen met de klimvrienden en nageslacht.

Het idee van Kabouters in een tent vond ik wel schattig, al keek ik wat op tegen het gedoe. Ik leef namelijk niet graag uit de koffer van de auto. Of uit een valies. En zeker niet met kinderen er bij: spullen overal, niets meteen terug vinden en het “nu, nu, nu” – mentaliteit van mijn kleuters. Dat gaat niet samen in mijn hoofd.

Je kan uiteraard al raden dat de kinderen het wel geweldig vonden.

De eerste keer overnachtten we één nachtje in een tent op Camping de la Cascade in Coo. Vorig jaar logeerden we op Camping Martbusch. Omdat het weekend toen al half oktober viel en ik bang was dat het toch wat koud zou zijn voor de kinderen, huurden we een pod. Een houten constructie, zoals een tent, maar voorzien van slaapmatjes, elektriciteit en een elektrisch verwarmingsvuurtje.

Dit jaar zagen we het iets grootser en kochten we onze eigen tent. Ik zweer het, het was niet afgesproken, maar ook deze Nononsonsmom kocht een nieuwe tent bij Decathlon. Wij kozen echter voor de Aprenaz Family 4.1 van Quechua, met 1 slaapcompartiment.

Aprenaz Family 4.1 Quechua
Onze tent: de Aprenaz Family 4.1 van Quechua

Omdat de kinderen nog wat jonger zijn, werd ons dit aangeraden door een vriendin. Gouden tip wat mij betreft. De kinderen vinden het heerlijk om bij ons te slapen, je kan ’s nachts bij het minste geluid meteen controleren of alles in orde is zonder uit je slaapzak te moeten komen en als het koud is, kan je lekker dicht tegen elkaar aan kruipen.

Voor de trip van dit jaar, kozen de klimvrienden voor Camping du Bocq in Purnode, deelgemeente van Yvoir. Leuke kampeerplek, alleen was ik minder fan van het sanitair.

Het sanitair was slecht verlicht en onverwarmd. Ik moet toegeven dat ik liever wat meer betaal voor de camping als dat betekent dat het sanitair beter in orde is. Ik ga niet zeggen dat het sanitair vuil was, want dat was zeker niet zo, maar het had geregend en tijdens het plassen lekte de regendruppels op mijn hoofd, door de roosters van de ventilatie heen. Niet zo gezellig. De douches, waar je dan een jeton van 1,5 EUR voor moest kopen, werkten niet goed. Echtgenoot had geen warm water.

No biggie voor doorwinterde kampeerders (die allicht zelfs niet eens zouden douchen op een kampeertrip van 2 dagen), maar voor mij een behoorlijke ergernis na een nacht van weinig slaap door constante regenval en het lawaai van de idyllisch stromende rivier naast mijn hoofd.

Laat ons zeggen dat ik na een nachtje slechte slaap niet altijd meteen de romantiek van zo’ n situatie zie.

Mocht je zelf willen gaan kamperen, met of zonder de kids, wil ik je dus toch even het volgende meegeven:

 • Neem altijd voldoende dweilen mee, zeker als er regen voorspeld is;
 • Een extra fleece – dekentje is handig, zeker in de herfst;
 • Beter een rolletje WC – papier te veel dan te weinig;
 • Voorzie voldoende schoenen zodat je op het einde van het weekend nog een droog paar voor ieder hebt;
 • Kies een plekje ver genoeg van de rivier en dicht genoeg bij het sanitair voor nachtelijke plasjes;
 • Vergeet je beker met wijn niet uit de bekerhouder van je kampeerstoel te halen voordat je je stoel verplaatst;
 • Je kan perfect chocolademelk maken met 1 fles melk, 1 pot Nesquick en een mes: schudden maar!

Toch moet ik toegeven dat ik genoten heb van het weekend:

 • van de smile op het gezicht van de Kabouters;
 • van de momentjes dat één van hen bij me in mijn slaapzak kroop;
 • van het kampvuur met de vrienden;
 • van de gezelligheid van het gezamenlijk ontbijt;
 • van het samenzijn, lekker dicht bij elkaar: een voet in mijn zij, een arm over mijn gezicht, maar zoveel liefde en quality time.

En Echtgenoot? Die genoot ook met volle teugen…

Mijn helden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

1 Reactie

 1. zebrazonderstrepen
  3 oktober 2017

  Ik ken het gevoel, er beetje weigerachtig tegenover staan. Hier ook dit jaar voor het eerst, al was dit wel in een woonwagen. En zeer goed meegevallen, de vrijheid, omgeving en activiteiten bieden veel mogelijkheden

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: