fbpx

Nog eentje van de zomer: shortjestijd

Nog net voor oktober begint gooi ik mijn laatste naaisel van de zomer op de blog.  Een short voor de zoon deze keer.

De jongste is toch wat minder bedeeld als het op zelfgemaakt moois van zijn moeder aankomt dan zijn oudere broer.  Met de – toen nog – familievakantie voor de boeg, maakte ik nog eens iets voor hem.

Cyriel Short

Ik ging voor een neutraal exemplaar in de prachtige en stevige jeanstricot.  Beide kanten van deze tricot zijn even mooi, wat altijd handig is om mee te spelen. De averechtse kant van de stof (de lichtere kleur) werd door de zoon verkozen als buitenkant. De goede kant gebruikte ik voor de zakken: 2 vooraan en eentje op zijn poep.
Neutrale shorts vind ik steeds toppers omdat je dan lekker fel kan doen met al die vrolijke t-shirts uit hun kast.  Om er toch een speels element in te stoppen, gebruikte ik een  kleurrijk parachutekoordje als lint. Het lint zelf is overigens totaal overbodig om de broek op te houden, want er zit een stevige elastiek in de tailleband.

Als patroon gebruikte ik opnieuw de Cyriel short. Ik vind dat wel een fijn patroon en bovendien bespaarde me dat weer wat patroonoverneemwerk.  De papieren patroondelen kon ik gewoon uit mijn archief halen.  Vorig jaar maakte ik de Cyriel al eens om als turnshort voor op school te gebruiken.  Die turnshort past nog steeds perfect.

Zo dat was de laatste zomerstuiptrekking van 2017.  De eerste stuks van de herfstgarderobe rolden hier ondertussen al van onder mijn naaimachine: 2 dingen voor mezelf.  De andere 334 ideeën in mijn hoofd zitten ook nog geduldig te wachten.

Ik doe trouwens mee met de Stik Belgique van Flaflinko en ga proberen om al mijn naaisels in oktober zo Belgisch mogelijk te houden.

Stay tuned!

Stof en patroon

↑↓ Cyriel Short – uit La Maison Victor editie mei/juni 2016
↑↓ Stevige jeanstricot – bij Madeline De Stoffenmadam

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

3 Reacties

 1. Tamara
  30 september 2017

  Oh, da’s ook heel plezant gedaan, met de averechtse kant als goeie kant! Ik ben echt fan van die jeanstricots, ze zien er mooi uit en zitten heerlijk wat mijn zoon (en welk kind niet trouwens) toch het liefst heeft.

  En de cyriel short gebruik ik ook enorm vaak.. beetje spelen met stof, boordjes en zakjes en het is iedere keer weer anders.

  Beantwoorden
 2. Marjolein@flaflinko
  1 oktober 2017

  Ik ben fan. Een hele mooie short is dat!!

  Beantwoorden
 3. Mooi! Mijn zomer-shorten voor de oudste haalden ook de blog nog niet… Maar he, blijft mooi om te zien! En laat de herfst outfits ook maar komen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: