fbpx

3 dagen kamperen met kinderen in Luxemburgs Klein Zwitserland

Het is gebeurd!  Na jaren op mijn bucketlist deden we het vorige weekend voor het eerst: kamperen met kinderen.  We trokken richting Luxemburgs Klein Zwisterland en lieten ons verwonderen door de prachtige natuur met indrukwekkende uitzichten en diepe kloven.  Hou die zaklamp maar klaar!  

Voorbereiding

Met kamperen zijn we niet aan ons proefstuk toe.  Ik bracht mijn vakanties als kind steeds al kamperend door.  Eerst met een campingcar, later schakelden mijn ouders over op een caravan.  Eenmaal de studententijd achter de rug, kochten mijn man en ik een tent om de komende jaren al kamperend op reis te gaan tot we kinderen kregen.  Toen ruilden we de tent om voor vakanties met Intersoc.

De aankoop van een nieuwe tent drong zich op.  Onze andere tent is nog in goede staat, maar eerder van het type: zet me op voor 3 weken en breek me dan terug af.  Het is een grote, zware tent uit katoen met logge stokken, die veel uren opzetten vereist en bijna een volledige kofferruimte in beslag neemt.
We trokken last minute richting Decathlon voor een een nieuw exemplaar.  Vereisten: niet te groot, snel opgezet, licht en compact mee te nemen en niet te duur.  Ik kwam al weer in verleiding voor de nieuwe fresh & black tenten en de met opblaasbare buisexemplaren.  ‘Gelukkig’ was mijn man erbij die me fijntjes aan het budget herinnerde. We kochten uiteindelijk de Arpenaz Family 4.2 die aan al onze voorwaarden voldeed.

Ik ging bij mijn ouders na bijna 10 jaar eindelijk de rest van onze gestockeerde kampeerspullen ophalen.  Het werd tijd.

Camping Martbusch

Voor mij moet een camping maar aan 1 echte vereiste voldoen: proper sanitair. Zeker met kinderen erbij.  Ik zocht wat campings op in de Ardennen en in Luxemburgs Klein Zwitserland en kwam uiteindelijk op camping Martbusch in Berdorf terecht.  Eveline verbleef daar enige tijd geleden in een Pod en was tevreden van de camping.  Toen ik bij kennissen op facebook zag dat ze ook hun vakantie doorbrachten op Camping Martbusch werd mijn laatste twijfel door hen weggenomen: het sanitair was proper en bovendien spiksplinternieuw.

Vlak naast de camping ligt ook nog eens een prachtige speeltuin waar onze kinderen via een klein wandelpaadje rechtstreeks naar konden doorsteken.  Ideaal wanneer mama en papa de tent moeten opzetten en afbreken.  “Ga maar spelen jongens!”

Onze bezigheden

Wandeling B2

Een ideale wandeling, die vertrekt aan de camping, om een eerste keer kennis te maken met de prachtige natuurgrillen in de vorm van kloven met ladders en zaklampen als handig hulpje.  Mijn jongens waren direct enthousiast en ik niet-zo-stiekem ook. wandeling B2 berdorf - kamperen op camping Martbusch

Kayakken

Vanop camping Du Rivage in Wallendorf kan je vertrekken voor een kayaktocht op de Sûre.  Je stopt in Bollendorf na 11 km roeien en neemt het openbaar vervoer terug.  We huurden ook een waterdichte ton om onze lunch veilig te bewaren en meerden onderweg ergens aan de oever aan voor een picknick.
Hoewel onze jongens van (bijna) 7 en 8 dit nog nooit deden, lukte het roeien al aardig goed.  En het had een verrassend rustgevend effect op hen.Kayak met kinderen - camping du rivage Wallendorf

Wandeling C2

Deze wandeling leidt je langs de meeste beroemde kloof van de omgeving: Adventure Kuelscheier. Indrukwekkend, pikdonker (zaklamp nodig!) en lekker fris.  Je komt in totaal langs 3 kloven waarvan de Kuelscheier de meest spectaculaire is. Wandeling C2 is 4 km, maar wij stelden onze eigen route samen met een stuk van wandeling C3 erbij. Uiteindelijk klokten we af op bijna 10 km stappen en dat allemaal zonder morren van de jongens. Dat moeten we hier thuis niet proberen. wandeling C2 consdorf: adventure Kuelscheier, déiwepëtz

Op de kaart

Ik zette een overzicht van onze activiteiten op een interactieve kaart, die je hieronder kan vinden. Ik vulde aan met nog wat andere leuke bezienswaardigheden uit de omgeving: het dinosauruspark en de Schiessentümpel waterval. Je kan er op doorklikken en krijgt zo de belangrijkste info op een rijte.

Ons kampeertripje was jammer genoeg veel te kort om ook dat er nog bij te nemen.

De eerste keer kamperen met kinderen was een echt succes. De kinderen hebben genoten en wij hebben genoten. Ik voel een jaarlijkse traditie komen.  Voel jij het ook?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

11 Reacties

 1. Stipjes en datjes
  31 augustus 2017

  Mooi daar he? Wij zaten in Dillingen, op een camping aan de Sure.
  Wij bezochten de kastelen in Beaufort en Vianden, het dinopark en we maakten twee wandelingen (kinderen 4 en 5). (Verder waren we 5 dagen ziek….dus minder gezien dan gepland).

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 augustus 2017

   Ah, Dillingen daar passeerden we met onze kayak.
   Het kasteel van Vianden deed ik zelf als kind. Toen brachten we in Diekirch een zomervakantie door op een camping.
   Lang geleden al 😉

   Beantwoorden
   1. stipjes en datjes
    31 augustus 2017

    Er kwamen veel kajaks langs de camping. De jongens vonden het prachtig om te zien (vooral als de kajaks vastliepen bij de stenen).

    Beantwoorden
 2. S*fie
  31 augustus 2017

  Wij houden die jaarlijkse traditie ook in ere, kampeerden dit jaar 25 dagen met 3 klein koters…Het zag er alleszins heel geslaagd uit 🙂

  Beantwoorden
 3. hanne
  31 augustus 2017

  Gepind! Merci voor de zalige tips!

  Beantwoorden
 4. Sarah
  31 augustus 2017

  Ik denk dat ik eens een kampeervakantie moet voorstellen aan de wederhelft. Zalige foto’s!

  Beantwoorden
 5. zebrazonderstrepen
  31 augustus 2017

  leuke foto’s, ziet er de moeite uit!

  Beantwoorden
 6. Nathalie
  15 augustus 2018

  Leuk om te lezen. Wij zeggen elk jaar: we gaan eens kamperen, maar het komt er nooit van…beginnersangst misschien?
  Had je ginder een wandelkaart of staat het goed aangegeven?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 augustus 2018

   Wij hebben er een jaarlijkse traditie van gemaakt en zijn net terug van een nieuw kampeertripje ☺️ (verslag komt morgen online).
   Op de receptie van de camping liggen veel foldertjes met daarop alle nodige info voor de wandelingen. Alles is goed aangeduid.
   Dus ik zou zeggen: Hop, schop onder de kont en gaaaaaaaan! ?

   Beantwoorden
   1. Nathalie
    15 augustus 2018

    ja, ik zag de foto’s passeren op instagram. Hoe zalig is dat seg!!
    Nu eerst nog een tent 😉

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
     15 augustus 2018

     Voilà en 1 keer dat je die hebt, is het zonde om die maar 1 keer te gebruiken. Toch? ?

     Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: