fbpx

Laat, ’t is nooit te laat: om een tule rok te dragen en zomergerief te bloggen

Dit weekend krijgen we dan eindelijk nog een vleugje nazomer. See You At Six brengt volgende week een nieuwe Playtime collectie uit en dus hebben we het ideale moment om dat zomergerief, uit de vorige See You At Six collectie, hier nog op de blog te gooien.  

tule rok – Leila top

Ik verwerkte twee stoffen uit de zomercollectie voor mezelf.  Met de tule ging ik aan de slag volgens de truc die Deborah zo lief deelde in een facebookgroep.  Je vindt de uitleg ook op de blog van KaatjeNaaisels.  Ik kocht een deel van de tule bij Madeline en een deel bij Bellelien.  Iets met fout tellen enzo. 60 maal 4 is dan ook wel zeer zwaar rekenwerk.  Don’t ask.

Ik werkte dus met 4 lagen tule van de volledige stofbreedte en daaronder een laagje zachte, gladde voering.  De elastiek komt uit dezelfde See You At Six collectie.

Het enige waar ik duidelijk mee worstel is het afstellen van de elastiek.  Ik meet die na op mijn taille, maar eens de rok er gerimpeld aan hangt, verliest die telkens toch wat kracht, waardoor die net niet hard genoeg spant.  Mijn vorige tule rok had daar ook last van.  Een ezel stoot zich duidelijk wel twee keer aan dezelfde steen.
De enige optie is de rek volledig loshalen, alle stofdelen opnieuw rimpelen en opnieuw beginnen.  Maar laat ik daar even kei hard tegenop zien.  Geen idee wanneer ik dat klusje ooit ga klaren.  Of heeft er iemand van jullie wel een zeer handige shortcut om dit probleem op te lossen? letmienoSee you at six - tule rok leila top la maison victor

Als topje ging ik opnieuw voor een Leila top uit La Maison Victor.  Ideaal voor warme zomerdagen.  Ik voerde de top wel maar tot in de helft van het patroon om het luchtig te houden.  Aan de zijnaad onderaan voorzag ik twee splitjes.  Mijn vorige leila ‘stropt’ een klein beetje op mijn heupen, waar ik wat rijkelijker bedeeld ben in verhouding tot de maat die ik nodig heb voor mijn borsten.  See You At Six tule rok leila top

De foto’s werden nog genomen op onze familievakantie in Spanje.  Hoewel het nog maar een maand geleden is, lijkt het alweer een eeuwigheid.

En ik, ik ging volledig los in het poseren.  De cava zat daar toen ongetwijfeld voor iets tussen.

Stof en patroon

↑↓tule van See You At Six – bij Bellelien ↑↓ katoenen grid van See You At Six – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓ Leila top – La Maison Victor editie mei/juni 2015 ↑↓ Tule rok volgens deze beschrijving

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

11 Reacties

 1. Nathalie
  23 september 2017

  Nu, als die rok echt te groot is, wil ik je wel uit de nood helpen hoor…mijn taille is net iets breder dan de jouwe denk ik…;)

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   23 september 2017

   Ik denk dat je toch nog eens in de spiegel moet kijken 😉

   Beantwoorden
 2. Madelief
  23 september 2017

  Prachtige outfit en schoon model erin!

  Beantwoorden
 3. Davina
  23 september 2017

  Heel mooi! En ik heb hetzelfde probleem met de elastiek, dus ik spande extra goed aan 🙂

  Beantwoorden
 4. Daisy
  24 september 2017

  Wat een prachtige outfit en dito foto’s.

  Beantwoorden
 5. Caro Nijs // Carreaukes
  25 september 2017

  wauw, heel mooi! Dat probleem met de elastiek had ik ook al eens aan de hand 😉

  Beantwoorden
 6. mimaloki
  25 september 2017

  Jouw foto’s lijken zo uit ‘de boekskes’ te komen! En die elastiek, die speelde me ook al parten. Dat is nu een onderdeel waarbij het beter wat minder is dan wat meer 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   26 september 2017

   Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben die daarmee worstel. 🙂

   Beantwoorden
 7. Vlijtig Liesje
  26 september 2017

  ok, note to myself: cava drinken als ik nog eens op de foto moet, want oh, wat gaat dat jouw goed af! prachtige creaties.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   26 september 2017

   Dat helpt, zomerse temperaturen en vakantie natuurlijk ook. 😉

   Beantwoorden
 8. Tamara
  26 september 2017

  Ohhh, zo’n romantische foto’s!! Mooi hoor!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.