fbpx

Soms houden prinsesjes van prinsesjes

Neen, ik kom niet uit de kast en ik heb ook geen plannen in die richting.  Twee weken geleden mocht ik zelf mijn tinnen huwelijksverjaardag vieren.  Dat staat gelijk aan 10 jaar, voor de lezers onder ons die te lui zijn om te googelen (zonder dank 😉 ) Vorige week mochten we dan ook nog eens een vers huwelijk vieren: één met een echte prinses.  En zo belandde het nieuwe liedje van K3 eergisteren als een echte oorwurm in mijn hoofd.  

Die echte prinses is mijn nichtje, aka de jongste zus van ons Eveline.  Bij een huwelijk hoort een gepaste outfit en daar werd ik meermaals aan herinnerd door familie en vrienden.  Ging ik mijn outfit zelf maken of ging ik iets kopen?  Ik kon er niet op antwoorden en bleef besluiteloos rondlopen.
Tot ik in september weer begon les te geven bij Madeline De Stoffenmadam.  Wekelijks in een stoffenwinkel rondlopen zorgt voor de nodige inspiratie.  Zo ook de tule die er lag te blinken.
De exemplaren van haar en haar schoten me te binnen.  Als er één gelegenheid was om me te wagen aan een tule rok, dan was het wel een trouw.
Bij Madeline vond ik enkel zwart of zomerkleurtjes en dat zag ik niet zo zitten voor een novemberhuwelijk.  Ik wilde graag een kaki exemplaar.  Er werd een zoektocht naar kaki tule gestart, maar er werd niets gevonden.  Donkergroen bij De Stoffenkraam was de kleur die nog het dichtst van al in de buurt kwam bij mijn gedacht.  Ik bestelde 3 meter.tule rok zelfgemaakt

Toen ik het pakje opendeed was ik toch enigszins teleurgesteld: de kleur lag echt wel ver van kaki en de tule was ook niet zo soepel als ik dacht.

Ik besloot me er toch aan te wagen.  Als het tegen zou vallen, kon ik nog altijd iets gaan kopen.  Er werd nagedacht over een plan van aanpak en ik besloot toch nog even Eva haar raad te vragen voor ik er mijn schaar in zette.  Ze verzekerde me dat het echt ging goed komen.  Ik vraag me nog steeds af, hoe het komt dat zij dat wist 🙂

Ik mat de gewenste lengte van de rok af op mijn lijf en kwam rond de 60 cm uit.  Er rinkelde zowaar een belletje: de vloertegels in mijn living zijn ook 60 cm.  U raadt het al, de 3 m tule werd mooi op de tegels gelegd met een paar boeken op en ik knipte telkens mooi op de voegen.

Uiteindelijk besloot ik dat 4 lagen tule bovenop een laag voering wel moeilijk genoeg ging zijn en liet ik de vijfde laag voor wat ze was. tule rok diy

De rekker in de taille recupereerde ik van een miskoop van de bruid haar moeder.  De miskoop had wel een erg mooie rekker.  Of ik er iets mee kon doen, vroeg mijn tante me toen ik net mijn donkergroene tule had gekocht.
Toeval bestaat niet, zeggen ze dan.

En wat droeg de bruid?  Uiteraard een prachtige jurk met een lange, volle rok… in gekleurde tule.
Soms houden prinsesjes van prinsesjes ♥ (en van tule)

Stof en patroon:

↑↓donkergroene tule – De Stoffenkraam ↑↓ kaki Venezia voering – Veritas

↑↓rimpelrok – 4 lagen tule – 1 laag voering


Wat anderen maakten:

Champagne Tutu – My Minnie Mie

Tule en chiffon – By Eva Maria

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

13 Reacties

 1. Delphine
  12 november 2016

  wauw, je straalt gewoon in je rok!

  Beantwoorden
 2. MultiVroon
  12 november 2016

  Prachtig! Een hele sjieke kleur. En dan ook nog zo mooi bijpassend bij de bruid <3

  Beantwoorden
 3. Lefevere Nikita
  12 november 2016

  Ik ga mij toch ook wagen aan een tule rok voor de komende feestdagen nu ik de jouwe gezien heb 🙂
  Ik hou normaal van veel meer lagen, maar nu begin ik toch te twijfelen!
  En wat een prachtjurk had de bruid aan, heel gedurfd, maar daar hou ik net van 😉

  Beantwoorden
 4. eva
  12 november 2016

  Ik wist het!
  Nee serieus, natuurlijk wist ik dat dat een miserie ging worden, maar kijk: moeilijk gaat ook. En ze is geslaagd, dat groen is helemaal niet zo raar, net heel mooi! En al zeker gecombineerd met dat rood. Ik droeg mijn rok al heel vaak en ga er nu een bredere elastiek aanzetten, want die smalle was mijn grootste hindernis toen en begint een beetje uit te lubberen jammer genoeg. Dus: wish me luck! 😉

  Beantwoorden
 5. Nathalie
  12 november 2016

  Love tule !!! ♡ ik hou ook van deze blog !

  Beantwoorden
 6. mamadammeke
  12 november 2016

  <3 <3 <3 mooi!!!

  Beantwoorden
 7. Karen_Magnifieka
  13 november 2016

  Ik heb hier ook al heel lang tule liggen, voor mijn eigen exemplaar. Maar durf me er precies niet zo aan wagen. ☺️
  Hij staat jou trouwens prachtig! Heel mooi!

  Beantwoorden
 8. JoChapeau
  13 november 2016

  Wauw !

  Beantwoorden
 9. Ellen naait
  13 november 2016

  Proficiat met het jubileum 🙂
  En de prachtige rok! Perfect gewoon!

  Beantwoorden
 10. Patricia
  14 november 2016

  Een woord: mooi!!!!
  Goed gedaan, An!

  Beantwoorden
 11. liezewiezewoes
  14 november 2016

  love zeg!!! erg mooi!

  Beantwoorden
 12. liesbeth auwerx
  7 december 2016

  wauw, super mooi gedaan, precies sneeuwitje 🙂
  En uw haar: heb je dat zelf gedaan? echt schoon!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   7 december 2016

   Ja, zelf gedaan. 1 keer vooraf geprobeerd en grandioos mislukt, maar die avond was het op vijf minuten geklonken. Good hair day 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.