fbpx

Tassenberg: pennenzak XXL / make up tasje – toilettas voor mannen

Het begon allemaal met een te krappe pennenzak. Om al die kleurige stiftjes waarmee ik mijn passion planner invul, deftig op te bergen, had ik toch wel een maatje groter nodig.

Pennenzak XXL of make up tasje

Het pennenzakpatroon voor perfectionisten van Oon/Spiegelstiksels is een toppertje en maakte ik al verschillende keren, maar is toch net wat te krap voor mijn verzameling stiftjes. Ik haalde de rekenmachine boven en pijnigde mijn hersenen wat. Het resultaat: een tasje dat even breed is als de standaard pennenzak maar dan net wat hoger. Ideaal voor stiftjes, maar ook ideaal als make up tasje.make up tasje of pennenzak XXL kurkleer patroon

Ongetwijfeld ben ik de laatste in naaiblogland, maar ik werkte dus nu pas voor het eerst met kurkleer. Voor de voering gebruikte ik een overschotje van deze short. Die prachtige katoen van Maan past er perfect bij. Het handige aan werken met kurkleer is dat je verder niet hoeft te verstevigen. Je krijgt een mooi tasje dat perfect zijn vorm behoudt.

De toilettas voor mannen

Dit tasje en het werken met kurkleer smaakte naar meer en dus begon ik opnieuw te rekenen. Manlief zijn toiletzak was wel aan vervanging toe. Ik nam de afmetingen van zijn oud exemplaar over en tekende een nieuw patroon uit. De hoogte van mijn pennenzak / make up tasje behield ik, maar de breedte en diepte paste ik wat aan.toiletzak of toilettas voor mannen

Voor de binnenkant van de toiletzak werkte ik met een gelamineerde katoen. Ook dit keer was verstevigen niet nodig doordat ik rood kurkleer gebruikte.

Voor het handvat werkte ik met een overschotje paracord touw dat ik macramé-gewijs knoopte.

Stof en patroon

↑↓Kurkleer en gelamineerde katoen – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Eigen patroon

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. Caro Nijs // Carreaukes
  21 september 2017

  Oooh tof, ik moet ook een nieuwe toiletzak maken, hoe ‘waterbestendig’ is de kurk?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   22 september 2017

   Dat kan er goed tegen. Water dringt er niet door.

   Beantwoorden
 2. biekep_biezonder
  22 september 2017

  Mooi! En nee, Ik ben de laatste in blogland die nog met kurkleer moet kennismaken. Als er een leverancier zich geroepen voelt: laat maar komen die handel. *schaterlach*

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   22 september 2017

   Haha Bieke, OK ik geef met veel plezier de eer door aan jou x

   Beantwoorden
 3. Anne
  28 november 2020

  Dat patroon voor het maken van de toilettas heb je handig aangepast. Kan je uitleggen hoe? Ik ben al even op zoek naar een patroon om een tasje zoals bovenstaand te maken. Met een korte uitleg hoe aan te passen, kan ik dit zelf daarna ook uitvoeren volgens het patroon van Oon. 🙂

  Beantwoorden
 4. Lies Vanlerberghe
  29 augustus 2023

  Hey, wat een toppertje, die toiletzak!! Kan je eventueel de nieuwe afmetingen delen met mij? Groetjes,lies

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.