fbpx

Recept – Snelle mini Brusselse wafels

Dit recept is altijd een succes.  Ik noem het mini Brusselse wafels al hebben ze, buiten het feit dat je ze met slagroom eet, weinig gemeen met het originele recept van de echte Brusselse wafels, waarvoor je gist, veel tijd en een grote wafelvorm nodig hebt. Bij dit recept zit je direct te smullen.  Zo rap is het klaar.  Ideaal met ongeduldige kinderen in je kielzog.

Nero-gewijs

Jarenlang gaf ik les in het vierde leerjaar waarbij telkens ook een thema rond België op het programma stond.  Om mijn thema af te sluiten deden we Nero-gewijs een heuse wafelenbak van Mini Brusselse Wafels.  Het recept kreeg ik van mijn schoonmoeder en kwam als geroepen, want in een Brusselse school hoor je toch enkel (mini) Brusselse wafels te serveren.
Elk jaar was de wafelenbak een schot in de roos.  Niet alleen bij de leerlingen, oh nee, veel van mijn collega’s kwamen toevallig een perforator lenen of iets vragen als we aan het bakken waren.  Haha.

Deze week zag ik een oproep van Carrefour passeren waarbij je je succesrecept voor Belgische wafels kan insturen. Doel is om wat meer Belgetariër te worden en zo lokaal mogelijk te kopen en te eten.  Het beste recept belandt uiteindelijk in de winkelrekken van Carrefour zelf. Tijd om dat recept te delen, me dunkt.

Aangezien België het hoofdthema is, maakte ik er ook werk van om de herkomst van mijn producten zoveel mogelijk Belgisch te houden.  Dat is me voor alles gelukt, behalve voor de vanillesuiker denk ik.

Mini Brusselse Wafels

Benodigdheden

 • 1/2 kg zelfrijzend bakmeel
 • 1/4 l bruisend water
 • 1/4 l melk
 • 3 eieren
 • 4 zakjes vanillesuiker
 • 150 g boter
 • snuifje zout
 • garnering: bloemsuiker, slagroom, aardbeien,…recept mini Brusselse wafels - belgetariër carrefour

Aan de slag

 • Scheid de dooiers van het eiwit en klop het eiwit op.
 • Zorg dat je boter zacht is of laat ze smelten.
 • Meng alle ingrediënten met elkaar.  Het opgeklopte eiwitschuim meng je als laatste voorzichtig onder het beslag.
 • Maak je wafelijzer heet en bakken maar.

Recept mini brusselse wafels

Deze wafels eet je het best, recht uit het wafelijzer.  Heb je toch nog wat wafels over?  Dan kan je ze opnieuw opwarmen in de broodrooster.  Zo worden ze terug lekker krokant.

Heb je zelf nog een succesrecept voor een Belgische wafel?  Dan kan je het nog tot 30 september 2017  indienen via deze website.

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

 1. Nathalie
  24 september 2017

  Jammie! Die ga ik ook eens uitproberen!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.