fbpx

Eerste communie: de broer van…

Wanneer je grote broer zijn eerste communie doet, dan mag je als ‘kleine’ broer toch ook wel op je paasbest gekleed gaan.  Ik hielp een beetje en maakte voor hem een hemdje in het mooiste stofje ter wereld: de veren van Wolf & Rita.

De veren

Ik was gelukkig snel genoeg toen Mon Depot het verenstofje te koop aanbood, maar toch net niet snel genoeg voor de hoeveelheid die ik wenste. Ik was dan ook wel echt heel hebberig. Het stond direct vast dat ik hier een Theo voor A. ging uit maken. Wat ik met de overschot ga doen, daar moet ik nog eens over nadenken.

Op naaiweekend was het dan zo ver.  Eenmaal de Larsparka in elkaar zat, begon ik aan de Theo.  Een hemdje is mijn favoriet stuk om te naaien.  Na de uitdaging van de Larsparka was zo’n Theo puur genieten.

De afwerking

Ik besloot last minute om de mouwen af te werken met boordstof.  Dat maakt het wat sportiever en zorgt ervoor dat ik er ook sneller doordeweeks zal naar grijpen.
Verder koos ik voor een paspelzak.  Het liefst van al had ik die in het geel van de mouwboorden gedaan. Door mijn last minute beslissing had ik natuurlijk geen gele katoen bij op naaiweekend.  Gelukkig zijn er dan andere naaivriendinnen die net datzelfde geel uit hun valies naar boven toveren.  Paspelpoes An was mijn reddende engel.
De paspelzak maakte ik niet met een dubbele rij zoals in het Theo patroon is uitgelegd, maar met één enkele dikkere strook. theo zonen 09 wolf & rita
theo zonen 09 in een stof van Wolf & Rita

De rest hield ik simpel: geen paspel, geen hoekjes, geen contrastkleur aan de binnenkant. Een mooie stof moet voor zichzelf spreken, vind je niet?

Stof en patroon

↑↓ katoen met veren van Wof & Rita – bij Mon Depot (uitverkocht)

↑↓Theo – Zonen 09

↑↓ maat 122 small voor mijn 6,5 jarige↑↓ aangepaste paspelzak ↑↓ mouwboordjes in boordstof volgens deze tutorial

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

12 Reacties

 1. Davina
  11 mei 2017

  Heel leuk! Amai, voor zo’n hemdje heb ik toch nog echt wel veel tijd nodig en daar komt heel wat stress bij kijken, omdat dat echt wel perfect moet zijn… 🙂

  Beantwoorden
 2. Delphine
  11 mei 2017

  echt prachtig! kleine broer heeft er in ieder geval een topstuk bij

  Beantwoorden
 3. Laurence - Blanche85
  11 mei 2017

  Zo een zalig mooi hemdje! en als je daar zo een knapperd in steekt, kunnen wij daar gewoon extra van genieten!

  Beantwoorden
 4. Marjolein@flaflinko
  11 mei 2017

  Heel erg mooi! Zo netjes afgewerkt. Ik was ook behoorlijk hebberig bij dit stofje, onder andere om 2 Theo’s voor mijn zonen te maken, een tas, een jurkje voor Lara… Enfin, ik ben er gewoon verliefd op en ben het met je eens dat dit het mooiste stofje ter wereld is! 🙂 En dit maaksel is ook gewoon gewéldig. Tof met die boordstof! Die tip ga ik onthouden!

  Beantwoorden
 5. Saskia
  11 mei 2017

  Ik wist al wel zeker dat dit alweer een mooi hemd zou worden. En jij hebt het perfecte gevoel voor de afwerking. Ik knipte al even geleden een hemdje maar lig wat in de knoop met het ‘stoerheids’ gehalte, ik was ook al aan de mouwboorden gekomen, maar zo’n enkelzijdig gebiesd zakje is weer dat nieuw extraatje.
  Ps,als je er echt niet uit geraakt wat je met de rest zal doen… Ik ben wel kandidaat om over te nemen ?

  Beantwoorden
 6. Saskia
  11 mei 2017

  Knappe kerel in een knap hemdje 😉

  Beantwoorden
 7. Fanny
  11 mei 2017

  Hoe schoon is dat zeg!

  Beantwoorden
 8. Ann Vankeirsbilck
  11 mei 2017

  Echt mooi!

  Beantwoorden
 9. An
  11 mei 2017

  ???

  Beantwoorden
 10. liezewiezewoes
  12 mei 2017

  prachtig hemdje!! echt zwaar fan van!

  Beantwoorden
 11. Tamara
  12 mei 2017

  Oh, die mouwboordjes zijn tof!! Dat idee ga ik onthouden (en ooit eens pikken). Super!!

  Beantwoorden
 12. JoChapeau
  14 mei 2017

  Het hemdje in het mooiste stofje ter wereld !

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: