Eerste communie: de broer van…

Wanneer je grote broer zijn eerste communie doet, dan mag je als ‘kleine’ broer toch ook wel op je paasbest gekleed gaan.  Ik hielp een beetje en maakte voor hem een hemdje in het mooiste stofje ter wereld: de veren van Wolf & Rita.

De veren

Ik was gelukkig snel genoeg toen Mon Depot het verenstofje te koop aanbood, maar toch net niet snel genoeg voor de hoeveelheid die ik wenste. Ik was dan ook wel echt heel hebberig. Het stond direct vast dat ik hier een Theo voor A. ging uit maken. Wat ik met de overschot ga doen, daar moet ik nog eens over nadenken.

Op naaiweekend was het dan zo ver.  Eenmaal de Larsparka in elkaar zat, begon ik aan de Theo.  Een hemdje is mijn favoriet stuk om te naaien.  Na de uitdaging van de Larsparka was zo’n Theo puur genieten.

De afwerking

Ik besloot last minute om de mouwen af te werken met boordstof.  Dat maakt het wat sportiever en zorgt ervoor dat ik er ook sneller doordeweeks zal naar grijpen.
Verder koos ik voor een paspelzak.  Het liefst van al had ik die in het geel van de mouwboorden gedaan. Door mijn last minute beslissing had ik natuurlijk geen gele katoen bij op naaiweekend.  Gelukkig zijn er dan andere naaivriendinnen die net datzelfde geel uit hun valies naar boven toveren.  Paspelpoes An was mijn reddende engel.
De paspelzak maakte ik niet met een dubbele rij zoals in het Theo patroon is uitgelegd, maar met één enkele dikkere strook. theo zonen 09 wolf & rita
theo zonen 09 in een stof van Wolf & Rita

De rest hield ik simpel: geen paspel, geen hoekjes, geen contrastkleur aan de binnenkant. Een mooie stof moet voor zichzelf spreken, vind je niet?

Stof en patroon

↑↓ katoen met veren van Wof & Rita – bij Mon Depot (uitverkocht)

↑↓Theo – Zonen 09

↑↓ maat 122 small voor mijn 6,5 jarige↑↓ aangepaste paspelzak ↑↓ mouwboordjes in boordstof volgens deze tutorial

12 thoughts on “Eerste communie: de broer van…

  1. Heel leuk! Amai, voor zo’n hemdje heb ik toch nog echt wel veel tijd nodig en daar komt heel wat stress bij kijken, omdat dat echt wel perfect moet zijn… 🙂

  2. Heel erg mooi! Zo netjes afgewerkt. Ik was ook behoorlijk hebberig bij dit stofje, onder andere om 2 Theo’s voor mijn zonen te maken, een tas, een jurkje voor Lara… Enfin, ik ben er gewoon verliefd op en ben het met je eens dat dit het mooiste stofje ter wereld is! 🙂 En dit maaksel is ook gewoon gewéldig. Tof met die boordstof! Die tip ga ik onthouden!

  3. Ik wist al wel zeker dat dit alweer een mooi hemd zou worden. En jij hebt het perfecte gevoel voor de afwerking. Ik knipte al even geleden een hemdje maar lig wat in de knoop met het ‘stoerheids’ gehalte, ik was ook al aan de mouwboorden gekomen, maar zo’n enkelzijdig gebiesd zakje is weer dat nieuw extraatje.
    Ps,als je er echt niet uit geraakt wat je met de rest zal doen… Ik ben wel kandidaat om over te nemen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *