fbpx

De eerste eerste communie voorbereidingen + smartphoto giveaway

De eerste eerste communie komt er aan en dat vind ik best spannend. Twee jaar op rij zullen we feesten, want volgend jaar is kleine broer al aan de beurt. Nu de paasvakantie achter de rug is, komt mei wel erg kortbij. Ik deed al heel wat voorbereidingen en moet toch nog wel wat dingen doen. Ik maakte een lijstje.

 Wat ik al deed

 • De outfit van het feestvarken is af en die maakte ik volledig zelf. Ik maakte een broek, een hemd en een blazer. Foto’s kan ik nog niet delen uiteraard. Dat zal je hier ergens na 13 mei wel zien verschijnen. 🙂
 • Mijn outfit is ook klaar. Mijn jurk maakte ik zelf, die kon je hier al zien. Ik vond ondertussen ook een blazer, schoenen en juwelen. Van het geheel samen heb ik nog geen foto’s, maar ook dat zal je hier wel eens zien verschijnen.
 • De uitnodigingen zijn de deur uit. Ik deed wat handlettering en scande het resultaat in. Verder prulde ik ermee in Photoshop. Ook de save-the-date kaartjes, die ik bij de kerstkaarten stopte, maakte ik op deze manier. Bij Smartphoto kan je kiezen uit verschillende ontwerpen voor uitnodigingen, maar aangezien ik graag zelf prul, is het wel handig dat je ook volledig je eigen ontwerp kan uploaden. Ik koos voor mat reliëfpapier en een ecobruine envelop.

Je mag 2 keer raden wat het thema is voor het communiefeest…

 • Cactus is het thema, juist ja. Dat bepaalde ik vorig jaar al. Handig dus bij het ontwerpen van uitnodigingen en bij het bepalen van een kleurenschema voor de tafeldecoratie.
 • Decoratie in het thema vond ik onder andere bij AVA papierwaren en STUDIO LALA.
 • De bedankjes voor de gasten werden besteld.
 • Als communiecadeau kiezen we voor een tripje naar Disneyland Parijs. De kinderen gingen er nog nooit heen. Ik vind het zelf wel fijn om een bijzondere ervaring te koppelen aan een bijzondere gebeurtenis. Zelf ging ik voor mijn plechtige communie 24 jaar geleden *kuch* er ook naartoe, samen met Eveline en haar zussen. Eén van die zussen deed ook haar plechtige communie. Heerlijke herinneringen zijn dat.
 • De traiteur ligt vast en het barbecuemenu ook. Het springkasteel werd besteld en ook de tent werd gereserveerd.
 • De fotoshoot vond ook al plaats. Dit deed ik zelf op een zonnige zondag in een natuurgebiedje hier in de buurt. Natuur werd sowieso de achtergrond, dat stond vast. We zijn geen stadsmensen, een stoere graffitimuur als achtergrond zou dan ook wat gek zijn. Ik kon enkele maanden geleden tweedehands een portretlens kopen en vond dat een ideale gelegenheid om zelf als fotograaf aan de slag te gaan.

Nog 3 weken te gaan. Dit moet ik nog doen.

 • Tafelpapier kopen en even berekenen hoeveel we nodig hebben.
 • Drank aankopen en aperitiefhapjes voorzien.
 • Een hemdje voor de kleine broer maken. Gelukkig ga ik nog op naaiweekend.
 • Gaan shoppen met de man, want ook die kan niet in zijn blootje komen.
 • Fotobedankjes en stickers maken. Ook dit doe ik weer via Smartphoto omwille van de mogelijkheid om zonder opgelegd design te werken.
  Ik maak een versie voor de gasten op het feest en een kleinere versie voor de vriendjes van de klas. De stickers dienen om de bedankjes te pimpen.
 • Een zonnedans doen voor een dag zonder regen, want zelf met tent én een overdekt springkasteel zou dat toch een afknapper zijn.

Je leest het dus, we kozen ervoor om redelijk wat zelf te doen, maar op de dag zelf tijdens het feest stopt het zelf doen wel. Dan is het aan de traiteur en aan de gasten. De gasten kunnen zich dus aan zelfbediening verwachten, want ik ga genieten van die toch wel bijzondere dag. Hij zal voorbij zijn voor ik het weet.

Giveaway

Wil jij ook graag de handen uit de mouwen steken en zelf je communiebedankjes maken met een eigen ontwerp of eentje uit de collectie van SMARTPHOTO? Of wil je een mooi fotocadeau maken voor moeder- en/of vaderdag? Dan heb ik goed nieuws. Ik mag van SMARTPHOTO een kortingscode weggeven ter waarde van 30 euro.

Het enige wat je moet doen is een reactie achterlaten. Dat mag onder dit blogbericht, het bericht op onze facebookpagina met de link naar dit bericht, of op de instagramfoto die verwijst naar dit bericht.

Iedere reactie gaat in de pot. Wanneer je reageert op de blog, Facebook en Instagram ga je dus 3 keer in de pot.
De onschuldige communicant trekt een winnaar op maandag 24 april 2017.  De winnaar wordt bekend gemaakt op onze facebookpagina en Instagram.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

21 Reacties

 1. Leen
  20 april 2017

  Waw, wat een week zon communie. Hier nog eventjes wachten daarop. Ik doe graag mee voor het ‘cadeautje’. Met een beebje op komst, komt een fotocadeau zeker en vast van pas!

  Beantwoorden
 2. Jo-Lynn
  20 april 2017

  Mooie voorbereidingen al! Hopelijk zal ik zo ook georganiseerd zijn over twee jaar! Eerst eens beginnen met een verjaardagsfeest…

  Beantwoorden
 3. Sanne De Weerdt
  20 april 2017

  Heerlijk al dat voorbereiden en ontwerpen! #loveit ? Die give away winnen zou ik ook wel fantastisch vinden!

  Beantwoorden
 4. Nele Ryckeboer
  20 april 2017

  Hier ook een eerste eerste communie en heb ook al mijn oog laten vallen op de vele mooie producten bij Smartphoto dus dit cadeautje zou wel heel erg welkom zijn.
  En wat een voorbereidingen heb je al gedaan zeg, ik kom precies wel achter :-).
  Er zit al veel in m’n hoofdje, nu het gewoon nog uitvoeren.

  Beantwoorden
 5. Els M
  20 april 2017

  Leuk thema! Mooie Fotodingetjes zijn hier steeds welkom, dus ik waag graag mn kans 🙂

  Beantwoorden
 6. Kleine Wijsneus
  20 april 2017

  Oh, die handlettering ziet er super professioneel uit! Ik zou me er ook eens in willen verdiepen, maar ik ben niet creatief en ik kan niet tekenen. Niet de ideale combinatie vrees ik.

  Beantwoorden
 7. Liesbet Rombaut
  20 april 2017

  Leuk dat je je eigen ontwerp kan uploaden.

  Beantwoorden
 8. saskia
  20 april 2017

  Goed bezig, geheel op schema en al … en dat voor de eerste eerste communie! Jouw verslagje zou gedeeltelijk mijn verslagje kunnen zijn, wij vieren voor de vijfde keer een communie … en pfff er zijn van die dingen waar je wat nonchalanter in wordt (en eigenlijk altijd al een beetje waren, wat ons betreft).
  Zo benieuwd naar de outfit van de feestvierder, wat dat betreft zit ik ook al op rozen :-).
  En ja, de weergoden, wil ons goedgezind zijn, please please, wij hebben dezelfde datum!
  De bon wil ik wel graag winnen , laat dat één van de punten zijn waar we nog niet mee rond zijn!

  Beantwoorden
 9. Mieke
  20 april 2017

  Oh ja, ik waag ook hier graag mijn kans!
  Toch straf hé! Mijn S combineert ook verjaardag met communie. En ook hier zullen er cactussen zijn, al zijn het bij hem wel blauwe ;

  Beantwoorden
 10. Ow zeg, zo goed voorbereid! Ik krijg al stress (voor binnen twee jaar 😉 ) maar ik onthoud dat ik volgend jaar rond deze tijd wel al een thema moet hebben! Smartphoto is altijd een goed idee, dus ik doe mee!

  Beantwoorden
 11. Katja
  20 april 2017

  Wauwh! Super allemaal en een origineel thema!
  Ik doe graag mee voor de bon 😉 .

  Beantwoorden
 12. Machteld
  20 april 2017

  Hier ook een eerste eerste communicant, maar nog een beetje meer op mijn to do lijstje. Zo’n bon van Smartphoto zou goed van pas komen voor de kaartjes en de bedankjes

  Beantwoorden
 13. Nathalie Verhoeven
  20 april 2017

  Wij hebben een lentefeest dit jaar, maar ik ben zo ver nog niet. Hier ook in het thema cactus. Foto-bedankjes moet ik ook nog maken, dus zo’n kortingscode zou heel welkom zijn.

  Beantwoorden
 14. Marjolein
  21 april 2017

  Echt knap! Volgend jaar ook een feest en ik bruis nu al van de ideeën!

  Beantwoorden
 15. liezewiezewoes
  21 april 2017

  ik duim alvast voor mooi weer op jullie feestdagje! Het werd een heel toffe uitnodiging!!

  Beantwoorden
 16. sop.hie.s
  21 april 2017

  Gelukkig heb ik nog een paar jaar voor die eerste “eerste communie” eraan komt 🙂 Maar met een 2de kindje op komst zou die bon ook wel van pas komen.

  Beantwoorden
 17. Frullemieke
  22 april 2017

  Alvast proficiat!
  Ik zweer ook bij Smartphoto voor alles wat met foto’s, uitnodigingen, bedankjes enz te maken heeft, die bon komt hier dus altijd van pas 😀

  Beantwoorden
 18. Ans Jespers
  22 april 2017

  Een bon zou wel leuk zijn want ga volgende week vanalles bestellen ! Communie ziet er al leuk uit! Ik duim mee voor goed weer!

  Beantwoorden
 19. Els
  23 april 2017

  Hier ook een 1e communicant, alleen staan wij bijlage zo ver nog niet met de voorbereidingen (gelukkig heb ik nog een paar weken meer tijd). Een extra aanmoediging om er nu eindelijk vaart achter te zetten zou dus zeker van pas komen. Ik duim alvast voor een mooie mei-maand.

  Beantwoorden
 20. Isaline
  6 juni 2017

  Hoi Hoi,
  Wat een leuke blog heb je!
  Ik wist helemaal niet dat je bij Smartphoto je eigen ontwerp kon uploaden, hoe doe je dit dan?
  Ik werk meestal met een standaard design maar dan zit je daar echt aan gebonden.

  Jij hebt dus eerst via Photoshop je ontwerp gemaakt en het dan upgeload op de site van Smartphoto als ik het goed begrijp?
  Kan je me vertellen hoe je dit doet?

  Super communiefeest trouwens, heel erg leuk al je ontwerpjes!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   6 juni 2017

   Wanneer je de verschillende sjablonen ziet, kan je boven aan vanalles kiezen door op knoppen te drukken zoals ‘product’, ‘design’,… Helemaal rechts staat een knop ‘Maak je eigen kaart’. Daar moet je zijn.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: