fbpx

Communiemoeder & deadline-schrikschijter

La Maison Victor June Dress Neopreen

In mei komt er hier een communie aan, de eerste van wat waarschijnlijk een reeksje van 4 zal worden. Hoog tijd voor het feestcomité (lees: zijn moeder) om in gang te schieten. De outfit van het feestvarken zelf is nog onder constructie, maar dat zit al helemaal in mijn hoofd. Ook voor de 2 andere mannen onder dit dak heb ik al een idee voor hun outfit. Enkel voor mezelf raakte ik er maar niet aan uit.

 Pure zijde

Ergens in januari kocht ik op The Fabric Sales een prachtige zijden stof van Christian Wijnants met als doel er ‘iets’ voor de communie voor mezelf mee te maken. Ik zocht op pinterest, op blogs en op de rest van het www, maar ik vond niets naar mijn goesting. De stof werd in de kast geparkeerd en ik hoopte dat ik bij wijze van toeval wel op hét ideale patroon ging botsen. Helaas, ook de struisvogeltactiek bleek begin maart nog niets opgeleverd te hebben. De deadline-schrikschijter kreeg het toch al een beetje benauwd. Jawel, u leest het goed 2 maand voor de deadline zonder een plan in mijn hoofd, vind ik redelijk angstaanjagend.  

Stoffenliefde in neopreen

Gelukkig is er dan Nancy van Madeline De Stoffenmadam om mijn hoofd onder het zand uit te halen. Ze wees me op een prachtig nieuw binnengekomen stofje uit neopreen, waar ze instant verliefd op geworden was. Ik begreep die liefde volkomen, want ik voelde ze ook meteen. Het wit maakt de stof feestelijk en donkerblauw is gewoon een kleur die me goed gaat. De June jurk was in mijn gedachten geboren. Een patroon dat ik al 2 keer eerder maakte, eentje werd geblogd, de andere dateert van lang voor deze blog.  

De June

De June jurk is voor mij het ultieme feestjurkpatroon. Het model staat me goed, de pasvorm van het patroon is perfect en de mooie V-hals op de rug maakt het helemaal af. Ondanks de rek die in de stof zit, besloot ik toch maar om er een rits in te steken. Dat is toch wat handiger om aan te trekken op de feestdag wanneer mijn haar al in de plooi zit.

June jurk La Maison Victor NeopreenJune Jurk La Maison Victor NeopreenIk deed geen enkele aanpassing aan het patroon, behalve het omzomen dan.  Dat deed ik niet: neopreen krult en rafelt niet.  Je hoeft enkel mooi te knippen, dus cava drinken vooraf is niet aangewezen.  Zeg niet dat ik je niet verwittigd heb.

Ondertussen vond ik ook al een blazer voor er bovenop.  Nu hoef ik enkel nog op schoenen -en juwelenjacht te gaan.  Het deadline-monster mag terug in zijn hol kruipen.

Stof en patroon

↑↓blue ink neopreen – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓June jurk – La Maison Victor editie zomer 2014 of als los kooppatroon

•Dit artikel bevat gekregen producten.

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

28 Reacties

 1. delphine
  16 maart 2017

  Prachtig, je zal stralen!

  Beantwoorden
 2. Tamara
  16 maart 2017

  Wauw, de jurk staat je fantastisch!! Het is inderdaad een prachtige stof en gecombineerd met de June… prachtig!!

  Beantwoorden
 3. Gaëtane
  16 maart 2017

  Schoon zeg! Echt geslaagd :-)!!

  Beantwoorden
 4. jessie
  16 maart 2017

  Wauw An. Prachtig!! Dit is idd een superpatroon voor jou… je zal stralen in mei…

  Beantwoorden
 5. Annemie
  16 maart 2017

  Het is niet alleen de zon die straalt op de foto! Zeer schoon! ??

  Beantwoorden
 6. Marjolein
  16 maart 2017

  En ondertussen heb je de deadline met glans gehaald. Kan je voor de andere stof nog wat extra nadenken tegen de volgende feestelijkheden ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 maart 2017

   Awel, daar zegt ge zoiets. Misschien moet ik toch eens een hulplijn inschakelen. Of ik haal zelfs de plechtige communie niet 🙂

   Beantwoorden
 7. An Van Dessel
  16 maart 2017

  Oh, ik voel de liefde ook! Ik sloeg ook al mijn slag ? Perfecte feestjurk en lekker comfortabel denk ik.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 maart 2017

   Ik ben benieuwd naar jouw creatie!

   Beantwoorden
 8. Eva
  16 maart 2017

  Super mooi!! Zonder stress uitkijken naar… en genieten in mei!

  Beantwoorden
 9. Nancy Moerenhout
  16 maart 2017

  Ma how seg, da’s zo schoon! xxx

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 maart 2017

   x

   Beantwoorden
 10. Mieke
  16 maart 2017

  Oh oh, ik zou ook beter in actie schieten want het is hier ook prijs in mei, eind mei gelukkig 😉 Maar mooi zeg! Echt top!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   16 maart 2017

   Dan heb je toch nog de volle 3 weken extra 🙂

   Beantwoorden
 11. Wat een mooie June! Staat je prachtig in deze stof. En bewondering voor je ‘ beter vroeg dan ooit’ instelling….

  Beantwoorden
 12. liezewiezewoes
  17 maart 2017

  staat je voortreffelijk! knapperd zeg! <3

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2017

   Merci xxx

   Beantwoorden
 13. Khadetjes
  17 maart 2017

  Ik loerde zaterdag vanuit mijn ooghoeken naar de stof… en weerstond. Dikke spijt heb ik daar nu van!! Mooi, érg mooi An. Hier is het plan ‘eerst al de rest’. Dus mijn jurk komt er vermoedelijk terug deadline min 2 dagen #schaterlach.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2017

   Haha, volgens mij is dat nog vroeg naar uw normen 😉

   Beantwoorden
 14. Mieke Jansen
  17 maart 2017

  Oh! Wat mooi An! En je schoof het monster gewoon door naar mij denk ik.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2017

   Oeps 🙂

   Beantwoorden
 15. Johanna
  17 maart 2017

  wauw! heel mooi! ik wil ook een June nu ik dit zie 🙂

  Beantwoorden
 16. Marjolein
  17 maart 2017

  Heel mooie stof en die jurk ook!
  Ben zelf op zoek naar een eenvoudig (lees: niet te moeilijk) patroon voor een jurk. Kan deze ook zonder rits gemaakt met eventueel een rekbare stof (heb nogal wat schrik van ritsen).

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2017

   Awel, ik stak er nu een rits in, maar volgens mij raak ik er zo in. Ik maakte ook al verschillende Lora’s in rekstof en scuba zonder rits. Je moet dan enkel zorgen dat je de naden in de breedte met een goed rekbare steek stikt.

   Beantwoorden
 17. Els
  17 maart 2017

  Schitterende jurk!
  Werkte je met een voering, of een beleg?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2017

   Ik werkte met het beleg zoals het patroon voorziet. Het enige wat ik anders deed was de zoom.

   Beantwoorden
 18. Vanessa
  20 maart 2017

  Heel mooi! Het stofje komt goed tot zijn recht.

  Beantwoorden
 19. Ouwie, da’s echt een knappe jurk! Die kleuren zijn fantastisch!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.