Communiemoeder & deadline-schrikschijter

In mei komt er hier een communie aan, de eerste van wat waarschijnlijk een reeksje van 4 zal worden. Hoog tijd voor het feestcomité (lees: zijn moeder) om in gang te schieten. De outfit van het feestvarken zelf is nog onder constructie, maar dat zit al helemaal in mijn hoofd. Ook voor de 2 andere mannen onder dit dak heb ik al een idee voor hun outfit. Enkel voor mezelf raakte ik er maar niet aan uit.

 Pure zijde

Ergens in januari kocht ik op The Fabric Sales een prachtige zijden stof van Christian Wijnants met als doel er ‘iets’ voor de communie voor mezelf mee te maken. Ik zocht op pinterest, op blogs en op de rest van het www, maar ik vond niets naar mijn goesting. De stof werd in de kast geparkeerd en ik hoopte dat ik bij wijze van toeval wel op hét ideale patroon ging botsen. Helaas, ook de struisvogeltactiek bleek begin maart nog niets opgeleverd te hebben. De deadline-schrikschijter kreeg het toch al een beetje benauwd. Jawel, u leest het goed 2 maand voor de deadline zonder een plan in mijn hoofd, vind ik redelijk angstaanjagend.  

Stoffenliefde in neopreen

Gelukkig is er dan Nancy van Madeline De Stoffenmadam om mijn hoofd onder het zand uit te halen. Ze wees me op een prachtig nieuw binnengekomen stofje uit neopreen, waar ze instant verliefd op geworden was. Ik begreep die liefde volkomen, want ik voelde ze ook meteen. Het wit maakt de stof feestelijk en donkerblauw is gewoon een kleur die me goed gaat. De June jurk was in mijn gedachten geboren. Een patroon dat ik al 2 keer eerder maakte, eentje werd geblogd, de andere dateert van lang voor deze blog.  

De June

De June jurk is voor mij het ultieme feestjurkpatroon. Het model staat me goed, de pasvorm van het patroon is perfect en de mooie V-hals op de rug maakt het helemaal af. Ondanks de rek die in de stof zit, besloot ik toch maar om er een rits in te steken. Dat is toch wat handiger om aan te trekken op de feestdag wanneer mijn haar al in de plooi zit.

June jurk La Maison Victor NeopreenJune Jurk La Maison Victor NeopreenIk deed geen enkele aanpassing aan het patroon, behalve het omzomen dan.  Dat deed ik niet: neopreen krult en rafelt niet.  Je hoeft enkel mooi te knippen, dus cava drinken vooraf is niet aangewezen.  Zeg niet dat ik je niet verwittigd heb.

Ondertussen vond ik ook al een blazer voor er bovenop.  Nu hoef ik enkel nog op schoenen -en juwelenjacht te gaan.  Het deadline-monster mag terug in zijn hol kruipen.

Stof en patroon

↑↓blue ink neopreen – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓June jurk – La Maison Victor editie zomer 2014 of als los kooppatroon

•Dit artikel bevat gekregen producten.

 

 

 

28 thoughts on “Communiemoeder & deadline-schrikschijter

    1. Awel, daar zegt ge zoiets. Misschien moet ik toch eens een hulplijn inschakelen. Of ik haal zelfs de plechtige communie niet 🙂

  1. Ik loerde zaterdag vanuit mijn ooghoeken naar de stof… en weerstond. Dikke spijt heb ik daar nu van!! Mooi, érg mooi An. Hier is het plan ‘eerst al de rest’. Dus mijn jurk komt er vermoedelijk terug deadline min 2 dagen #schaterlach.

  2. Heel mooie stof en die jurk ook!
    Ben zelf op zoek naar een eenvoudig (lees: niet te moeilijk) patroon voor een jurk. Kan deze ook zonder rits gemaakt met eventueel een rekbare stof (heb nogal wat schrik van ritsen).

    1. Awel, ik stak er nu een rits in, maar volgens mij raak ik er zo in. Ik maakte ook al verschillende Lora’s in rekstof en scuba zonder rits. Je moet dan enkel zorgen dat je de naden in de breedte met een goed rekbare steek stikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *