fbpx

Daar is ‘em, daar is ‘em: de outfit van onze eerste communicant

De eerste communie is achter de rug en dus mag het feestvarken zijn outfit eindelijk getoond worden.  

Een overload aan foto’s zal je hieronder vinden, sorry, maar kiezen is zo moeilijk. Misschien geloof je me niet, maar dit is nog maar een bescheiden selectie van de foto’s die ik nam.

We trokken naar de Bolloheide hier in de buurt voor de mooie achtergrond.

Het hemd

Een Theo dat stond meteen vast en ook het stofje was snel beslist.  Ergens vorig jaar in april ontdekte ik een Liberty pareltje bij Julija’s shop.  Ik kocht een meter en bewaarde hem zorgvuldig in mijn stoffenkast, maar in november ontdekte Annick ook het pareltje, wat ervoor zorgde dat het stofje direct uitverkocht was. Ze maakte er een prachtig jurkje mee, wat me nog meer overtuigde van mijn keuze.  Toen begon ook mijn frank te vallen dat 1 meter misschien wel wat weinig was als ik ook in de broek een paar accenten van deze stof wilde laten terugkomen.  Helaas was ik te laat en was alles weg. De lange mouwen liet ik dan maar vallen en ik koos voor een korte mouw, met een omslagje om het toch wat extra te geven.

De broek

Vorig jaar maakte ik voor het eerst de Book Fold Trousers van MadeIt Patterns.  Een zalig tof broekpatroon met wat extra’s die ze toch wat specialer maakt.  Want eerlijk, voor jongens blijft het toch altijd wat zoeken.  Waar je voor meisjes eindeloos kan variëren in foliekes en patronen, is het voor jongens toch altijd moeilijker.  Gelukkig gaat moeilijk ook.
Op de Sewing Sunday (waar blijft die volgende, Lieve? 🙂 ) zag ik het popupwinkeltje van Pieke Wieke een prachtige linnen/katoenen stof liggen: blauw met een gouden schijn.  Niet te opvallend maar wel subtiel aanwezig.  Zeker wanneer de zon er op schijnt.  Ik denk dat ik geen milliseconde twijfelde, de stof van de broek werd gevonden.

Theo Zonen 09 Book Fold Trousers MadeIt Patterns
Zie ze blinken, zie ze blinken
Book Fold Trousers MadeIt Patterns
Die schuine gulp en de speels doorknipte pijpen vind ik zo fijn aan het patroon.

De Book Fold Trousers die hier in de kast lag, was van breedte net nog wat te ruim en van lengte net goed, zonder de omslag. Dat was een 4 jaar verlengd tot een 7 jaar.  Ik wilde graag terug een omslag aan de broek om daar de stof van het hemd terug in te laten komen.  Ik koos dus voor een 3 jaar!!!, die ik verlengde tot een 8 jaar. 

De blazer

Dat was een ander paar mouwen.  Een goed patroon voor een blazer in rekbare stof was nog niet zo makkelijk te vinden. Ik wilde het graag wat sportief houden voor mijn spring-in-’t-veld. Uiteindelijk vond ik er eentje in een Knippie die hier nog lag. Met knippiepatronen heb ik niet zoveel ervaring dus vond ik het knippen in mijn stof toch best spannend. De werkbeschrijving deed me wat met mijn wenkbrauwen fronsen aangezien ik geen ervaring heb met die specifieke reverskraag. Vooraf snapte ik er niet al te veel van, maar ik probeerde er op te vertrouwen dat eens ik aan die stap was, het zichzelf wel ging uitwijzen. Dat deed het ook. Logisch denken levert dan toch op.


De stof kocht ik op The Fabric Sales in Rotselaar. Het is een rekbare stof met structuur. Ik weet verder niet goed wat de samenstelling is, want in tegenstelling tot tricot en sweater rafelt deze stof gelijk zot.
Als voering gebruikte ik de cactussen die ik vorig jaar won via de blog Querida. Ik mocht een stofje uitkiezen bij Babarum en koos bewust voor het cactuskatoentje. Ik had toen al beslist dat het thema van de hele communie ‘cactus’ ging zijn. Zo werd er een subtiele verwijzing in zijn outfit verwerkt.

De mooie subtiele gouden glans van de broek in de zon <3

De schoenen

Mijn eerste gedacht was om er sneakers onder te kopen, maar uiteindelijk werden het de klassieke Timberlands. Ideaal om mee in de bomen te klimmen.             

Stof, patroon en co

↑↓Theo – Zonen 09 ↑↓ maat 128 small
↑↓Melting Elements van Liberty – bij Julija’s shop (uitverkocht)

↑↓Book Fold Trousers – Made It Patterns ↑↓ 3 jaar verlengd tot 8 jaar
↑↓katoen/linnen van Robert Kauffman – bij Pieke Wieke (uitverkocht)

↑↓Blazer – Knippie ↑↓editie dec/jan ’16 ↑↓ maat 122
↑↓groene structuurstof – The Fabric Sales
↑↓cactussen katoen van Timeless Treasures – bij Babarum (uitverkocht)

↑↓Schoenen – Timberland

Benieuwd naar meer communiesfeer?  Zaterdag vind je hier de foto’s van het heuse cactus-communiefeest.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

13 Reacties

 1. delphine
  18 mei 2017

  Echt een leuke outfit met stukken die ook afzonderlijk mooi zijn!

  Beantwoorden
 2. Laura
  18 mei 2017

  Oh!! Alleen maar hartjes voor de outfit (en de knappe zoon 😉 )
  Je hebt hem laten stralen met het werk -en de liefde- die je erin gestoken hebt!

  Beantwoorden
 3. Mieke
  18 mei 2017

  Wauw!!! Een hele feestoutfit! Super goed gedaan. Hij staat er prachtig mee!

  Beantwoorden
 4. Marjolein@flaflinko
  18 mei 2017

  Jij combineerde mijn favorieten gewoon in een outfit! Geweldig mooi!

  Beantwoorden
 5. Anna Helena
  18 mei 2017

  Heel knap!

  Beantwoorden
 6. Saskia
  18 mei 2017

  Proficiat Ann, je maakte een heel toffe en originele outfit! Het patroon van deze broek kende ik nog niet,deze onthoud ik!
  Waw, een knappe zoon heb je! Die laatste foto ?

  Beantwoorden
 7. mimaloki
  18 mei 2017

  Wat een knap en guitig ventje!
  Dat heb jij zeer goed ineengestoken mama!

  Beantwoorden
 8. Marijke
  18 mei 2017

  Prachtig! Die blazer maakt het helemaal af!

  Beantwoorden
 9. Tamara
  18 mei 2017

  Wat een knapperd!! En echt een toffe outfit!

  Beantwoorden
 10. Olu
  19 mei 2017

  Wow! Such a cool outfit. I love it all. The fabric you used for the Book Fold Trousers is awesome. I’m not surprised it’s sold out. I think you have taken sewing for boys to another level.

  Beantwoorden
 11. An_nononsonsmoms
  20 mei 2017

  Thanks for your kind words AND the great pattern of the Book Fold Trousers 🙂

  Beantwoorden
 12. Davina
  20 mei 2017

  Wat een prachtige outfit voor zijn communie seg! Het patroon voor de broek kocht ik een tijdje geleden ook, maar Noa is nog maar 2 en draagt nog veel broekjes uit tricot enzo. Gelukkig wordt dat niet slecht, zo’n patronen – ik weet zeker dat hij hier nog gemaakt zal worden!

  Beantwoorden
 13. eva
  21 mei 2017

  mooi, An! Die broek zit hem echt perfect, dat lijkt me een superpatroon.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: