fbpx

Tunika Elle

tunika elle

Ik ben grote fan van het Bethioua patroon van Elle Puls. Ik heb deze en deze in mijn kast liggen en die draag ik zowat constant. Van de was, naar mijn lijf en terug naar de was. Een echt basic waar je alle kanten mee uit kan, ideaal voor die capsule wardrobe.

Elke, de dame achter Elle Puls brengt nu een nieuw patroon uit. Dit keer geen snel naaisel zoals de Bethioua, maar eentje waar wat meer werk in kruipt. Een naaisel vol met mooie details en een prachtige afwerking: de Elle Tuniek of in het Duits Tunika Elle.

Testversie 1

Ik deed (het eerste deel) van de test mee. Voor versie 2 en versie 3 had ik helaas te weinig uren in een dag.  Communie voor de deur weet-je-wel.

Het definitieve patroon is verbeterd in pasvorm ten opzichte van de versie die ik maakte. Zo werd er wat ruimte weggenomen aan de rug om toch wat meer vrouwelijke vormen te tonen, al blijft het uiteraard een los model.

Op de blog van Elle Puls vind je nog meer voorbeelden van het patroon in andere versies.

Ik gebruikte voor mijn versie een kringloopstofje van € 2 en combineerde het met de mooie veren van Wolf & Rita die bij Mon Depot in een mum van tijd uitverkocht was.

Ik ben verschrikkelijk content met hoe de tuniek is uitgedraaid. Hoewel het de bedoeling van een tuniek is om over een broek gedragen te worden, hou ik meer van jurkjes. Ik draag hem dan ook zo.

Er zijn twee lengtes in het patroon: normaal en extra lang. Ik maakte de extra lange versie. Per ongeluk eigenlijk (Duits is niet echt mijn sterkste kant). Voor mijn 168 cm is dat aan de lange kant voor een tuniek, maar voor een kleedje ideaal.tunika elle ellepuls

Het patroon voorziet een prachtige afwerking. Alle naden zijn mooi weggewerkt en aan de halslijn worden er verborgen knopen voorzien. Door de mooie afwerking is dit helemaal geen snel naaisel, maar wel eentje dat je in de living aan een kapstok laat hangen als het klaar is om elke dag je naaikunsten te bewonderen. Confession of a seamstress.

tunika elle ellepuls

Is het moeilijk?

De moeilijkheidsgraad is te vergelijken met een hemd(je) of blouse. Er komen heel veel dezelfde technieken aan bod.  Wanneer je daar wat ervaring mee hebt, is dit een heel doenbaar project, ook al ben je een hardnekkige bisser in Duitse taal. (Check 😉 ).  De afwerking van de ronde zoom met een beleg was wel nieuw voor mij, maar de fotohandleiding loodste me er perfect door, zelfs in dat ‘verdammte‘ Duits.

Stof en patroon:

↑↓Tunika ‘Elle’ – Elle Puls ↑↓Te koop vanaf 4 mei 2017

↑↓kringloopstofje ↑↓ Wolf & Rita ‘veren’ – Mon Depot (uitverkocht)

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

14 Reacties

 1. Eva
  29 april 2017

  Heel geslaagd! Zo’n hemdjurk zou zeker nog in mijn capsulekast passen.

  Beantwoorden
 2. MonDepot
  29 april 2017

  Sober en mooi!

  Beantwoorden
 3. Carmen
  29 april 2017

  Amaai, alweer een geslaagde creatie An!

  Beantwoorden
 4. delphine
  29 april 2017

  Prachtig, alleen al voor de technieken zou ik het eens willen proberen, want voor mij is hij iets te wijd. Maar ik vrees dat ik met één jaartje Duits alleen nog onthouden heb, hoe ik moet zeggen dat ik geen Duits spreek 😉

  Beantwoorden
 5. saskia
  29 april 2017

  Mooi, vooral door de details in de verenstof! Als je daar wat snippers van overhoudt, dan zou ik zo een kopietje maken voor mezelf 😉 , hoewel ik dan misschien voor een ‘bloesjesversie’ zou gaan … hoe graag ik ook kleedjes zie en naai …

  Beantwoorden
 6. Elke
  30 april 2017

  Hey An, bedankt voor je hulp met versie 1. Ik ben heel blij met je tuniek. Bij mij moeten ook de gelukte kledinstukken op een klapstok in de living hangen ;-), zo dat ik er naar kan zien als ik aan tafel zit… #sameconfessionsofaseamstress

  Beantwoorden
 7. JoChapeau
  30 april 2017

  Zo mooi !

  Beantwoorden
 8. Daisy
  30 april 2017

  Heel mooi!

  Beantwoorden
 9. Tamara
  1 mei 2017

  Oh, zo mooi!!

  Beantwoorden
 10. Catherine - MamC
  3 mei 2017

  Een tof madammeke met een toffe (tuniek)jurk! Je stoffencombi vind ik echt heel mooi. Sommige dingen horen gewoon niet in een kast te hangen.

  Beantwoorden
 11. Paspelpoes Joke
  4 mei 2017

  Tof patroon! Dat ga ik ook eens uitpluizen. Precies wel iets waar ik nog mee weg kan komen.
  En wat een geluk had je met deze kringwinkelstof. Super mooi ook met die veren als contrast. Die liggen hier ook nog te wachten op hét project.

  Beantwoorden
 12. ik vind de stofkeuze prachtig en perfect voor dit patroon, echt mooi gedaan! 😉

  Beantwoorden
 13. Noor
  5 mei 2017

  Super mooi!
  Lijkt me een erg leuk patroon, maar ik vind precies geen maattabel terug?
  Enig idee tot welke borstomtrek het patroon gaat?
  Dank je wel!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   6 mei 2017

   Hey Noor,
   Het gaat tot BO 110 cm

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: