fbpx

I want to break free – een maaltijdbox zonder kleine lettertjes

Maaltijdboxen zijn nogal ‘hot’ tegenwoordig. Toch als ik bekijk hoeveel kortingsbonnen voor Hello Fresh ik al links heb laten liggen.
Op zich had ik altijd wel al interesse in het maaltijdboxconcept, maar het feit dat je een abonnement moest nemen, maakte me nogal opstandig. Ik ben nogal gesteld op mijn vrijheid en ik ken mezelf, ik zou zo’n dingen vergeten te annuleren en eindigen met betaalde boxen in weken dat het niet past en dus ging ik nog nooit op een maaltijdboxaanbod in.  Gelukkig komt daar nu verandering in.

In oktober vorig jaar organiseerde Carrefour een testfase voor medewerkers en klanten uit 60 winkels van hun maaltijdbox, de SIMPLY YOU BOX.  Dit keer deden we wel mee en waren we nogal enthousiast. Ik vond het dan ook zeer jammer dat de testweken voorbij waren. Sinds begin maart is de box er weer en dit keer voor iedereen. We sprongen meteen terug op de kar.

 Waarom zijn we zo enthousiast?

 GEEN ABONNEMENT

Geen extra uitleg nodig, me dunkt. Totale vrijheid. Goesting in een week zonder nadenken over het menu, dan bestel je er één in de week vooraf. Ten laatste woensdag moet je beslissen. Heb je zelf veel inspiratie dan bestel je niets. Geen enkele verplichting. Op maandag haal je de box dan af in een Carrefour naar keuze.

KIEZEN UIT 9 GERECHTEN

Elke week stelt Carrefour 9 gerechten voor: 3 vegetarische, 3 familierecepten en een vlees-, vis- en kipgerecht. Je selecteert dan zelf 3 gerechten die het best bij je passen. Wij kiezen standaard voor minstens 1 keer vegetarisch per week.simply you box carrefour

GESORTEERDE INGREDIËNTEN

De ingrediënten zijn al gesorteerd per gerecht in een kleinere kartonnen doos met daarin een gelamineerde receptenfiche. Ik zet dit zo de koelkast in. ’s Avonds hoef ik dan nog enkel de juiste kartonnen doos uit de koelkast te halen en ik kan beginnen aan het avondeten. Handig want anders ben ik al heel wat tijd kwijt met het verzamelen van mijn ingrediënten.

Rijst, pasta en aardappelen zijn al afgewogen en afzonderlijk verpakt in papieren zakjes. Zo wordt er niets verspild.

Verder wordt er gekozen voor verse, lokale en gezonde ingrediënten.simply you box carrefour maaltijdbox

OVERZICHTELIJKE RECEPTENFICHES

De receptenfiches zijn gelamineerd en kunnen tegen een stootje. Morsen is dus geen enkel probleem. Op elke fiche staat duidelijk hoeveel je nodig hebt met daarbij een overzichtelijk stappenplan. Bovenaan vind je ook de bereidingstijd. Bekijk je liever video’s van de recepten, dan scan je de QR-code op de fiche.
Ik verzamel de fiches van mijn bestelde boxen en gebruik ze ook als inspiratie op weken dat ik geen box bestel. Ondertussen heb ik al een aardige collectie fiches.simply you box carrefour

WIJNSUGGESTIES

Onderaan elke receptenfiche vind je ook telkens een wijnsuggestie, door niemand minder dan Benoît Couderé. Hij werd Sommelier van het Jaar 2016 en was ook al sommelier bij De Karmeliet in Brugge.
Niet dat we dagelijks aangepaste wijnen drinken bij ons eten, maar ik vind het wel een handige leidraad. Wanneer ik dan toch een wijntje wil serveren bij een kipgerecht voor gasten, kijk ik altijd eens bij mijn receptenfiches van de kipgerechten.

AFHALEN IN DE WINKEL

Voor sommige mensen is dit misschien een nadeel, maar ik vind dat heel handig. Ik moet toch nog naar de winkel voor fruit, drank, beleg, huishoudproducten,… en dan breng ik dus ook meteen mijn bestelde Simply You Box mee naar huis.

En als ik echt lui ben dan bestel ik zondagavond mijn boodschappen via Carrefour Drive en vermeld ik bij mijn bestelling dat ik ook een Simply You Box heb besteld.

Maandag wordt dan alles samen gewoon in de koffer van mijn auto gezet en ben ik er op 5 minuten vanaf.

Zijn er dan geen nadelen?

Toch wel! Je kan kiezen uit een box voor 2 personen of voor 4 personen. Ons gezin bestaat uit 2 volwassen en 2 jonge kinderen en wij hebben dus telkens wat overschot. Een box voor 3 personen zou voor ons ideaal zijn. Ik los dat probleem nu op door de kliekjes de dag nadien mee te nemen als lunch op het werk.

Verder blijft er natuurlijk wel een behoorlijke hoeveelheid verpakkingsafval over. Er wordt zoveel mogelijk gekozen voor papier en karton waar het kan, maar voorgesneden groenten, vis en vlees zitten natuurlijk in een plastic verpakking.

Meestal haal ik de aangegeven bereidingstijd niet. Ik vermoed dat de tijd berekend wordt door professionele koks die patatten schillen en prei snijden aan een toptempo. Helaas lukt mij dat niet, tenzij ik wat vingerkootjes opoffer. Je rekent dus toch best wat extra tijd.

Op een rijtje

 • geen abonnement en geen minimale periode vereist
 • zelf 3 gerechten kiezen uit 9 voorstellen: 3 vegetarisch, 3 familie, vlees, vis en kip
 • ten laatste woensdag bestellen op de website, maandag afhalen in je Carrefour
 • een box voor 3 maaltijden voor 2 personen kost 40 euro, de box voor 3 maaltijden voor 4 personen kost 60 euro

Ook zin gekregen?

Met de code NONONSONSMOMSSYB (struikel niet over uw tong 😉 ) krijg je tot 31 mei 2017 een korting van 10 euro op elke Simply You Box bestelling van minstens 40 euro.

Heb jij ook zo een aversie voor abonnementen en kleine lettertjes?  Of ben ik de enige die het benauwd krijgt bij de gedachte aan een virtuele vrijheidsberoving?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Riet
  27 april 2017

  Wel, dat ga ik nu eens proberen se. Ik ben grote smartmatfan maar dit systeem werkt wel wat ergernissen weg die ik heb bij dat systeem.

  Beantwoorden
 2. Mieke
  27 april 2017

  Je hebt mij ook overtuigd denk ik! De abonnementenformule hield me ook tegen bij hello fresh. Zeker omdat mijn oudste geen melkproducten kan eten….

  Beantwoorden
 3. Elke
  28 april 2017

  Goed om weten! Al denk ik dat er hier geen Carrefour in de buurt is. Dat moet ik eens bekijken. Bloomon heeft gelukkig ook een flexibel abonnement, na 2 boeketten heb ik het al on hold gezet.

  Beantwoorden
 4. Ivy
  28 april 2017

  Wij zijn al meer dan 2 jaar klant bij Smartmat en nog steeds heel tevreden. Ze hebben nu ook een Happy Family box, en die valt zelfs bij de kinderen erg in de smaak. Zelden nog restjes… En wat dat abonnement betreft, je kan dat gewoon stopzetten en van week tot week beslissen of je een losse bestelling plaatst… Geen risico’s dus ? De Carrefour box ziet er ook goed uit, maar de dichtstbijzijnde winkel is 15min rijden. Op dat half uur in de auto + (veel) extra tijd aan de kassa heb ik een smartmat gerecht klaar. Wie weet ooit, als de lokale Carrefour het aanbiedt…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: