fbpx

Bethiou…Wa? Bethioua!

Het begon allemaal met een bezoekje aan Madeline De Stoffenmadam in Lier.  Verschillende mensen raadden mij een bezoekje aan.  Hoewel Lier niet zo onoverkomelijk ver is van hier, was ik er nog nooit geweest.

Madeline aka Nancy vroeg me vriendelijk waarvoor ik stof zocht.  Euh… voor niets.  Ik heb zelden een ‘project’ in mijn hoofd waarbij ik concreet op zoek ga naar stof.  Het liefst van al kijk ik naar de stoffen.  Online of in het echt, dat maakt niet uit.  Bij het kijken en eventueel voelen, komt de inspiratie in mij naar boven.  Mijn gedachten gaan op volle toeren en ik zie in 20 rollen stof wel potentiële projecten.  Natuurlijk laat de portemonnee dat niet toe en komt het moeilijkste van de hele uitstap: kiezen.

Ik zag bij Madeline veel te veel moois en had dan ook last van serieuze keuzestress. Uiteindelijk besloot ik bij het zien van deze tricot eindelijk eens een longsleeve voor mezelf te maken.  Dat had ik nog nooit gedaan.  Een patroon had ik nog niet in mijn hoofd maar dat gaf niets.  Nancy wist me te vertellen dat deze tricot ook in de nieuwe La Maison Victor stond, die ik er kocht.  De Dusty Top is uit dit stofje gemaakt.

De tricot bestaat uit verschillende tinten grijs met een gouden glans erin.

DSC_0050_edited-1

Eenmaal thuis begon de zoektocht naar een geschikt patroon.  Uiteindelijk kwam ik bij het Bethioua patroon van Ellepuls uit. Ik was meteen verkocht door de losse pasvorm en de keuze voor een ronde of rechte zoom aan het rugpand.  Ik vind zo’n ronde zoom altijd handig. Dat breekt ‘de kont’ wat. Op de schouders is er een coupenaad voorzien. Vanaf maat 44 zijn er ook coupenaden aan de borsten. details bethioua collage

Het patroon zat zeer snel in elkaar en de afwerking hield ik ook sober. Enkel voor de hals- en polsboorden maakte ik gebruik van de averechtse kant van de stof, daar zit geen goudglans op en geeft zo toch wat contrast.DSC_0052_edited-1DSC_0056_edited-1 DSC_0057_edited-1

De raglanmouwen lopen door in het rugpand.  Wat ik een erg leuk detail vind.
DSC_0064_edited-1 DSC_0067_edited-1

Ik ben erg blij met mijn nieuwe aanwinst.  Zo blij, dat ik er nog één plan te maken.  Met welke stof?  Nog geen gedacht, maar dat komt nog wel.  Dat komt vanzelf.

En ik stootte ook nog op de Bethioua Mini.  Een gratis patroon van maatje 86-110. Veel plezier ermee!

Stof en patroon:

↑↓ Tricot – bij Madeline De Stoffenmadam ↑↓

↑↓ Bethioua top – Ellepuls.com ↑↓ eigen confectiemaat past perfect ↑↓ geen aanpassingen ↑↓


 

Wat je misschien ook graag leest:

Bethioua twinning: moeder en zonen

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

57 Reacties

 1. Zoë
  17 september 2015

  Heel mooi! Ik ga deze stof ook halen tussen de middag bij Nancy maar voor de Dusty top. Handig zo op 2 minuten van je werk…

  Beantwoorden
 2. Sylvia
  17 september 2015

  Toffe trui! En als ik moeder-dochter patroon lees, ben ik meteen geïnteresseerd 🙂

  Beantwoorden
 3. Regina
  17 september 2015

  ik peins dat ik dit ooit een keer schaamteloos ga namaken 🙂

  Beantwoorden
 4. Lies
  17 september 2015

  Wat een pracht van een trui!

  Beantwoorden
 5. Fruits de Mère
  17 september 2015

  Tof model, kende ik nog niet
  En fan van de omgeplooide mouwtjes <3

  Beantwoorden
 6. Liselot Vallaeys (Made by Lot)
  17 september 2015

  Mooi! Het patroontje ga ik onthouden. ?

  Beantwoorden
 7. Mieke Jansen
  17 september 2015

  Oh wow, knap, ik vind die doorlopende radlanmouwen ook de max. Merci voor de patroontip!

  Beantwoorden
 8. Miss Wobie
  17 september 2015

  Superleuk truitje!

  Beantwoorden
 9. gerhildemaakt
  17 september 2015

  Mooi gemaakt! Die zou ik kopen, mocht ik die tegenkomenin de winkel.

  Beantwoorden
 10. Woohoo by Davina
  17 september 2015

  Heel leuke trui! En bedankt voor de tip voor het gratis patroon voor meisjes!

  Beantwoorden
 11. Khadetjes
  17 september 2015

  Oh jong, ik ga me dat patroon hier zodadelijk aanschaffen!
  Wat een prachtexemplaar ♥

  Beantwoorden
 12. Nicky Heyvaert
  17 september 2015

  Wat een tof patroon, 1 om te onthouden :). Je keuze van stof is ook top!

  Beantwoorden
 13. Nathalie
  17 september 2015

  supertof! ook een heel schoon stofke precies.

  Beantwoorden
 14. Els M
  17 september 2015

  mooi! Mooi patroon ook, een nederlandse stap-voor-stap is steeds welkom 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 september 2015

   Mijn Duits is ook niet echt goed, maar de handleiding kan je in het Engels krijgen en werkt vooral met tekeningen. Heel erg duidelijk vond ik.

   Beantwoorden
   1. Els M
    17 september 2015

    super, merci om het te laten weten! Toch een optie dan!

    Beantwoorden
 15. luckymieke.blogspot.be
  17 september 2015

  Echt een schoontje!

  Beantwoorden
 16. Sarah
  17 september 2015

  Mooi trui! Ik heb het patroon gepind, helemaal mijn ding.

  Beantwoorden
 17. Wikkelgatjes
  17 september 2015

  Prachtig!

  Beantwoorden
 18. inspinration
  17 september 2015

  Heel mooi en helemaal in mijn straatje qua patroon! De kinderversie kende ik al (staat al heel lang op mijn pinbord), maar bedankt voor de tip voor de grote versie, vooral die coupe naadje klinken heel interessant, ik ga het patroon eens opzoeken. Ik koop ook op dezelfde manier stof trouwens, voordat een stof daadwerkelijk verwerkt is is het plan ook meestal al 10 keer veranderd.

  Beantwoorden
 19. eva
  17 september 2015

  Super mooi. k Wou het patroon direct kopen maar het lukt niet (alleen verzending binnen Duitsland). Hoe ben jij er aangeraakt?

  Beantwoorden
  1. Anne
   17 september 2015

   Eva, volgens ik het begrijp is het een pdf die je koopt en achteraf kan downloaden om uit te printen bij je thuis.

   Beantwoorden
   1. An_nononsonsmoms
    17 september 2015

    Ja, Anne, maar er was wel degelijk een probleem met de eerste link. Ik heb het ook eens getest. Nu zou het opgelost moeten zijn 🙂

    Beantwoorden
  2. An_nononsonsmoms
   17 september 2015

   Eva, ik paste de link aan. Nu zou het wel moeten lukken 😉

   Beantwoorden
   1. E. Puls
    17 september 2015

    Hallo! Ik heb juist al vraagen via dawanda users gekregen. Met Dawanda kun je alleen maar in Duitsland kopen. Voor internationale buyers: http://ebookeria.de/products/bethioua Ik ben heel blij, dat jullie het patroon zo tof vinden! Bedankt voor the links, Anne! Groetjes vanuit Berlijn, Elke (ellepuls.com)

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
     17 september 2015

     Thnx. I already changed the link. I bought it also at ebookeria. 🙂

     Beantwoorden
 20. Nancy Moerenhout
  17 september 2015

  Amai, super mooi! En dat patroon gaat hier onmiddellijk in het winkelmandje! 🙂

  Beantwoorden
 21. piepow
  17 september 2015

  Zo mooi! Ik hou heel erg van de rug.
  Hm en ik ging écht geen nieuwe patroontjes meer kopen 🙂

  Beantwoorden
 22. honderdachtentwinig
  17 september 2015

  Super! Lijkt me ideaal voor na de bevaling 😉 Onthouden dus.

  Beantwoorden
 23. Staruur
  17 september 2015

  heel mooi! ik zal ook eens kijken om die te kopen!!

  Beantwoorden
 24. Erika
  17 september 2015

  Wat een leuke trui! Ik ga zeker het stofje kopen, zo mooi! Staat het ook online? Ik vond het niet zo dadelijk… Mischien straks eens beter zoeken…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 september 2015

   Het is uitverkocht ondertussen.

   Beantwoorden
   1. Erika
    17 september 2015

    Jammer.

    Beantwoorden
 25. stannel78
  17 september 2015

  Ze gaan hier goed geld verdienen aan ons, want ik ga het direct aankopen ze! Zo schoon!

  Beantwoorden
 26. eva maria
  17 september 2015

  Het staat je, heel tof!

  Beantwoorden
 27. Tanja von ebookeria
  17 september 2015

  Dank je wel voor de prachtige fotos! Well, that’s all I can say in your language, but I want to say, the grey colours look good on both of you: The pattern and you! Great work!

  Greetings,

  Tanja – ebookeria.de

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 september 2015

   That’s so sweet. Thank you!

   Beantwoorden
 28. Petrol - Mint
  17 september 2015

  Mooi! Heel sober gemaakt, maar met het patroon kan je nog veel varianten verzinnen.. ik ben al benieuwd naar de volgende!

  Beantwoorden
 29. With Love - by Eva
  17 september 2015

  Zalige sweater! En inderdaad, leuk die rugpas!

  Beantwoorden
 30. majella
  18 september 2015

  Die rug is super! Ik denk dat jij iedereen hebt kunnen overtuigen m dit zalig patroon.

  Beantwoorden
 31. xohanax
  18 september 2015

  Jullie werden door mij genomineerd voor de Liebster award! Meer info kan je vinden via mijn blog 🙂 https://xohanax.wordpress.com/2015/09/18/de-liebster-award/

  Beantwoorden
 32. Karla
  19 september 2015

  Oh die is super, vooral dat rugpand!

  Beantwoorden
 33. Karen Vandenweghe
  21 september 2015

  Schoon ! Patroontje én stof. Madeline aka Nancy heeft inderdaad een prachtig assortiment. Ben er onlangs ook pas geraakt alhoewel helemaal niet zo ver van uit Werchter

  Beantwoorden
 34. Elke
  22 september 2015

  Mooi patroon, leuke stof!
  Ik heb 2 weken geleden ook dit patroon besteld, vandaag begin ik met knippen en plakken. Maar ik vind nergens die mouw en nekboord. Ik moet dit vergeten afdrukken zijn. Kan iemand mij de afmeting geven voor maat 36 en 38?
  Bedankt!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   22 september 2015

   De afmetingen hiervan staan in een tabel per maat. Ik heb ook even moeten zoeken ?

   Beantwoorden
 35. […] Bethiou…Wa? Bethioua! […]

  Beantwoorden
 36. […] Bethiou…Wa? Bethioua! […]

  Beantwoorden
 37. […] wagen. Ik mocht van Elke de kinderversie van het patroon testen. Ergens in september maakte ik een Bethioua voor mezelf en ik ben er nog steeds fan van. Wanneer ik een broek draag, grijp ik altijd naar die Bethioua. […]

  Beantwoorden
 38. […] dat ik op het oog had: de bethioua-teens. Wie een beetje de weg kent in naai- en blogland is vast haar toffe truien al […]

  Beantwoorden
 39. […] ik plots een blogpost van EllePuls zag verschijnen.  Dé patroonontwerpster van mijn favoriete Bethioua shirts had van haar Bethioua een kleedje gemaakt met een minitutorial op haar […]

  Beantwoorden
 40. […] Bethiou…Wa? Bethioua! […]

  Beantwoorden
 41. MIA
  5 februari 2017

  Goeiedag , Google bracht mij bij jouw mooie Bethioua- versie.
  Ik heb het patroon al vrij lang in huis….maar deed er nog nooit iets mee, tot vandaag.
  Ik las in een Google-link dat ik dit patroon béter in sweaterstof zou maken , dan in gewone tricot.
  Is dat ook jouw ervaring dat je beter een steviger stof kiest dan een dunnere voor dit model ?
  Alvast bedankt voor een reactie.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   6 februari 2017

   Hoi Mia,
   Ik maakte hem tot nu toe enkel nog maar in tricot, waaronder ook één heel dunne tricot: https://www.nononsonsmoms.be/2015/11/21/bethioua-twinning-moeder-zonen/ Die valt wat flodderiger dan de anderen. In sweater maakte ik hem nog niet.

   Beantwoorden
   1. MIA
    7 februari 2017

    Dankjewel voor de reactie ; de uitleg én het showen van de andere Bethioua’s ! Knappe shirts zijn dat !

    Beantwoorden
 42. Liesbeth
  31 december 2017

  Door het lezen van dit bericht een hele tijd geleden, belandde de Bethioua op mijn kerstverlanglijstje en -driewerf hoera- ik kreeg het patroontje. Er liggen al 2 Bethioua’s bijna helemaal afgewerkt klaar. Hoe werkte je de boord af onderaan, met een zigzagsteekje? Of een tweelingnaald? Ik wil gaan voor het laatste, maar ik twijfel of ik die bochten zo mooi afgewerkt zal krijgen.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   4 januari 2018

   Ik doe dat tegenwoordig bijna altijd met een flauwe zigzag of soms een heel opzichtige zigzag. Tweelingstiksel breekt hier altijd

   Beantwoorden
 43. Dominiek Goris
  26 juni 2021

  Hoi hoi,

  Via jou kwam ik 5jaar geleden ook bij dit super patroon uit.
  Zelfs genaaid voor mijn zoon (Twinings 😜).
  Enkele dagen geleden zag ik het terug verschijnen op pintrest met korte mouw en ja, ik kreeg weer zin om het te naaien.
  Enkele jaartjes verder ( enkele kilo’tjes erbij😫).
  Het A0 uitprint heb ik nog, maar ik vind nergens de matentabel meer aangezien onze computer 2 jaar geleden gecrashed was.
  Is het mogelijk om mij verder te helpen met de matentabel?

  Alvast bedankt
  Dominiek

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.