fbpx

Shoppen in Aachen

Ik ging met mijn mama en zussen shoppen in Aachen, aka Aken, Duitsland. Zoveel shopplezier, op een uurtje en kwart van hier!

Voor mijn mama

Mijn mama is fantastisch! En dat mag al eens in de bloemetjes worden gezet. Ze verjaart in december, met Kerst. Haar verjaardag wordt op kerstavond gevierd en dus krijgt ze minstens twee cadeau’s. Toegegeven, het is soms zoeken naar een leuk en origineel cadeau. Dan hebben we geen inspiratie en raken we niet verder dan een tegoedbon.

 Een tegoedbon van een winkel, van een museum of van een restaurant. Weinig origineel en het is al wel eens gebeurd dat zo’n een bon niet verder raakt dan de lade van haar dressoir. Ja, dressoir, want het is zo een blinkend ding in kerselaar.

 Zo’n “goed voor…” – concept is echter niet altijd een slecht idee, zeker niet als je zelf een bon maakt én het concreet maakt. 

Meteen concreet maken bleek belangrijk. Mama heeft, denk ik, nog twee of misschien zelfs drie bonnen liggen voor een leuke activiteit met de hele gezin, mannen en kleinkinderen incluis, maar die worden makkelijk uit het oog verloren. En vind maar eens een datum waarop iedereen vrij is… 

Shoppen als cadeau

Voor haar voorbije verjaardag, pakten we het dit keer dus anders aan. We gaven mama een shoppingsweekend met haar drie dochters cadeau. We stopten meteen drie mogelijke bestemmingen en de data van drie vrije weekends in een doosje. Mama koos van elk ééntje, zo had ze zelf ook nog wat inspraak en wij regelden de rest.

 We boekten een hotel en reserveerden een restaurant voor zaterdagavond. Hulpmiddelen van dienst: booking.com en tripadvisor.be. Neen, dit is geen gesponsorde post, maar die websites zijn nu éénmaal handig als wat, vooral de tweede.

 Mama koos voor Aachen, wij kozen voor Novotel Aachen City en restaurant LivingRoom.

Ons verblijf in Aachen

We vertrokken vrijdagavond, nadat de kinderen in bed lagen. Zo had ik die nog eventjes gezien en zij mij. Aken ligt op een uur en een kwart rijden van Aarschot, waar ik woon. Dat is een voordeel als je liever wat later vertrekt. Voor zo een rit vind ik de auto meteen ook handiger dan de trein of de bus, zeker als je na de spits vertrekt.

 We konden ook zaterdagochtend vertrekken, maar we wilden er vooral een relaxed weekend van maken. Door vrijdagavond te vertrekken, moesten we zaterdag niet te vroeg opstaan en konden we maximaal van zaterdag genieten om te winkelen. De winkels zijn op zondag niet open, helaas. Er zijn wel winkelzondagen, meer informatie kan je hier terug vinden.

Na aankomst, installeerden we ons in de kamer en dronken we nog iets in de bar om het weekend goed in te zetten.

Op het hotel was niets aan te merken: vriendelijke ontvangst, ruime en propere kamers, twee aparte bedden (daar kan je voor kiezen) , een apart toilet en een badkamer douche én bad. Het ontbijtbuffet was ruim en verzorgd. We kwamen niets te kort.

Na een lekker ontbijt trokken we de stad in. Het centrum en de belangrijkste winkelstraat lagen vlak aan het hotel. Er is zijn verschillende overdekte winkelcentra in Aachen, waaronder de nieuwe Aquis Plaza, en telt zeker twee grote winkelgalerijen, vergelijkbaar met Inno: Galeria Kaufhaus en SinnLeffers. Maar ook het historische centrum telt verschillende boetiekjes.

Street One, ’s Oliver, SinnLeffers, Galeria Kaufhof, Betty Barclay…ze moesten er allemaal aan geloven.

Met zakken vol keerden we terug naar het hotel. Dan is het extra handig als je met de auto bent én die auto veilig onder het hotel geparkeerd staat. Ik kan gerust stellen dat het een succes was.

Na een korte rustpauze, wandelen we opnieuw het centrum in om te gaan eten in LivingRoom. Een hip restaurant met Italiaanse gerechten. Wel best te reserveren en ze staan nogal op stiptheid… Wel yummie! #foodnoporn

Omdat we nog een nachtje bleven slapen, hadden we helemaal geen stress. Heerlijk. Nog een drankje in bar en dan een goed nachtje slaap. Een beetje jammer van die verdammte uurwissel.

Nog een wandeling door het mooie historische centrum  – die Dom is echt prachtig binnen in!

Op weg naar huis zijn we nog even gestopt in Maasmechelen Village, kwestie van het af te leren.

Nog eens terug?

Het was echt een leuk weekend. Aachen is een aanrader, het gezelschap was top.

We willen zeker nog terug en wel om volgende redenen:

           Er schijnt een goede wellness te zijn;

          De boetiekjes in het centrum moeten nog van naderbij onderzocht worden. Als je begrijpt wat ik bedoel… 

Hebben jullie nog tips voor een leuke shoppingtrip? Voor als we Aken afgewerkt hebben… 😉 

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

2 Reacties

 1. Jolien
  28 maart 2017

  Ik vind Den Bosch ook altijd wel ’n leuke, gezellige stad om te shoppen. 🙂 Mocht die nog niet op ’t lijstje staan. Aachen ken ik nog niet, ben nog nooit verder geweest dan Maastricht, maar zal het eens voorstellen een volgende keer.

  Beantwoorden
  1. Eveline Wittemans
   2 april 2017

   Bedankt voor de tip, ik zou zelf nooit aan Den Bosch denken!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.