fbpx

30+ en geen huidverzorging – shame on me

Blijkbaar is geen dagcrème gebruiken en 30+ zijn een zware overtreding. Een overtreding waar ik me niet echt bewust van was, maar waar ik wel fijntjes op gewezen werd door vriendinnen en de dame van ICI PARIS XL. 

Hoe het begon

De vriendinnen wilden hun make up stash uitbreiden en ik ging graag mee om hen te adviseren. Ah ja, make up daar ken ik wel wat van, allemaal dankzij beautyblogs die ik begon te volgen toen ik zelf zoekende was over hoe dat moest.
Nog niet zo heel lang geleden raakte ik immers zelf ook nooit make up aan. Maar hoewel make up ondertussen een ingebakken onderdeel is van mijn ochtendritueel, is huidverzorging dat niet.

Een paar verbaasde blikken in mijn richting en de verkoopster die niet mis liet verstaan dat gezichtsverzorging eenmaal de 30 voorbij toch echt wel noodzakelijk is. *slik*

Ah bon. Als ‘ze’ zeggen dat dat nodig is, dan zal dat wel zo zijn zeker. Ik kwam thuis en zocht de flacon crème uit mijn lade, opende het doosje en begon te smeren en te smeren: eerst een serum (het staaltje dat ik in de parfumerie kreeg) en dan mijn crème. ’s Avonds werd dat herhaald met om de twee dagen een exfoliërende crème (ook een staaltje). Mijn staaltjes zijn na deze smeerweek op en nu moet ik dus nadenken over een vervolg.

 • Zou ik een serum kopen of niet? Is dat nodig? Ik vind dat vooral duur eigenlijk en ik merk weinig verschil met de tijd voor al dat gesmeer.
 • Een exfoliërende crème om af en toe ’s nachts te gebruiken, een must-have? Een dagcrème? En welke dan?

Voorlopig ben ik wel tevreden van de crème uit mijn lade: eentje van Avène die niet vet aanvoelt op mijn gecombineerde huid.

Blend It Yourself

Ik liep de Ici Paris buiten met een potje BIY (Blend It Yourself) van Clinique. Volgens de winkeldame het antwoord op mijn vraag om de kleurverschillen in mijn gezicht op te vangen zonder een laag foundation te moeten gebruiken. Foundation is toch net wat te ‘zwaar’ voor elke dag, vind ik.BIY Blend it yourself Clinique Garnier skinactive

Je mengt dit met de toef dagcrème in je hand (1 druppel, 2 druppels of 3 druppels naargelang de dekking die je wenst) en smeert het gewoon met je vingertoppen op je gezicht.

Na een week testen ben ik helemaal om:

 • Het blijft luchtig en mijn huid ziet er toch heel wat egaler uit, zonder dat ik het voel zitten.
 • Het ziet er natuurlijk uit.
 • In the meanwhile ben ik ook nog dagcrème aan het smeren. (Goeie punten voor mezelf)
 • In de zomer kies ik voor een dagcrème met spf en kan ik dit gewoon blijven gebruiken.

Ik hou van de flexibilteit die het me geeft.

Enig nadeel:

 • Meer dan 30 euro voor een potje kan wel tellen.  Ik gebruik wel maar 1 druppel per keer dus ik hoop dat ik er toch enkele maanden mee verder kan.
HELP!!

1 oplossing heb ik nu al, maar verder zit ik nog met een hele hoop vragen.

Wat is jou ervaring met huidverzorging? Welke producten gebruik je graag? Is smeren echt noodzakelijk of is het vooral een marketingnoodzaak? Help mij uit mijn huidverzorgingsnood en typ hieronder je ervaring. Zo niet, zie ik er binnenkort als een ouwe taart uit en dan is het uw schuld, nah!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Marjolein (Flaflinko)
  30 maart 2017

  Ik word maandag 32 en smeer eigenlijk ook niks… Shame on me! Ik heb daar echt begeleiding in nodig vrees ik :p

  Beantwoorden
 2. nobutterfly
  30 maart 2017

  Ik smeer af en toe iets, vergeet het nogal eens en vooral reinigen van mijn huid blijkt een probleem. Ik heb op mijn 39ste verjaardag een workshop bij Cime gevolgd en daar werd het er weer eens pijnlijk duidelijk. Ik hou wel van het gevoel als alles gesmeerd is, maar het lukt me nog niet helemaal om er echt een ritueel van te maken. Ik probeer nu wat meer op te letten bij het reinigen van mijn huid ’s avonds, dat blijkt het belangrijkste te zin.

  Beantwoorden
 3. Silke
  30 maart 2017

  Ik wordt binnenkort 30 en vind het vooral belangrijk om je huid te hydrateren. Ik gebruik graag het merk Biotherm en smeer nu Aquasource. Heel fris en luchtig, ik heb ook niet graag dat er zo een ‘laag’ op mijn gezicht plakt. Ik gebruik geen make up, hoogstens wat mascara met wat oogschaduw als er een feestje is. Ik vind het vooral moeilijk,om ’s avonds ook nog wat van verzorging aan te brengen. Smeert er iemand nachtcreme? Zoja welke?

  Beantwoorden
 4. fieke
  31 maart 2017

  Hier nog een schuldige! Ik heb echt bijna niks van make-up en verzorging. Nu gebruik ik wel een crème van de dermatoloog, omdat ik een heel moeilijke huid heb. Ik smeer nu omdat het moet… Nog altijd op zoek naar producten die bij mij(n huid) passen…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.