fbpx

Ik ga op skireis en ik neem mee… – sweater

Matching Outfits Matching Minds Small Things Sweater

Ook al is de lente officieel in het land, toch zijn we nog een paar weken in winterstemming.  We hebben nog een skivakantie in het verschiet.  Hoog tijd dus om in deze Kids Clothes Week die laatste zachte, dikke alpensweater uit mijn kast te verwerken.  

Kids Clothes Week

Het thema van deze Kids Clothes Week is Capsule Wardrobe en helemaal mijn ding. Sinds de herfst besloot ik om enkel stoffen en kledij voor de kinderen te kopen die in een bepaald kleurenschema passen om zo ervoor te zorgen dat de meeste kledingstukken samen gedragen kunnen worden.
Als ik nu nog eens een uurtje moed vind om hun kasten uit te mesten en alles wat te klein is weg te doen, wordt het nog overzichtelijk ook.

MOMM

De sweaterstof die ik gebruikte, lag al van vorige winter in mijn kast en moest er dan ook dringend uit. Het patroon Small Things Sweater /Not Another V-Shirt uit het boek Matching Outfits Matching Minds (afgekort MOMM) behoort ondertussen al tot onze favorieten. Dit keer koos ik voor de V-hals in plaats van de ronde hals.

RECUP

Het voorpand werd opnieuw dwars doorgeknipt om met twee kleuren te kunnen werken, maar dit keer stak ik er een lus met een musketon tussen.  Een leuk idee dat ik uit het boek overnam.
Die musketons recupereer ik gewoon van de tientallen keychains die ooit in één of andere goodiebag hebben gezeten.  Ideaal om te hergebruiken bij zelfgemaakte tassen of truien, in dit geval.

Aan de mouwen voorzag ik nog een folieke dat ik bij Zara zag.  Ik naaide een dubbele mouw: de tweede alleen een stukje korter dan de eerste maar zonder om te zomen.  

De zoon mocht kiezen wat hij aan zijn trui wilde hangen voor de fotoshoot.  Meneertje koos voor een sleutelhanger van Intersoc.  Geen betaalde reclame (anders staat dat steeds onderaan vermeld 😉 ), gewoon ongelofelijk veel goesting om op die skilatten te staan.  MOMM Small Things Sweater Not Another V-shirt

We duimen voor nog een paar koude weken met veel sneeuw en zon in Courchevel.

Stof en patroon

↑↓Sweater met zachte langharige fleece achterkant↑↓beren: Madeline De Stoffenmadam↑↓ effen: Stoffenspektakel

↑↓Small Things Sweater/Not Another V-Shirt – boek: Matching Outfits Matching Minds

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. JoChapeau
  23 maart 2017

  Zalig ! Dat wordt dubbel en dik genieten in de sneeuw !

  Beantwoorden
 2. An Van Dessel
  23 maart 2017

  Heel mooi! En wat een leuk detail, die mouw. Die ga ik onthouden.

  Beantwoorden
 3. Eef Theys
  23 maart 2017

  Hoe leuk weeral! Een cosy sweater! En dat ideetje van Zara is echt super leuk! Als zij mogen stelen mogen wij ons ook door hen laten inspireren 😉

  Beantwoorden
 4. Veel plezier in de sneeuw! Dat kan al niet meer stuk met zo’n topper in de valies 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.