fbpx

Matching outfits matching minds: moeder – zonen

Ik deed het nog maar 1 keer ongeveer een jaar geleden: twinning met de zonen, zowel met het patroon én de stof.  Het nieuwe boek van Eulala C’est Chic (Eef) is de ideale gelegenheid voor een tweede poging.

Al moet ik bekennen dat deze twinning eerder toeval was dan bewust gepland.

DEEL 1

Ergens in het begin van de herfst kocht ik bij Madeline De Stoffenmadam een effen blauwe sweaterstof en bronzen paillettenlint met haar sweaters in het achterhoofd.  Een naderend huwelijk en nadien een naderend eindejaar, deed het plan op de achtergrond verdwijnen.  Tot ik een foute kersttrui maakte: een trui die zò zalig is om te dragen, die toch vrouwelijk is door de V-hals maar die ik door de print toch echt niet tot in de lente kan dragen.  MOMM - matching outfits matching minds - a small things sweater
Mijn plan kwam dus terug op de voorgrond en er werd een nieuwe versie gemaakt van mijn favoriete kerstpull: mooi in zijn eenvoud, een ideale basic.
Het paillettenlint zette ik met de hand vast om de pailletten zelf niet te beschadigen.

DEEL 2

Ergens in december ging ik op bezoek bij het Huis Van Katoen, hier in de buurt, waar ik als een magneet aangetrokken werd tot de leuke bergen sweaterstof.  Je bent An, of je bent het niet.  Ik kocht 75 cm met het plan er een pull te maken voor 1 van de 2 zonen.  
Vorige week kwam de stof uit de kast en vroeg ik welke zoon er een trui uit het stofje wilde.  Meestal reageren mijn zonen nogal onverschillig op zo’n vraag.  Maak ik iets, dan is dat goed, maak ik niets dan is dat ook prima.  Wreed gemakkelijk die kinderen van mij (al geldt dat enkel op dat gebied, maak u geen illusies 😉 )
Maar nu kreeg ik een scenario waar ik geen rekening mee hield.  Ze wilden allebei een pull uit dit stofje.
De rondslingerende overschot van mijn trui bleek een mooie, blauwe match met de bergenstof en dus kon ik toch beginnen puzzelen.

De trui van A werkte ik af met boordstof uit mijn voorraad.  De trui van S moest ik met de sweaterstof zelf afboorden omdat ik van de boordstof onvoldoende had.  Gelukkig draaide dat heel goed uit.  Ik gebruikte de originele patroondelen voor de boorden uit de sweaterstof en zijn hoofd past er vlotjes door.  Top!

Ik gebruikte voor de zonen hetzelfde patroon als dat van mij: de Small Things Sweater uit het boek Matching Outfits Matching Minds, maar voor de zonen zonder de V-hals.  Omdat het een oversized patroon is, besloot ik eerst voor de jongste zoon te naaien.  Ik maakte voor hem de 116-122 (hij is 6 jaar) en ik moest de zoom 4 cm verkorten.

Ik trok dezelfde pull ook eens over het hoofd van de oudste en constateerde dat die van maat perfect ging zijn met de originele zoom.  

RESULTAAT

We matchen!  Allé, een beetje toch 😉

INFO

3 x Small Things Sweater ↑↓ boek Matching Outfits Matching Minds

Mezelf ↑↓ gewone maat ↑↓ V-hals ↑↓ zoom 3 cm verlengd, een volgende sweater ga ik ook een paar cm’s verlengen aan de mouwen.

Zoon S ↑↓ bijna 8 jaar ↑↓ maat 116 – 122 ↑↓ geen aanpassingen

Zoon A ↑↓ 6 jaar ↑↓ maat 116 – 122 ↑↓ zoom 4 cm verkort

Bergensweater ↑↓ Huis Van Katoen

blauwe sweaterstof en paillettenlint ↑↓ Madeline De Stoffenmadam

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

12 Reacties

 1. Catherine - MamC
  2 februari 2017

  Mooie fotoreeks! Idd top-patroon!

  Beantwoorden
 2. Laura
  2 februari 2017

  Zo tof!! Jullie zien er zo happy uit <3
  (ik heb ook een twinning-projectje klaar liggen met hetzelfde patroon)

  Beantwoorden
 3. withlovebyeva
  2 februari 2017

  Heerlijk, die foto’s van jullie samen! <3

  Beantwoorden
 4. Les Mademoiselles
  2 februari 2017

  Schitterend!

  Beantwoorden
 5. mamadammeke
  2 februari 2017

  <3 en wat een heerlijke foto's!

  Beantwoorden
 6. Sylvia @lilyenwoody
  2 februari 2017

  Leuke twinning, die sweaters zullen de kast niet veel zien!

  Beantwoorden
 7. Davina
  2 februari 2017

  Maar zie dat matchen seg! Een prachtige mama met twee prachtige zonen, dat kan ook niet anders hè!

  Beantwoorden
 8. liezewiezewoes
  3 februari 2017

  haha, supertof!!

  Beantwoorden
 9. Eilish
  3 februari 2017

  Mooie naaisels, mooie mensen!

  Beantwoorden
 10. cindy@ateliergeorgette
  3 februari 2017

  toffe match!

  Beantwoorden
 11. Joke (The Needle Of Choice)
  7 februari 2017

  Zalig, een top match! Ik heb het bergen stofje ook liggen, in twee kleuren. Als jij niet naar de bergen kan, moeten de bergen naar jou komen!

  Beantwoorden
 12. Tam Tam
  9 februari 2017

  En dat met 75 cm 🙂 Geweldig geïmproviseerd zo!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: