fbpx

Meer energie met sana?

Gezonder eten was het voornemen dat ik uit 2016 meenam naar het nieuwe jaar.  Ik wil vooral gezonder eten in de hoop mijn energie wat terug te vinden.

En dan hoorde ik van sana. Zou deze methode me kunnen helpen?

Gezonder eten voor meer energie

Je kon het al lezen in eerste blogpost van 2017: ik ga dit jaar weer maar eens proberen wat gezonder te gaan eten.

Met de nadruk op gezond, niet zozeer op het verliezen van gewicht. Ik ben vooral op zoek naar energie, niet zozeer naar nieuwe kleren. Al geef ik grif toe dat ik het nu ook niet erg vervelend zou vinden om te gaan shoppen.

Net voor de feestdagen, heb ik me het eerste boek van Sandra Bekkari, “Nooit meer diëten” aangeschaft.

Ik hoorde van haar boek vlak voor ze een uiteenzetting zou geven bij ons in de buurt. Naar de uiteenzetting zelf ben ik niet kunnen gaan, maar na het lezen van de korte inhoud van de avond, heb ik het boek gekocht om meer te weten te komen over de methode ontwikkeld door Sandra Bekkari  : de sana – methode.

De sana – methode

De methode, want het is nu eenmaal geen dieet, bestaat uit 7 stappen. Zeven stappen om slechte gewoonten te veranderen in goede. Om gezond te eten en meer energie te krijgen.

Ik ga hier niet doen alsof ik de methode onder de knie  heb, strikt volg of uberhaupt al helemaal gesnapt heb waar het echt om draait. Voor diegenen die daar meer over willen weten, verwijs ik naar de website van Sandra Bekkari en haar boeken. Er zijn er ondertussen 3. Er bestaan ook sana – coaches voor individuele begeleiding. Daar waag ik me nog niet aan.

Ik was vooral op zoek naar inspiratie om gezonder te eten. En dat heeft het boek me zo al gegeven.

Mijn eerste kennismaking met sana

Wat ik hier nu vooral wil vertellen, is dat ik de recepten in de boeken best leuk en toegankelijk vind. Ik heb al granola gemaakt, voor het eerst boekweitpannenkoeken gebakken én gegeten. De salades voor de lunch zijn ook echt lekker.

Ik kwam er achter dat  quinoa super yummie is en dat gezonder eten leuk en gezellig kan zijn. Ik eet meer fruit en meer groenten in vergelijking met vroeger. Ook de kinderen eten daardoor meer fruit: ze eten ’s ochtends een extra stuk fruit bij hun boterham met choco.

Vrienden kregen al sana – hapjes voorgeschoteld en Echtgenoot biedt me zelfs spontaan aan om te helpen koken. Hij beperkt zich meestal tot het betere snijwerk, maar toch. Al kan dat natuurlijk ook wel een beetje aan de aangename verschijning van Sandra liggen… 😉

Meer sana in de toekomst?

Op het eerste zicht, vind ik dit alvast positief aan “nooit meer diëten”:

 • De recepten en ingrediënten zijn toegankelijk;
 • De recepten zijn eenvoudig te maken;
 • Een genie heeft bedacht om de bereidingstijd van de gerechten te formuleren als “minder dan…” Het kost je vaak minder dan 30 minuten tijd om een recept klaar te maken en het klopt nog ook;
 • De recepten inspireren me om weer wat meer zelf te koken;
 • De sana – methode is niet tegen chocolade (als ie meer dan 70% cacao bevat).

Ik ben nog niet overtuigd van de havermoutkoekjes en van het feit dat ik een hele dag sana kan eten zonder honger te hebben, maar ik wacht nog even af.

Gezond eten vraagt wel meer voorbereiding – zoals een écht dieet  dat ook doet – maar ik moet toegeven dat het maken van een weekmenu me wel helpt bij die voorbereiding. We kopen gerichter,  halen minder af en  gooien veel minder eten weg.

De uitdaging blijft echter wel om thuis te komen, vermoeid en hangry na een lange werkdag, en dan toch nog te beginnen koken.

Vanavond heb ik dat wel gedaan. Ik heb staan kokkerellen van 19u00 tot 20u45. Ik eindigde met 1 avondmaal, een salade als lunch waar ik twee middagen mee toekom en genoeg boekweitpannenkoeken om 6 keer te ontbijten.

Ik ga in elk geval nog op zoek naar de andere twee boeken van NMD. Die zijn op dit ogenblik moeilijker te vinden, maar ik moet en zal de gezonde cocopops uit boek 3 proberen! 🙂

Of sana me ook meer energie zal brengen, valt nog af te wachten! Ik houd jullie alvast op de hoogte.

Misschien heeft iemand van jullie al ervaring met sana. Deel je dan even je ervaring met mij?

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

2 Reacties

 1. withlovebyeva
  28 februari 2017

  Klinkt positief! Veel succes en plezier ermee!

  Beantwoorden
 2. Stien
  28 februari 2017

  Veel succes ?. Ik pas haar principes, of toch een groot deel ervan, al enige tijd toe. Ik voel me alvast gezonder en voel me enkel daardoor al beter. Energie heb ik wel nog steeds te weinig, al is het een periode duidelijk beter geweest (toen ik haar methode iets strikter volgde). Maar ik ben grote fan van Bekkari!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: