fbpx

Three Theo’s Throwback

Theo voor mannen for men Zonen 09

2016 werd naaigewijs geëindigd met wat bandwerk. Mijn 3 mannen werden in een nieuwe Theo gestoken. Dat is hier ondertussen een kersttraditie (hier en hier) geworden voor de twee zonen. Nu in 2016 de mannenversie van de Theo het levenslicht zag, kon eentje voor de man niet achterblijven.

Theo zonen 09

De rode draad

Hoewel ik koos voor 3 verschillende stoffen is er toch één constante aanwezig: zilver.  Elke stof bevat zilveren details.  Soms al wat meer uitgesproken, maar steeds aanwezig.

Het hemdje van S. werd geïnspireerd op mijn creatie voor Bloggers for Life.  Ik gebruikte nu wat minder neplederen details, om de naaisnelheid wat op te voeren.  Het paspelzakje en hoekje aan de kraag behield ik in nepleer.Voor het hemdje van A. gebruikte ik zilveren paspel voor de details.  Het paspelzakje werd er mee afgewerkt en ook aan de rugpas stak ik er wat zilver tussen.

Mijn paspelzakjes zijn trouwens behoorlijk fake.  Ik stik er gewoon een lapje stof achter, maar verder zijn ze dus compleet nutteloos.  

Ik werkte alle hemden af met de flat felled seams oftwel platte naden.  Ik denk dat ik het vanaf nu niet meer anders zal doen, het geeft echt een professioneel resultaat, ondanks mijn gebroddel hier en daar ben ik best content.  

De man heeft zijn hemden het liefst zo simpel mogelijk. Ik moest wat pushen om voor dit stofje groen licht te krijgen. Hij wil het liefst een hemd dat zo weinig mogelijk opvalt, maar voor de feestdagen wilde hij het gerust eens proberen.  En zo geschiedde.

Hij kreeg een versie met moderne kraag, met klassieke mouwsplit en afgeronde zomen (al zitten die in zijn broek) ;-).
Ook hier werd het hemd voorzien van platte naden.

Manlief is nog niet overtuigd en vindt het toch wat te opvallend om er mee naar het werk te vertrekken.  Hij vindt het zilver te fel.  Al valt het op de (overbelichte – sorry) foto’s nogal mee.  Ondertussen blijf ik proberen om hem te overtuigen.
Dat wordt mijn stiekeme missie van 2017.

Theo for men Zonen 09

De tutorial voor de afgeronde zoom en platte naden kan je gratis hier downloaden

Stof S. 
↑↓ Hoffman – White Branches Metallic ↑↓ De Stoffenkamer

Stof A.
↑↓ Art Gallery – Observer Speck Stardust Metallic ↑↓ Madeline De stoffenmadam (uitverkocht hier – maar wel nog beschikbaar bij De Stoffenkamer)

Stof ML
↑↓ Robert Kaufman – Crisscorss Metallic Blue ↑↓ Pieke Wieke

Patroon
Theo ↑↓ Theo voor Mannen – Zonen 09

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

17 Reacties

 1. eva
  7 januari 2017

  Die platte naden zijn echt mooi, geeft direct een meerwaarde. Schoon bandwerkje!

  Beantwoorden
 2. An
  7 januari 2017

  Prachtig, An! Blijft één van de leukste dingen om te naaien, vind ik, een hemd. Enne, zeg die man van jou maar dat dat nog behoorlijk subtiel is hoor. Perfect voor het werk, lijkt me!

  Beantwoorden
 3. Zo mooi alle drie! Al is de grote zonen versie natuurlijk mijn favoriet. Toen ik het stofje inpakte vroeg ik me af wat het zou worden. Eerlijk gezegd ik gokte op een jurkje voor jou. In deze stof zag ik zelf geen hemd, volledig onterecht dus. Gek als je weet dat elk stofje dat hier binnenkomt, wordt bekeken als mogelijk hemdenstofje. Al van voor de “mannen” Theo uit is probeer ik mijn wederhelft al te overtuigen. Maar ook hij behoord tot de “ik draag liever onopvallende hemden” mannen. Maar ik behoor tot de “ik blijf het proberen tot hij ja zegt” vrouwen :p

  Beantwoorden
 4. An_nononsonsmoms
  7 januari 2017

  Misschien moeten we een clubke oprichten? Een zelfhulpgroep voor vrouwen van mannen met opvallende hemdenangst 🙂

  Beantwoorden
 5. Tamara
  7 januari 2017

  Heel mooi gedaan!! Die platte naden wil ik in een volgend hemdje ook eens toepassen, ziet er inderdaad heel mooi afgewerkt uit!!

  Mijn man zou dat zilver ook te vinden, jammer he, want het is een prachtig hemd! Hopelijk lukt het je toch om het hem te doen dragen! De andere 2 hemdjes zijn trouwens ook geweldig, ik vind het net leuk dat je niet 3x dezelfde stof gebruikt hebt!

  Beantwoorden
 6. Ellen naait
  7 januari 2017

  Alledrie heel geslaagde versies!

  Beantwoorden
 7. Laura
  7 januari 2017

  Gewoonweg <3

  Beantwoorden
 8. Delphine
  7 januari 2017

  prachtig! Die naden plan ik voor het volgende hemd ook, benieuwd naar het resultaat.

  dat hemd van je man is zo schoon dat ik stiekem al zijn andere hemden in de was zou laten tot hij hier wel mee moet gaan werken , sjjjt 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 januari 2017

   Haha, dat is nog eens een idee

   Beantwoorden
 9. Davina
  8 januari 2017

  Oh die van je man vind ik het mooist! Maar als ik de laatste foto bekijk, snap ik zijn opvalangst wel voor het zilver (sorry :p)
  Het blijven wel stuk voor stuk prachtexemplaren en ik hoop dus maar voor jou dat ze ze veel dragen, al is het dan binnenshuis 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 januari 2017

   Ofwel naar veel feestjes gaan, dat kan ook 😀

   Beantwoorden
 10. zus 3
  8 januari 2017

  mooi, mooi en mooi,
  wat een geweldig project!!
  Het mannenhemd staat hier ook nog op het programma.
  ook hier wordt gedacht aan een opvallender printje dan hij gewoon is 🙂

  Beantwoorden
 11. cindy@ateliergeorgette
  8 januari 2017

  wauw! 3 supermooie Theo’s!

  Beantwoorden
 12. Isabelle
  8 januari 2017

  Alle 3 zalige hemden! Ik ben ook grote fan van die platte naden, geeft echt een mooi afgewerkt resultaat!
  Je vent staat vré goed met zijn nieuw hemd! De mijne heeft zijn angsten ook moeten overwinnen 😉
  Nu is zijn favoriet hemd eentje met bloemen en oudroze knopen 🙂

  Beantwoorden
 13. Mieke
  8 januari 2017

  Alle drie zo mooi zeg! Ik ga de volgende keer ook eens voor platte naden al heb ik ook wel wat schrik voor het bijhorende gebroddel. Lijkt me niet simpel.

  Beantwoorden
 14. Piepow
  10 januari 2017

  Waw! Dat van je man vind ik echt helemaal super, en ik heb het geluk dat ik een man heb die dit wel meteen zou dragen – nu alleen nog eentje voor hem naaien 🙂

  Beantwoorden
 15. Joke (The Needle Of Choice)
  23 januari 2017

  Waw zo schoon! Ik hoop dat je slaagt ik je missie, want die Theo voor je man is geweldig!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.