Two Theo’s for the (Christmas)tree

Wanneer je jongens in een feestoutfit moet hijsen kom je nogal snel bij een hemdje uit.  Aangezien ik twee zonen heb, werden het dus twee feesthemdjes voor bij de boom.  En bij de gedachte aan een feesthemdje komt spontaan het Theo patroon tevoorschijn.

kersttheo's collage

Mijn vorige feesthemdjes, waren ook twee Theo’s die ik voorzag van zilveren en gouden details net als nu.  Ik vind dat het eindejaar wel wat blingbling verdient.

Ik voorzag ook feestelijke strikjes, die gemaakt werden aan de hand van een tutorial van Nele van Spiegelstiksels op Instagram.

De Theo voor Koter ADSC_0445_edited-1

Hier koos ik voor een bloemetjesstofje uit de Veritas gecombineerd met okergele effen stof.  Ik koos voor de standaardkraag en werkte met de bekende Theohoekjes.  Enkel het hoekje aan de kraag en de manchet werd weggelaten.  DSC_0784_edited-1DSC_0431_edited-1

Het zakje werkte ik af met gouden paspel.  Subtiel, doch aanwezig.
DSC_0436_edited-1Theo Zonen 09 Veritas bloemetjesstof

De knoopjes vond ik bij Hexagoon.

De Theo van Koter STheo Zonen 09 Feather half moon Timeless Treasures

Toen ik de stof bij Madeline online zag verschijnen, ergens in oktober, wist ik direct dat dit feesthemdjesgerief was.  Ik ging langs en ik kocht.  Zo simpel kan het soms zijn.  De stof is heel intens van kleur met gouden accenten.  Een ietwat intensere blingbling voor de oudste zoon dus.  DSC_0400_edited-2

Dit keer koos ik niet voor hoekjes, maar voor een paspelzak.  Een paspelzak met echte paspel werd het.  Dat had ik al eens bij Mevrouw Theo zelf gezien.  Ik speelde enkel een beetje vals en stikte er niet echt een zakje achter.  Er werd een schoon lapje van het contraststofje achter gestikt, vals dus.  Voor de floos zoals wij hier zeggen.
DSC_0782_edited-1

Het contraststofje kocht ik toen ook bij Madeline De Stoffenmadam.  De gouden knoopjes komen ook van Hexagoon.

Knopen en knoopsgaten

Door de aankoop van mijn nieuwe naaimachine zette ik even de gebruiksvriendelijke kamsnaps aan de kant en koos ik voor knopen en knoopsgaten.  De gele knoopjes zette ik er nog met de hand aan, wat ik toch een tijdrovende werkje vond.

Maar toen…

…toen ging ik een namiddagje naaien bij Valérie Boone in haar living. Zij vertelde me dat dit ook heel gemakkelijk met een naaimachine gaat.  De handleiding werd thuis prompt bovengehaald en ik ging meteen aan de slag, met succes: mijn knopen stonden er in een wip aan.  knopen met machine Collage

Mijn twee feestbeesten samen…

DSC_0731_edited-1 DSC_0765_edited-1

♦♦Prettig kerstfeest!! ♦♦


Stof en patroon:

bloemetjesstof – katoen van bij Veritas ↑↓ okergele stof – katoen van bij Veritas ↑↓ knoopjes – Hexagoon

♦Theo – Zonen 09 ↑↓ maat 116 – standaardkraag en hoekjes

Feather half moon – Timeless Treasures bij Madeline De Stoffenmadam ↑↓ gouden stof – Timeless Treasures bij Madeline De Stoffenmadam ↑↓ knoopjes – Hexagoon

Theo – Zonen 09 ↑↓ maat 122 small – standaardkraag met paspelzak

♦Strikje: klikklikklik

Broeken: Zara


Wat je misschien ook nog graag leest:

♦Feestoutfits met zilver en goud voor de zonen

♦Palm Tree Theo

♦Tropical style #1


My inspirason:

♦Zomers Zwart – Made By Mamasha

♦Matching party outfits – Mix It Make It

37 thoughts on “Two Theo’s for the (Christmas)tree

 1. Prachtig! Die van koter S is mijn favoriet. Sinds de Instagramfoto was ik mij dan ook al aan het verlekkeren om deze in het groot te zien.

  Da’s een gemak hé, automatisch knopen aanzetten… ik zou ook niet anders willen.

 2. Wauw wat gaan ze schitteren, die zonen van jou!! Ik zou de stof zelf nooit kiezen voor een hemd maar ze zijn echt heel schoon! Dit vind ik zo leuk aan het lezen van blogs, soms zien we dingen die we zelf nooit zouden doen. En dan besef je dat we soms wat verder moeten kijken dan onze neus lang is!!
  Mijn machine heeft ook zo’n “knoop-aan-naai-functie” maar ik zet ze er toch met de hand aan. Ik brak al verschillende knopen en bovendien vind ik ze toch beter vast hangen als je ze er zelf aan naait!

 3. Super mooikes! Ik kom hier niet meer weg met bloemen motiefje. Al vind ik die zelf super mooi. En dat van die knopen moet ik ook eens dringend bestuderen. Dat zou bij mij ook moeten lukken maar nog nooit geprobeerd.

 4. Oh, instant liefde zeg! Na die glimp op ig heb ik me trouwens serieus moeten inhouden het stofje niet te kopen…
  Ik zette ook al vaak knopen aan met de naaimachine, maar die geeft me vaak te weinig speling bij de kinderen – ik heb nogal geweldenaars, die rukken knopen en hemd samen uit. Voor hen blijf ik het met de hand toe, de meneer krijgt machinaal aangenaaide knopen 😉

 5. Ik zet mijn knoopjes steeds met de hand aan, is dat echt zo veel gemakkelijker en tijdsefficiënter met de machine?
  Jouw zonen blinken nu al, en vanavond vast nog meer! Heerlijk dat ze zulke stofjes goedkeuren, dat maakt zoonnaaien al een pak aangenamer! (in vergelijking met het Iliasje, die enkel nog zwart-wit-grijs-blauw en effen wil, mits stoer en comfortabel natuurlijk. Maar wel “naai je nog eens iets voor mij?” Euhm… )

 6. Zalig! Die kleine details maken het helemaal perfect. Bling bling onder de kerstboom, en nu genieten! trouwens, ik zet mijn knopen ook aan met mijn machine, gewoon met een zigzag steek en steeklengte 0. Als ik dat met de hand doe, liggen ze er binnen de kortste keren terug af omdat ik niet het geduld heb om dat dan deftig te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *