fbpx

Feestoutfits met zilver en goud voor de zonen

Het blijft moeilijk, vind ik, een leuke feestoutfit vinden voor zonen.  Ik blijf elk jaar op mijn honger zitten.  Tenzij ik er zot veel geld tegenaan smijt.  Want er zijn natuurlijk wel merkjes waar ik een boontje voor heb.  Maar € 70 voor een hemdje vind ik er toch wat over.

Deze winter zie je in de winkels niets anders dan glitters, pailletten,… Maar uiteraard enkel voor meisjes.  Toch moet het ook kunnen voor jongens… en zo rijpte er een idee.

Ergens in de zomer zag ik het okergele stofje met gouden accenten al online blinken bij De Stoffenkamer.  Daarnaast zag ik ook nog een donkerblauw stofje met zilveren sterretjes blinken.  Het winkelmandje werd gevuld.  Ik heb al geleerd om bij mooie jongensstofjes niet te lang te twijfelen.

In september zag ik bij Bellelien een mooi stofje van Echino met zilveren accenten en plots kwam alles samen.  Ik ging voor de koters een hemdje maken met de donkerblauwe sterrenstof als rode draad.  Ik verwerkte immers in beide hemdjes accenten met de donkerblauwe stof.

KoterS kreeg het okergele hemdje met gouden accent.  KoterA kreeg de zilveren accenten.  Het patroon werd de Theo van Zonen 09.  Dat is echt een zalig patroon.  Ik maakte er al redelijk wat van. Dit keer voor het eerst met lange mouwen. Ik koos voor beide koters de smalle variant van het patroon.

Voor het broekje koos ik voor twee verschillende patronen. KoterS kreeg de Charles van Compagnie M rond zijn poep.  KoterA kreeg de Cisse van Zonen 09.  In beide broekjes verwerkte ik dezelfde stof en paspel als de hemdjes. De stof van de broekjes vond ik bij MonDepot.  Het is een zalig zacht stofje.  Het lijkt wel flanel.


KoterS:

psDSC_0496

De Charles.  Ik maakte voor de (zeer) smalle zoon een maat 104 en verlengde de pijpen wat.  Het zit perfect.

psDSC_0499

De Theo van KoterS maakte ik in maat 110 small.  En ook die zit als gegoten.

psIMG_1250

De gouden paspel.

psDSC_0504

Ik koos voor de donkergouden Kamsnaps.


KoterA:
psDSC_0521

De Theo en de Cisse.

psDSC_0525

Ik doorstikte met zilveren stikzijde en ben vooral heel gelukkig met het perfect doorlopen van de print.

psDSC_0526

Zilveren paspel.

psDSC_0530

Ik verwerkte nog een asymmetrisch element extra in de tailleband van de Cisse.

psDSC_0556

Mijn koters zullen alvast blinken tijdens de komende feestdagen.

En wat vind jij?  Moet zilver en goud kunnen voor zonen?


Theo’s

Stof rendieren: Echino bij Bellelien

Stof okergeel: Robert Kaufman – Botanics – bij De Stoffenkamer

Stof accenten: Galaxy (maar ik weet de ontwerper niet meer) – bij De Stoffenkamer

Charles en Cisse

Stof: Furore – Riopele Jacht – bij MonDepot (nog steeds te verkrijgen)

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

0 Reacties

 1. Nathalie
  21 december 2014

  wat poseren die koters van jou leuk! Daar kunnen die van mij nog wat van leren…

  Beantwoorden
  1. An
   21 december 2014

   De andere 95% is anders niet voor publicatie vatbaar zene 😉

   Beantwoorden
 2. babsie
  21 december 2014

  ja amai wat een werk zeg, hier beperkt het feesten zich vreselijk dus ieder jaar vragen ze een pyjamafeestje
  met springmatras(luchtmatras dus) dit jaar maakt eik hen ook een theo maar gewoon vrij basic
  vind het heel mooi wat glimmer en glatter maar ben dat zo snel beu, super gedaan!!!! die cisse komt er hier niet van, zal me er toch eenn smoeten opsmijten!!! perfecto

  Beantwoorden
 3. Marie-Paule
  21 december 2014

  Ik ben fan!! En ik ontdekte net je blog 🙂 Vooral genieten van het feit dat je ze nog kan aandoen wat jij wil, want als ze wat groter worden, is dat voorbij (ik spreek uit ervaring met een bijna 12-jarige zoon).

  Beantwoorden
  1. An
   22 december 2014

   Ik besef het geluk dat ik daarin heb maar al te goed. Hopelijk blijft dat nog een paar jaar weg 😉

   Beantwoorden
 4. mammabelle
  21 december 2014

  Amai, dat is wat men noemt perfect!

  Beantwoorden
 5. Kathleen | BelleLien
  22 december 2014

  Wauw! Super mooie hemdjes!
  En geweldig dat de print doorloopt bij de hertjes… mooi gedaan!

  Ik kende je blog nog niet dus ik ga je nu ook volgen 😉

  Beantwoorden
  1. An
   22 december 2014

   Hij is dan ook nog heel vers, Kathleen. 🙂

   Beantwoorden
 6. Zonen 09
  22 december 2014

  Prachtige maaksels! En bling bling bij jongens moet gewoon kunnen!

  Beantwoorden
  1. An
   22 december 2014

   Dank je wel!

   Beantwoorden
 7. Ria Vanhoutte
  22 december 2014

  Dat ziet er weer meer dan perfect uit

  Beantwoorden
 8. Liselot
  22 december 2014

  Wauw! Zeer mooie outfits! Nog een volger bij 🙂

  Beantwoorden
 9. inspinration
  22 december 2014

  Wow dat zijn mooie hemdjes, die oker gele met bloemen vind ik heel bijzonders.

  Beantwoorden
 10. Sophie
  24 december 2014

  Wauw An prachtig gewoon!

  Beantwoorden
  1. An
   25 december 2014

   Dank je wel, Sophie xxx

   Beantwoorden
 11. Fruits de Mère
  26 december 2014

  O waaw, dit zijn echt 2 supermooie outfits! Zeker dat hertjeshemd vind ik super!!
  En ik vind dat goud en zilver zeker kan voor jongens.
  Ik ben al benieuwd naar meer! 😉

  Beantwoorden
 12. […] Mijn vorige feesthemdjes, waren ook twee Theo’s die ik voorzag van zilveren en gouden details net als nu.  Ik vind dat het eindejaar wel wat blingbling verdient. […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.