fbpx

Mijn 10 van 2016

2017 is ondertussen al goed vertrokken, hoog tijd dus voor mijn 10 beelden van 2016. Naar jaarlijkse gewoonte wilde ik ook dit keer een overzicht van het jaar 2016 hebben. Het is altijd leuk om terug te kijken naar de dingen die je zijn bijgebleven. Na een jaar kan je ook beter relativeren. De pieken en dalen blijven, maar de kleine, mindere kantjes worden ook wat afgevlakt en net dat doet me beseffen dat ik met mijn gat in de boter ben gevallen.

Metekindjes

Het jaar begon uitstekend met op 6 januari de geboorte van mijn allereerste metekindje: een meisje.  Net daarvoor op 31 december kreeg ik de vraag opnieuw of ik meter wilde worden.  Dat schattige meisje zie je hieronder, ze werd geboren bij het begin van de zomer.  Een wereld van jurkjes gaat langzaamaan voor me open.

Sneeuw

De reis voor onze 10de huwelijksverjaardag ging naar Lapland.  Het verslag hiervan lees je hier en hier.  Het werd de reis van ons leven en ook de zonen hadden het geweldig naar hun zin.  Sneeuw met hopen.  Echt hopen.  Nog nooit in mijn leven zag ik zo’n feeëriek landschap.  Iedereen kwam er tot rust, zelfs mijn energiebommeke.  Ooit…. ooit… gaan we terug.   

Sneeuwer

Nog meer sneeuw, maar toch wat minder dan in het hoge noorden.  De paasvakantie diende om de batterijen op te laden met zonneschijn en skilatten.  A. bewees daar dat hij voldoende kon skiën en zo konden we voor het eerst als gezin een zetellift nemen.

Sneeuwerer

Op zomervakantie in het Zwitserse Zinal, onderweg naar de Cabane du Grand Mountet.  Een wandeling die zeer deed in de benen, het prachtige uitzicht was de stijfheid en de pijn nadien meer dan waard.

Het zeetje

Hoewel we eerder bergenmensen zijn en liever niet de drukte opzoeken, kan een dagje zee er af en toe wel eens tussen.  Rijden met een gocart op de dijk, niet opletten en de enkels van een nietsvermoedende wandelaar aanvallen, mijn kinderen zijn er meester in.  

Bolloheide

Een wandeling doen in een natuurgebied vlakbij op een zonnige zondag in de herfst.  Soms zijn de dingen zo kortbij dat je telkens bij het voorbijrijden denkt, ‘daar moeten we eens gaan wandelen’, maar dat het er nooit van komt.  Tot die ene zondag.

bolloheide

De liefde

28 oktober 2016 was de dag dat we 10 jaar getrouwd waren.  We gingen lekker eten in De Godevaart en bleven een nachtje slapen zodat er niemand bob moest zijn.  Klein geheimpje: de avond werd bekroond met een nieuw huwelijksaanzoek en een nieuwe verlovingsring. De andere verloor ik 10 jaar geleden, vlak na ons huwelijk.  Of we die geloften nu effectief gaan vernieuwen en hoe we dat dan wel zouden doen, is alvast iets waar we in 2017 over kunnen dromen.  

Sinterklaas

We genieten er van nu de magie er nog is.  De verwondering in de oogjes en het samen verkennen van de nieuwe aanwinsten vertedert mijn moederhart.  hot wheels

Date night

Een weekendavond zonder afspraken laten we niet onbenut: we halen de beste sushi uit de buurt en kletsen wat bij.

Sneeuwerst

2016 werd afgesloten met een shortski in Oostenrijk.  4 dagen skiën samen met de kindjes, lekker eten in de hutten en op hotel. 46 seconden voor middernacht waren we terug thuis, net op tijd om bij de achtergebleven familieleden binnen te stormen en zowaar een partycrashke te doen. Een beter jaareinde kon ik me niet wensen.  skiwelt wilderkaiser brixentalIk ben enorm dankbaar voor het jaar dat ik mocht beleven met zijn goede en minder goede kantjes, want die zijn er uiteraard ook en dat is ok, dat hoort er bij.  Geen pieken zonder dalen.

Ik wens jullie een geweldig gelukkig nieuwjaar!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

4 Reacties

 1. Myriam
  5 januari 2017

  Klinkt als een fantastisch jaar?

  Beantwoorden
 2. Liesellove
  5 januari 2017

  oh proficiat 🙂 en een mooi overzicht zeg 🙂

  Beantwoorden
 3. Catherine - MamC
  5 januari 2017

  Als het nu één van de komende dagen sneeuwt is het speciaal voor u! Gelukkig nieuwjaar!

  Beantwoorden
 4. Tamara
  5 januari 2017

  Dat zijn één voor één prachtige momenten, fijn om zo te kunnen terugkijken!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.