fbpx

Bloggers For Life 2016: Kerstmis-ligt-om-de-hoek-feesthemd!

De Bloggers for Life veiling ging vorige week weer van start.  4 weken lang laten een hele hoop handige bloggers zelfgemaakte stuks op u los, die voor slechts 2 euro van u kunnen worden.   Deze week ben ik aan de beurt.  Ik maakte een Theo met neplederen details.

1 lotje kost slechts 2 euro.  Hoe meer lotjes u in de pot steekt, hoe meer kans natuurlijk én hoe meer centjes naar het goede doel.

Het goede doel

Dat goede doel is dit jaar de VZW Altijd Vrouw.  Deze vzw is in heel België actief en onderteunt vrouwen die met kanker te maken krijgen.  Hoe deze vzw vrouwen ondersteunt, kan je bij Annelies lezen.  De helft van het organiserende Bloggers For Life team.

bloggers for life Theo lederen accenten

De stofkeuze

Uiteraard koos ik er voor om net zoals vorig jaar iets voor de zonen te maken.  Dit keer ging het een hemdje worden.  De Theo natuurlijk.  Met de feestdagen in aantocht is een hemdje ideaal om ook de zonen te laten schitteren.

De zoektocht naar een geschikte stof werd snel ingezet en even snel gestopt.  Ik viel onmiddellijk op een vers binnengekomen kerstkatoentje in de webshop van De Stoffenkamer.  Bovendien zat er nog een subtiel streepje zilveren glans in.  Feestelijker kon niet.
Ik kocht voldoende stof, zodat ik er 2 kon maken.  1 voor mijn eigen zoon en 1 voor Bloggers For Life.

De details

Eerst ging ik voor plain en simpel.  Maar toen viel mijn oog op een stuk bijpassend nepleer uit mijn eigen stoffenkast.
Stoere nepleren details in combinatie met wat sparkle.  Ideaal voor een feesthemd me dunkt.Theo met lederen hoekjes

Uiteraard was dat nog niet zo simpel al ik dacht.  Een paspelzakje maken uit een hittegevoelige stof, die je niet kan spelden, is redelijk vloeken bij momenten.

theo hemdje

Het hemdje werd verder afgewerkt met zilverkleurige drukknopen.  

Ik maakte maat 116 voor mijn normaal gebouwde 6-jarige.  De maten kan je vergelijken met Fred&Ginger, eerder smallekes dus.

Hopelijk zijn jullie even enthousiast als ik over dit feesthemdje.  Wil je graag dit hemd winnen, dan kan je lotjes kopen via het formulier hieronder.  Dit hemdje heeft nummer 15.

De kleine lettertjes:

 • Elke veiling duurt van maandag tot vrijdag, je kan dus vanaf maandag tot en met vrijdag overschrijvingen doen op rekeningnummer BE69 3770 2596 1378, voor zoveel lotjes als je zelf wenst. Er wordt geen uitzondering gemaakt.
 • Per stuk waarvoor je lotjes koopt, graag 1 overschrijving. Dit om verwarring te vermijden. Wens je voor stuk 1 graag 3 lotjes en voor stuk 5 graag 2 lotjes? Perfect mogelijk, maar bezorg ons de centen in twee overschrijvingen – eentje van 6 euro voor stuk 1 en een van €4 voor stuk 5.
 • Er wordt geen cash geld aangenomen. Wij hebben geen kassa, en de deelnemende blogsters wonen verspreid over het land. Wil je een lotje, registreer je dan via het formulier, en schrijf daarna over op de rekening
 • Per overschrijving vragen we met aandrang de volledige en juiste vermelding in de mededeling te gebruiken. Deze gegevens zijn terug te vinden op de blog van de maakster in kwestie. (Dus voor mijn stuk hierboven, voor de andere stukken op de blogs van mijn collega’s.)
 • Op elke blog waar je een stuk koopt, vul je het formulier in, zodat we over je gegevens beschikken in geval van winst. We vergelijken deze lijst met de overschrijvingen. Enkel een overschrijving vergezeld van een registratie via het formulier is een geldige deelname. 
 • De centen schrijf je over op rekeningnummer BE69 3770 2596 1378 en enkel op dit nummer.
 • Alle centen gaan integraal naar het goede doel, er worden geen kosten vanaf gehouden, ook niet voor de verzending van de stukken. Wij doen dit vrijwillig om de doelen te steunen. Hou daarom in het achterhoofd: we veilen handgemaakte stukken van hobbynaaisters. Hou er rekening mee dat misschien niet alles 100% perfect is afgewerkt. (Dat is een winkelstuk meestal ook niet.) Er loopt al eens een naadje scheef of er hangt al eens een draadje los: niemand is perfect. We gaan voor een perfecte imperfectie overgoten met veel menselijkheid!
 • Verzending naar het buitenland is duur vanuit België. Wens je vanuit het buitenland lotjes te kopen voor een stuk? Dat kan, maar als je wint, vragen wij de verzendkosten zelf te dragen.
 • De trekking gaat door op 18 december. De winnaars worden via de blogs en op de facebookpagina bekend gemaakt.

WEEK 2

Geen geschikte zoon in huis voor dit hemd?  Kijk dan zeker ook eens op de andere blogs die deze week wat moois veilen voor het goede doel.
En laat je vooral gaan 😉  VZW Altijd vrouw dankt u.


<

11 Jace did it • 12 Straight Grain • 13 Spurrewubsie • 14 By Eva Maria • 15 Nononsonsmoms • 16 Staruur • 17 MamC • 18 Nele De Schepper • 19 Miezemuizejongskes • 20 Blanche

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

20 Reacties

 1. liezewiezewoes
  21 november 2016

  prachtig hemdje!!!! <3

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 november 2016

   Merciekes!

   Beantwoorden
 2. Tamara
  21 november 2016

  Heel mooi!! Jammer genoeg veel te klein voor mijn grote 5-jarige die al 122-128 draagt..

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 november 2016

   Idd, dat zou nogal spannen dan 🙂

   Beantwoorden
 3. Sandy
  21 november 2016

  T zal wel om weg te geven zijn maar ik vind het hemdje zo schoon, ik kan niet anders dan
  een lotje kopen.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 november 2016

   🙂 Merci!

   Beantwoorden
 4. Lieve Mariën (Pieke Wieke)
  21 november 2016

  OOh zo schoon, ik wou zo graag lotjes kopen. Maar onze bruin-ogige zoon zit al aan een 122 🙁 🙁 En de blonde krullenbol staat echt niet met die tinten 🙁 🙁

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 november 2016

   Is haarverf een optie? 😛

   Beantwoorden
 5. Evy
  21 november 2016

  Oooh als t nipt is voor Casper heb ik nog twee reserve zonen 😀

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 november 2016

   Haha, dat is het voordeel van zonenmoeder te zijn hé. Ik pas hier ook die tactiek toe.

   Beantwoorden
 6. Laurence - Blanche85
  21 november 2016

  Echt schoon!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 november 2016

   x

   Beantwoorden
 7. Jelle Van der Linden
  21 november 2016

  Ohhhh … super mooi !! Maar hij gaat te klein zijn voor mij ventje. Maar ik doe toch mee !! Als ik win, gaat hij onder de kerstboom voor ons petekindje !!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 november 2016

   Oh, kei lief. Merci! x

   Beantwoorden
 8. Saskia
  21 november 2016

  Waw, ik blijf onder de indruk van je ‘goedziende zonenoog’. Ik zou daar dus nooit een zonenhemdje in zien, maar deze is ZO mooi!!
  Heb je je 2de versie al gemaakt? ‘k Zou anders zeggen, maat je naar keuze 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   21 november 2016

   Ja, dat was een optie waar ik over heb nagedacht. Maar voor mijn eigen stressniveau heb ik dat uiteindelijk toch niet gedaan. 🙂

   Beantwoorden
 9. Naomi Sluijs
  21 november 2016

  Prachtig hemdje en leuke details! Het blijft een super patroontje..

  Beantwoorden
 10. Sharon
  22 november 2016

  Heel schoon An en wauw voor die schone paspelzak, want dat lijkt me echt niet evident!

  Beantwoorden
 11. Joke (The Needle Of Choice)
  25 november 2016

  Wauwie een toppertje!

  Beantwoorden
 12. Khadetjes
  30 november 2016

  Véél hartjes voor dit ongelooflijk schone maaksel… die details zijn om je vingers bij af te likken! Dank je wel ♥

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.