fbpx

San à Bruxelles

Soms hoeft een titel niet meer te zijn dan de naam van de plek waar ik een hele fijne avond doorbracht. Dat is bij “San à Bruxelles” het geval.

Een fijne avond start meestal met een goed verhaal. Zo ook in dit geval.

Het verhaal

Reünies van de middelbare school. Het doet een klein beetje pijn om toe te geven dat er al twee reünies gepasseerd zijn. 15 jaar geleden werd ik aan de wereld afgeleverd, een tikkeltje naïef misschien, maar klaar om die wereld te veroveren.

Nu ja, toch al klaar om rechten te gaan studeren in elk geval…daarna zou ik wel zien.

Bij de vorige reünie was ik trouw op post, dit jaar bleek echter dat het enthousiasme van mijn jaargenoten er sterk op achteruit was gegaan. Alle mensen met wie ik nog contact heb, in real time of online (hooray for Smoelenboek!) bleken geen tijd of geen zin te hebben.

Dus geen taart met een tas slappe thee voor mij deze keer.

Na de vorige reünie ging ik nog iets eten met 2 van mijn toenmalige klasgenoten. En dàt deed ik deze keer ook, met Sofie.

De plaats van onze date

Ik liet Sofie kiezen waar we zouden afspreken. Zij woont namelijk in het grote Brussel en ik wist dat ze een goede plek zou kiezen om lekker te eten, nonchalant hip te wezen en gezellig bij te kletsen.

Zo belandden we bij San Bruxelles.

Het logo en de menu - kaart: zie jij een kom en lepel?
Het logo en het menu van de avond: zie jij een kom en lepel?

Op haar website, wordt het restaurant als volgt omschreven:

“Een uniek bord, de kom,
Een uniek bestek, de grote lepel,

… SAN is de versmelting van onze hang naar eenvoud,
onze reizen die ons de ogen openen voor een pluriculturele keuken
en onze creativiteit, een erfenis van L’air du temps.

De naam “San” is een verwijzing naar Sang-Hoon Degeimbre. Dat is de chef van ‘L’ air du temps’, een restaurant met 2 Michelin-sterren en 18,5 op 20 in Gault&Millau.

“San à Bruxelles” wil een plek zijn om met vrienden en familie in ontspannen sfeer een kom te komen eten. Dat mag je letterlijk nemen, want elk gerecht bij San wordt opgediend in een kom. Je krijgt er alleen een lepel bij.

‘S middags kan je lunchen voor 28,00 EUR eten, ’s avonds wordt er een vijfgangen – menu van 55,00 EUR geserveerd. De sfeer mag dan zeer toegankelijk zijn, de prijs ligt toch wat aan de hoge kant voor een ongedwongen bistro.

dav
Het interieur van San Bxl.

De gerechten

Ben je nu benieuwd naar de gerechtjes? Kijk maar even mee.

gerechten-def
Voor meer uitleg over de gerechten, kijk even op de menu – kaart hierboven!

Alle gerechten waren lekker, soms verrassend van smaak, toch altijd af. De ober raadde ons zelfs aan om zoveel mogelijk op onze lepel te nemen zodat we zeker de volle smaak van het gerecht zouden meekrijgen. Heerlijk eigenlijk, ik mocht weer even eten zoals  mijn kleuters.

Er werd maar één foutje gemaakt die avond: ons dessert werd vergeten. Het werd wel snel goed gemaakt: ons dessert werd geserveerd met een glaasje champagne van het huis. Zo zouden meer mensen hun fout mogen toegeven, me dunkt.

dessert-def

De conclusie

Wat de filosofie van het restaurant ook moge weze, wat de presentatie ook mogen zijn, het belangrijkste is nog altijd het eten in je kom. Daar kan ik maar één ding over zeggen: het was écht lekker.

DUS: het interieur is mooi en voelt gezellig aan,  het eten was top en het gezelschap was super. Zoals in alle restaurants vandaag, was de akoestiek niet optimaal. De akoestiek en het kleine schoonheidsfoutje bij het dessert, zullen in elk geval niet in de weg staan dat ik opnieuw bij San à Bruxelles ga eten.

Nog iemand zin? 🙂

PS: Voor de volledigheid, geef ik het toch nog even mee: de bediening gebeurt voornamelijk in het Frans. Dat kan je misschien wat jammer vinden, maar het doet voor mij geen afbreuk aan het lekkere eten.

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

3 Reacties

 1. Myriam
  22 november 2016

  Lijkt me een heerlijk adres, inderdaad wel aan de dure kant. Maar als het écht lekker is, vind ik het dat bedrag wel waard. Hoe was de wijn?

  Beantwoorden
  1. Eveline Wittemans
   26 november 2016

   We hebben een aperitiefje gedronken en dan een glaasje champagne van het thuis. Beiden lekker! De wijnen hebben we niet getest…reden om een keer terug te gaan! 😀

   Beantwoorden
 2. Ellen Naait
  23 november 2016

  mmm, dat ziet er heel culinair uit 😉

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.