fbpx

Feestdagenlook 2014: Emma jurk

emma jurk

Dat de feestdagenoutfit van de koters vol met bling bling zat, zag u al.  Dus kon ìk niet achterblijven.  Ik koos voor mezelf blinkende stoffen uit en begon eraan…emma jurk

Het zou de Emma Jurk worden uit het tijdschrift La Maison Victor, editie winter 2014.  De glitterende blokjesstof vond ik bij MonDepot en kocht ik al in de zomer.  De rode stretchsatijn komt ook van bij MonDepot en bestelde ik enkele weken terug.

Ik maakte in de zomer de June Jurk van La Maison Victor en die zat me als gegoten.  Dus ging ik voor de Emma Jurk uit van dezelfde maat.

emma jurk

Het bovenstuk valt echter wat te groot uit.  De tailleband en rok zitten perfect maar de rest is te groot.  Je ziet het vooral aan het rugpand, al heb ik vooraan ook nog plaats voor een borstvergroting. Ik denk ook dat ik de rugpanden nog ga vaststikken zoals zij deed. Misschien dat alles dan nog wat mooier valt.

Emma jurk

Over de stoffencombinatie ben ik zéér tevreden.  Het is echt de feestoutfit geworden die ik voor ogen had.

emma jurk

Ik zag op de foto’s in het tijdschrift dat het jurkje nogal aan de korte kant was.  Dus voegde ik 10 cm toe.  We zijn immers geen zestien meer.  10 cm was het maximum dat de stofbreedte me toeliet toe te voegen.  Ik vind de lengte perfect nu.

De werkbeschrijving van het patroon is verder erg duidelijk.  Ik ondervond nergens problemen.


 

DSC_0059 (764x509)

Om de feestdagenlook compleet te maken, droeg ik mijn haar in een ‘messy bun’.  Ik deed dit aan de hand van dit filmpje. Je vindt op haar blog nog andere leuke kapsels.  Voor de eerste keer vond ik het vrij geslaagd.

DSC_0060 (764x322)

Uiteraard kon goud en glitter niet ontbreken in de ooglook.  Ik gebruikte hiervoor het Urban Decay Naked 2 Palette.

Het was hier in ieder geval een schitterend kerstfeest!!!


Stof:

Satijn rood – Mis En Plis  (MonDepot)

Glamy Red – Kurris (MonDepot)

Knopen – Veritas

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

0 Reacties

 1. inspinration
  27 december 2014

  Hele mooie jurk, heel feestelijk en hij staat je super. Goed om te weten dat er veel ruimte is voor boezem!

  Beantwoorden
 2. Sylvia @ lilyenwoody
  27 december 2014

  WoW, heel knappe emma jurk! Leuk gecombineerd, die 2 stoffen. Rug vast stikken houdt inderdaad het geheel beter op zijn plaats.

  Beantwoorden
 3. MonDepot
  27 december 2014

  Staat je goed!

  Beantwoorden
 4. mammabelle
  27 december 2014

  De jurk is echt heel feestelijk! Mooi gemaakt!

  Beantwoorden
 5. jochapeau
  27 december 2014

  Een echte feestjurk in deze stoffencombinatie ! Wauw !

  Beantwoorden
 6. Fruits de Mère
  28 december 2014

  Amai heel schoon zeg! Rood is niet mijn kleur, maar voor de rest zou ik dit volledig zelf aandoen; echt wauw!

  Beantwoorden
 7. veerle
  3 januari 2015

  Messy bun hier ook getest en goedgekeurd! 😉 Supermooi kleedje An

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: