Feestdagenlook 2014: Emma jurk

Dat de feestdagenoutfit van de koters vol met bling bling zat, zag u al.  Dus kon ìk niet achterblijven.  Ik koos voor mezelf blinkende stoffen uit en begon eraan…emma jurk

Het zou de Emma Jurk worden uit het tijdschrift La Maison Victor, editie winter 2014.  De glitterende blokjesstof vond ik bij MonDepot en kocht ik al in de zomer.  De rode stretchsatijn komt ook van bij MonDepot en bestelde ik enkele weken terug.

Ik maakte in de zomer de June Jurk van La Maison Victor en die zat me als gegoten.  Dus ging ik voor de Emma Jurk uit van dezelfde maat.

emma jurk

Het bovenstuk valt echter wat te groot uit.  De tailleband en rok zitten perfect maar de rest is te groot.  Je ziet het vooral aan het rugpand, al heb ik vooraan ook nog plaats voor een borstvergroting. Ik denk ook dat ik de rugpanden nog ga vaststikken zoals zij deed. Misschien dat alles dan nog wat mooier valt.

Emma jurk

Over de stoffencombinatie ben ik zéér tevreden.  Het is echt de feestoutfit geworden die ik voor ogen had.

emma jurk

Ik zag op de foto’s in het tijdschrift dat het jurkje nogal aan de korte kant was.  Dus voegde ik 10 cm toe.  We zijn immers geen zestien meer.  10 cm was het maximum dat de stofbreedte me toeliet toe te voegen.  Ik vind de lengte perfect nu.

De werkbeschrijving van het patroon is verder erg duidelijk.  Ik ondervond nergens problemen.


 

DSC_0059 (764x509)

Om de feestdagenlook compleet te maken, droeg ik mijn haar in een ‘messy bun’.  Ik deed dit aan de hand van dit filmpje. Je vindt op haar blog nog andere leuke kapsels.  Voor de eerste keer vond ik het vrij geslaagd.

DSC_0060 (764x322)

Uiteraard kon goud en glitter niet ontbreken in de ooglook.  Ik gebruikte hiervoor het Urban Decay Naked 2 Palette.

Het was hier in ieder geval een schitterend kerstfeest!!!


Stof:

Satijn rood – Mis En Plis  (MonDepot)

Glamy Red – Kurris (MonDepot)

Knopen – Veritas

0 thoughts on “Feestdagenlook 2014: Emma jurk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *